Organiczne substancje psychoaktywne oddziałujące na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Opioidy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 2 / / 0
No dobra ale lekarz nie zgłosi czasem że chcemy go przekupić żeby dostać receptę? Bo brzmi to jakby trzeba było naprawdę uważać albo mieć niezłą historię chorób...
  • 1 / / 0
Litera „R” na recepcie nie oznacza „rak” tylko „Ryczałt, czyli płacisz za receptę 3,20zł czy ileś tam.
morfina jest 2x słabsza od oxy.
  • 3455 / 565 / 2
Jak wygląda to teraz?

Ja na serio mam złamany kręgosłup lędźwienie zrasta mi się i boli jak cholera.

Czy jeżeli mam ten kręgosłup udokumentowany mogę poprosić rodzinnego o oxy czy morfę?

Czy długie latanie po lekarzach później ośrodek leczenia bólu i dopiero dostanę?

Jak to by u mnie było?
Uwaga! Użytkownik Mefistofeles1945 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1 / / 0
Witam, miałem poważny wypadek doszlo do szukodzenia rdzenia kregowego i odcinka kregoslupa, spowodowalo to zanik miesni i nerwow w udach, wypadek byl w lipcu. Wszystko wraca do normy, wiadomo ze powoli ale strasznie dokuczaja mi plecy. Biore tramal w kroplach ale nic mnie to nie rusza, na przyspieszenie gojenia sie nerow stosuje pregabaline i lecze sie w pzp - przyjmuje xanax, ale nie mam zadnego zaswiadczenia od lekarza, jedynie recepty. Kregoslup przeszkadza mi w cwiczenach bo wiadomo ze jak najszybciej chcialbym dojsc do zdrowia i codzeinnie chodze na rehabilitacje oraz mam zestaw do cwiczen w domu, ale jednak te plecy blokuja, po poludniu juz sie nie da. Wiem ze oxy dziala dobrze przeciwobolowo nawet nie wiem czy najlepiej, moze majka? Mam sporą dokumentacje medyczna i mam wizyte w poradni leczenia bolu bo w normalnej przychodni zaden lekarz nie chce wypisac tego leku i kieruje mnie wlasanie tam. Co mam powiedzieć lekarzowi zeby wypisal oxy/majke bo nie widze innej opcji. Krople mnie juz brzydzą + obrzydzają. Powiedziec ze jestem uzalezniony od opiatow i ze nic innego na mnie nie dziala? + uczulenie na paracetamol. Kolejne pytanie to czy jak pokaze lekarzowi stare receptyna benzo i ze nie zdazylem wykupic i powiem ze czekam na wizyte a potrzebuje leku na juz to wypisze mi tez na recepcie?
Prosze o pomoc i pozdriawiam
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Żołnierz brygady pancernej handlował narkotykami na dużą skalę

Starszy kapral 1. Warszawskiej Brygady Pancernej został zatrzymany w podwarszawskich Markach za handel dużymi ilościami narkotyków, głownie marihuaną i pochodnymi mefedronu. W tym samym czasie w Końskich wpadł jego wspólnik. Żandarmi i policjanci przeszukali trzynaście lokali i samochodów na terenie kraju, w których miały znajdować się narkotyki.

Konopie w leczeniu demencji. Naukowcy wskazują dwa związki

Doustna kombinacja oczyszczonego THC i CBD istotnie zmniejsza pobudzenie u seniorów z zaawansowaną demencją – wynika z badania LiBBY zaprezentowanego na konferencji Alzheimer’s Association International Conference w Londynie.

Oświęcim. Zasnął na ławce miał przy sobie torbę narkotyków

Policjanci z Ogniwa Patrolowo-Interwencyjnego oświęcimskiej komendy Policji podczas patrolu zatrzymali 18-letniego obywatela Ukrainy. Nastolatek posiadał przy sobie torbę z kilkoma rodzajami narkotyków. Jest podejrzewany o posiadanie znacznych ilości środków odurzających.