Alkohol etylowy pod każdą postacią.
Więcej informacji: Etanol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 12491 / 2425 / 0
Bez przesady - znajdą się u nas dobrej jakości wina, tylko po wyższej cenie.
Ale zgadzam się, że nasz kraj jest pod tym względem dużo uboższy, niż kraje z win słynące. Przykładowo w Chile w pierwszym lepszym markecie dział z winami potrafi przytłoczyć - 90% to oczywiście wina krajowe.
Najlepsze idą na eksport do USA, Japonii, Chin. Do nas trafia taka II liga.
  • 1037 / 243 / 0
HEHE, nie ma co się dziwić, polska zawsze słynęła z doskonałej jakości miodów pitnych, dwójniak/trójniak
  • 963 / 81 / 0
Miodzio znam, nie jestem za to przekonany do tego typu trunków. O ile wina słodkie preferuję ponad wytrawne, tak miody to już za słodkie dla mnie, jednak może nie umiem tego pić.
Wracając do wina, to ostatnio z racji diety tabletkowej omijam szerokim łukiem. Powód taki, że o ile piwo / wódka dopijane do wyżej wymienionych tabletek ujawnia swoje działanie synergiczne, czyli postępujące depresyjne, to winiacz o ile wchodzi pięknie, tak w dalszej fazie działania powodował przykre strucie połączone ze wzmożonym zwracaniem nawet gdy zwracać nie było czego. Z tego powodu kolejny dzień to przymusowe wolne lub dość znaczne spóźnienie do pracy, co jak ogólnie wiadomo nie jest dobrze widziane. Tak więc stronię od tego rodzaju alkoholu obecnie, za to nie stronię od tabletek:|
Fresco, Carlo Rossi, Barefoot czy wymienione wcześniej Liebfraumilch wspominam najlepiej. Białe, różowe, słodkie, ewentualnie półsłodkie wchodzą mi najlepiej. Czerwone wino jest dla mnie zbyt treściwe w smaku. Jak nie ma nic innego pod ręką to nie pogardzę, ale też nie przepadam. Wiadomo, jak się lubi wypić to się nie wybrzydza.
W podróżach poza granice PL winem się raczej nie interesowałem, więc się nie wypowiem. No i tak.
  • 4326 / 699 / 2117
Z czeskich/słowakich ktoś poleci? Bardziej Słowackich, bo niedługo chyba będę miał możliwość pojawienia się w górach blisko Słowacji (nie wiem czy w tym roku — także spróbowałbym coś kupić).

Czeskie jeżeli coś kojarzycie z nazw (może być typowo sklepowe) to też proszę. We wrześniu znowu jadę w góry (za miesiąc), więc przy okazji zakupię asortyment.
https://tiny.pl/dkvnh (Słoń „raper” o [hyperrealu]).
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
  • 1455 / 592 / 0
Ostatnio przez nowa dziewczyne ktora niestety nie pali :liść: (jeszcze %-D) zaczalem pic grzanca i to super sprawa szczegolnie na zimna aure jak teraz . Za 12zl litrowa butelka w promo i do tego mozna przypraw dodac czy gozdzikow albo pomaranczy . Kubeczek to taka porcja w sam raz , taki microdosing mozna powiedziec ale wiecej nie znaczy lepiej szczegolnie w :wino:
Życie jest zdrojem rozkoszy; ale tam, gdzie pije zeń motłoch, zatrute są wszystkie studnie.
  • 1311 / 334 / 12
Wśród osób mający skłonności do problemów z alkoholem istotną role pełnia triggery tj wyzwalacze. Pewnie niektórzy uswiadczaja takiego dreszczyku jak przechodzą obok alko w sklepie.

U mnie takim prowodyrem są sery. Bez kitu jak wyczaję jakiś dobry jakościowo ser (jakies pleaniowe, dojrzewajace itp) to z automatu tez myśle o winie i np mam wkręty, że od tego francuskiego ruforta czy szwajcarskiej dziurawskiej to zapewne bedzie kunsztowne lekko wytrawne czerwone wino pasowało marki jeden chuj ale z ladna etykieta

No odpierdalam szopkę w chuj smaruje se gorgonzole na krakersie i pije wino z lampki wale rajze i do tego pale swieczki bo na prad zabrakło szlachta w chuj :wino: :ręka:
Uwaga! Użytkownik Czoug jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4326 / 699 / 2117
Ostatnio przez nowa dziewczyne ktora niestety nie pali :liść: (jeszcze %-D) zaczalem pic grzanca i to super sprawa szczegolnie na zimna aure jak teraz . Za 12zl litrowa butelka w promo i do tego mozna przypraw dodac czy gozdzikow albo pomaranczy
Tak, miałem okazję ostatnio na wyjeździe spróbować sklepowej wersji i szczerze? Zawiodłem się. Faktycznie gdybym dziś miał spróbować jeszcze raz grzańca, to wolałbym pójść, kupić za 12zł tę litrową wersję, ugotować -- kolejno dodać ulubionych przypraw i owoc w postaci pomarańczy. Byłoby to o niebo lepsze i tańsze, niżeli to, co zostało mi ostatnio zaserwowane. Gdzie i za ile nie będę pisał, pozostawię to miejsce anonimowym.
https://tiny.pl/dkvnh (Słoń „raper” o [hyperrealu]).
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
ODPOWIEDZ
Newsy
Rozbita grupa narkotykowa. Marcin K. odpowie za handel heroiną i kokainą wartą miliony

Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku stanie mężczyzna oskarżony o udział w zorganizowanej grupie przestępczej zajmującej się międzynarodowym obrotem heroiną i kokainą oraz praniem pieniędzy. Śledztwo w tej sprawie, pod nadzorem prokuratora Prokuratury Regionalnej w Gdańsku, prowadzili funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji w Gdańsku.

Nastolatki z województwa łódzkiego najrzadziej w Polsce sięgają po używki

Nastolatki z województwa łódzkiego rzadziej, niż ich rówieśnicy w innych częściach Polski, sięgają po alkohol i narkotyki. Wynika to z najnowszych badań przeprowadzonych na zlecenie Regionalnego Centrum Polityki Społecznej w Łodzi. Wyniki zaprezentowano w Międzynarodowym Dniu Zapobiegania Narkomanii.

Bezzałogowa łódź z internetem od Muska. Kartele coraz bardziej „smart”

Kolumbijskie służby wiele już widziały, ale ich ostatnie odkrycie zaskoczyło nawet weteranów walki z kartelami narkotykowymi. Marynarka wojenna tego kraju po raz pierwszy zatrzymała półzanurzalną, zdalnie sterowaną łódź do przemytu narkotyków. Jednostka była połączona z internetem przez system Starlink należący do Elona Muska.