Takich którzy potrafią postawić twardą granicę między racjonalnym i zdroworozsądkowym używaniem substancji psychoaktywnych a bezmyślnym waleniem "co akurat pod ręką" balansując na krawędzi przedawkowania.
18 kwietnia 2020WrakCzlowieka pisze: Wpierdalam opio i nie jaram zioła, no elo.
Mnie wkurwia jeszcze taki typ ćpuna co ciągle pierdoli bez sensu kocopoły i mitomani żeby zwrócić na siebie uwagę - a poza tym nie ma nic nie powiedzenia o niczym jak już tą uwagę zwróci. Oczywiście niektórzy tak mają i bez ćpania, ale u ćpaków to jeszcze bardziej irytujące.
Dla mnie jak opio to musi być dobre piwo/wino + dżoincik jaki i eloelo, samo opio nudno trochę jak dla politoxy. Chociaż nie powiem, nie ma lepszego antydepresanta funkcjonalnego niż jakieś opio z rana, w dawcę niewiele ponad treshold. Np. jak nie brałem psychotropów to lubiłem zjeść na śniadanie 150mg kodeiny, mając tolerkę mikro i aktywizowała mnie do wykonywania ruchów lepiej niż benzosy.
Za to jako benzodiazepinowe zombie nie gustuję w miksie opio+benzo, o dziwo.
I ogólnie to lubie większość ćpunek o fajnym charakterze, nienachalnej urodzie i jak im nie jebie z kapy kiszonym śledziem.
16 października 2023Stteetart pisze: "mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
Przebrały drona za ptaka, by przemycać narkotyki do więzienia
Policja aresztowała dwie kobiety, po tym, jak użyły drona przebranego za plastikową wronę do przemytu narkotyków, tytoniu i telefonów komórkowych. Kobiety w ten sposób próbowały szmuglować przez mury więzienia w Luizjanie.
Rzeczniczka praw dziecka apeluje o edukację w zakresie skutków dopalaczy
Rzeczniczka praw dziecka ponowiła swój ubiegłoroczny apel skierowany do Ministerstwa Edukacji Narodowej o podjęcie działań edukacyjno-informacyjnych na temat szkodliwości dopalaczy we wszystkich placówkach oświatowych. Problem jest powszechny, a obecny wśród dzieci i młodzieży trend sięgania po dopalacze nie maleje. Jak pokazują statystyki, z roku na rok jest coraz więcej przypadków zatruć spowodowanych sięganiem po substancje psychoaktywne.
Marihuana zaburza pamięć na różne sposoby
Palenie marihuany nie tylko pogarsza pamięć. Aktywny składnik konopi ją reorganizuje – odkryli badacze z Washington State University (USA).