Syntetyczny opioid, będący jednocześnie agonistą oraz antagonistą receptorów opioidowych.
Więcej informacji: Buprenorfina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 564 / 52 / 0
hej dwa pytanka
1]jak stoi cenowo plaster transtec bupry 52.5mcg/h 30mg?
2]ile czasu jego zawartosc sie wchlania? net mowi zmian plastra po 4 dniach ale to sie nie wchlonie przeciez
Predzej martwy niz slaby
  • 1 / / 0
Witam was, mam pytanko otóż lecze się wenlaksyną. CZY mogę ją mieszać z buprenorfiną ??
  • 2 / / 0
Hejka leczę się bupra z rok próbowałem schodzić lecz po jakimś czasie były głody i wracałem do opio teraz podjąłem terapię i wogole ale słyszał ktoś o tym że bupra jak metadon ma zostać tylko do użytku wewnętrznego? Bo teraz leczę się u psychiatry który wypisuje bunorfin i mi wspomniał że taka ustawa ma wejść ktoś coś? Ew mogę mu zaproponować tianeptyne gdyż mam wszystkie wskazania?
  • 506 / 118 / 0
Jeśli kilka dni brałem buprenorfine to czy wzięcie naltreksonu spowoduje skręta identycznie jak to miałoby miejsce w przypadku gdybym brał „tradycyjne” opioidy? Czy naltrekson nie spowoduje „wypchnięcia” bupry - i nie spowoduje instant skręta?
  • 4315 / 699 / 2117
27 października 2023Zgredek321 pisze:
Witam was, mam pytanko otóż lecze się wenlaksyną. CZY mogę ją mieszać z buprenorfiną ??
Ten quote może być dość mocno pomocny. Feedback odnośnie mixu wenli + bupry być może odpowie na twoje pytanie. Prośba, użyj następnym razem opcji "szukaj". Znalazłem to w dosłownie minutę. ↓
31 stycznia 2017zapalniczka69 pisze:
Nie będzie atrakcji. bupra wypiera z organizmu wszelkie inne opiaty. Ja po odstawieniu bupry, po 3 dniach walnąłem 400mg morfiny i praktycznie nic nie poczułem, poza sennością. Po 4 dniach wpierdoliłem 160mg oksykodonu i nie poczułem NIC. Więc koda na pewno się nie przebije...

Ja biorę buprę w zestawie z baclofenem, pregabalinem, gabapentinem, wenlafaksyną i edronaxem. Kwetiapiną i lamotryginą. [...]
Przeczytasz więcej, klikając w białą strzałkę przy cytacie. Przeniesie Cię do całego posta. Po [...] w środku posta znajdziesz odpowiedź.
https://tiny.pl/dkvnh (Słoń „raper” o [hyperrealu]).
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
  • 7 / / 0
Próbowałem buprenorfiny podjęzykowo w dawce 0,6-1 mg - wywołała subtelną euforię, ale słabszą i dużo krótszą niż oksykodon. Więc nic specjalnego jeśli chodzi o stosowanie rekreacyjne.
  • 2 / / 0
Ktoś coś słyszał że teraz ciężej będzie bupre dostać przez jakąś ustawę dla lekarzy mój lekarz prowadzący. Na substy mówi że tylko do użytku wewnętrznego i last bibula więc nw słyszał ktoś coś bo już tnę dawki i kminie dtx bo jak nawet bunondol tak na subste nie ogarnę to pipa
  • 103 / 7 / 0
Hej, mam pytanie. Jestem na buprze - 16 mg dzień sniffem ( w dwóch dawkach) od miesiąca. Chcę przejść znowu na oxy i mam problem.

Zastanawiam się jak to zrobić żeby to miało ręce i nogi. Wiem, że oxy nie będzie działać przez conajmniej 48-72h albo i nawet dłużej, z tym jestem pogodzony. Zastanawia mnie tylko, czy gdy przestanę brać buprę i zacznę czuć skręta od bupry to gdy w tym momencie wezmę Oxy to, to oxy mi zdejmie tego pobuprowego skręta chociaż? Tak żeby czuć się normalnie? Nie mówię o "fazie po oxy".

Chodzi mi o to, że receptory są zablokowane przez bupre i zanim ta bupra choć częściowo z organizmu nie wyjdzie to fazy nie będzie. To wiem. Ale czy oxy zaleczy skręta po buprze? Powiedzmy, że wytrzymam z 36-48h od ostatniej bupry i wezmę oxy.
Zastanawia mnie to, bo droga w drugą stronę już raczej nie będzie możliwa (przez antagonistyczne działanie bupry gdy oxy jest w receptorach..)

I jeszcze jak wygląda kwestia tolerancji? Zanim się sam ustawiłem na tych 16 mg to przed buprą brałem koło 200-300 mg oxy na dawkę. Spada ta tolerancja? Rośnie?

Bardzo będę wdzięczny za pomoc. Szukałem na forum odpowiedzi w różnych działach i nie znalazłem.
:pacman: :hel:
  • 3455 / 555 / 2
27 października 2023Zgredek321 pisze:
Może wyskoczyć szok anafilaktyczny bądź coś w tym stylu, lepiej pogadaj o tym ze swoim lekarzem.
Uwaga! Użytkownik Mefistofeles1945 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 506 / 118 / 0
12 listopada 2023BlueGrey pisze:
Hej, mam pytanie. Jestem na buprze - 16 mg dzień sniffem ( w dwóch dawkach) od miesiąca. Chcę przejść znowu na oxy i mam problem.
Autorze ja Ci nie pomogę bo nie wiem, ale napisz proszę tutaj jak już przejdziesz po takiej dawce bupry znowu na oxy. Czy były objawy odstawienne mimo oxy czy nawet nie zauważyłeś przejścia z jednego na drugie. Dzieki
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Nowy gatunek grzyba produkującego alkaloidy sporyszu zidentyfikowany na WVU

Studentka mikrobiologii z Uniwersytetu Zachodniej Wirginii (WVU) dokonała przełomowego odkrycia, które może zrewolucjonizować rozwój farmaceutyków. Corinne Hazel, stypendystka programu Goldwater i specjalistka mikrobiologii środowiskowej, zidentyfikowała nieznany wcześniej gatunek grzyba, który produkuje związki chemiczne o działaniu zbliżonym do LSD – substancji wykorzystywanej w terapii depresji, zespołu stresu pourazowego (PTSD) i uzależnień.

CBŚP i ukraińska Służba Bezpieczeństwa rozbiły grupę przestępczą produkującą metamfetaminę

Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji z Zarządu w Poznaniu, we współpracy z jednostką śledczą Służby Bezpieczeństwa Ukrainy z obwodu zaporoskiego, pod nadzorem Prokuratury Okręgowej w Poznaniu oraz prokuratury ukraińskiej, przeprowadzili skoordynowaną operację wymierzoną w zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się nielegalnym wywozem z Polski do Ukrainy leków zawierających pseudoefedrynę, które następnie były wykorzystywane do produkcji metamfetaminy.

1 na 50 przewoźników był karany za narkotyki – nietypowe badanie z Holandii

Holenderski urząd statystyczny CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) opublikował wyniki nietypowego badania, mogącego wskazywać na powiązania między branża narkotykową a innymi, legalnymi sektorami gospodarki. Skupiono się przy tym na właścicielach firm oraz prezesach, a na szczycie rankingu pojawili się między innymi przewoźnicy.