05 września 2023Wikkman pisze: Przeszukuję forum od dłuższego czasu ale w końcu zapytam. Przy powrocie z Holandii myśle o przewozie do Polski trufli. Nie dużo, z 2 lub 3 opakowania. Wracam małym busem i słyszałem że na granicy Holandia-Niemcy są częste kontrole. Czy jest duża szansa że będą kontrolować bagaże z psami? Czy w ogóle psy mogą wyczuć trufle? Chce ocenić ryzyko czy w ogóle warto czy próbować gdzieś zdobyć w Polsce nawet zwykłe grzybki. Ewentualnie w jaki sposób przewozić towar żeby zminimalizować ryzyko? Osobny bagaż i brak przyznawania się do niego to wystarczająca opcja? W końcu wydaje mi się że taki pies na spokojnie wyczuje do kogo należy bagaż.
Z resztą często wracałem w różnych pojazdach z NL do PL i mam jakieś zdanie na ten temat, które raczej wyklucza wykrycie dwóch paczek trufli! Raz natknąłem się na niemieckich policjantów z psem, zaraz za granicą NL/DE...zioło na pewno przypał, lecz czy trufle...?! Moim zdaniem nie.
Zamówiłem coś z NL (Poczta Global Express). Od 14 dni jest w sortowni w NL, czy to normalne?
Niby list ekspresowy idzie do 3 dni (info z ich strony), a tu się zablokował.
Rozumiem, ze list zwykły idzie miesiąc, ale rejestrowany?
Ostatnim razem szło 8 dni.
23 września 2023SernikBezRodzynek pisze: Cześć. Mam pytanie do kolegów i koleżanek mieszkających w Holandii i znających dobrze zawartość tutejszych (niderlandzkich) aptek. trawa to niestety nie moja bajka i mam bad tripy. W Polsce piłem syrop Thicodin z kodeina, który był bez recepty. Czy w Holandii w aptece znajdę coś podobnego? Bez recepty naturalnie.
Zamierzam się wybrać z żoną na weekend do Amsterdamu. Czytam tutaj, że ciężko z dobrym koksem z ulicy, a i wpierdol można dostać. Wymyśliłem, że możnaby zamówić z DM na adres hotelu odpowiednio wcześniej tak żeby już sobie czekało na nasze przybycie. Uprzedzić oczywiście hotel, że przesyłka nadejdzie i żeby trzymali. Czy próbował ktoś takiego rozwiązania? Jest ryzyko przypału? Jeśli tak to co za to grozi? Z góry dzięki za fachowe odpowiedzi.
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Podróż z medyczną marihuaną samolotem – co musisz wiedzieć?
„Tysiąc jointów później” – co naprawdę dzieje się z mózgiem stałego palacza marihuany?
W sieci prowadził "sklep" z narkotykami
Prowadził "sklep" na jednym z komunikatorów internetowych. Przyjmował zamówienia na narkotyki, które następnie dostarczał w wybrane miejsca, przekazując kupującym współrzędne geograficzne. Wykorzystywał również firmy kurierskie, co umożliwiało bezkontaktową dostawę narkotyków.
Mikrobiom jelitowy wpływa na pociąg do alkoholu
Mikroorganizmy tworzące mikrobiom jelitowy mogą wpływać na spożycie alkoholu, manipulując układem nagrody w mózgu - informuje czasopismo „mBio”.
Gdańsk: Chciał sprzedać policjantom narkotyki w promocyjnej cenie
- Czego potrzebujecie? - usłyszeli policjanci w cywilu od 38-latka na jednym z gdańskich parkingów. A potem padła oferta zakupu w promocyjnej cenie marihuany i amfetaminy.