Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 1294 / 329 / 12
No właśnie dlaczego? Bo z moich obserwacji wynika, że ludzie którzy zażywają acodin, kodeine albo schodzą z benzodiazepiny i innych takich to jedzą ten grejpfrut i im sie coś miesza w receptorach i podobno bania jest inna. Próbował ktoś?

Ja tam nie mam nic do grejpfrutów chociaż większość osób z mojego otoczenia za nimi nie przepada. Szczególnie dzieci nie lubią tego posmaku ale zawsze można zjeść z cukrem. Ja tam lubię wszystkie owoce, trzeba jeść ich dużo szczególnie jak się nadużywa środków stymulujących które wypłukują z organizmu wszelkie witaminy łącznie z duszą.
16 października 2023Stteetart pisze:
"mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
  • 507 / 195 / 1
Zawarta w grejpfrucie naryngina jest inhibitorem enzymów wątrobowych: cytochromu P450 CYP3A4 i CYP1A2, które odpowiadają za unieczynnianie wielu popularnych leków. W konsekwencji, spożywanie grejpfruta lub jego soku wraz z lekami metabolizowanymi przez owe enzymy może prowadzić do kumulacji leków w organizmie i wystąpienia niebezpiecznych działań niepożądanych. Dla bezpieczeństwa zaleca się unikanie spożywania grejpfrutów i ich soku podczas stosowania leków[5].
Cytat z wiki

Ogólnie zwiększa działanie niektórych leków na forum pełno opinii o tej metodzie.Ogólnie na niektórych dobrze działa a inni nie zauważyli zmiany działania medykamentów
Uwaga! Użytkownik SerioSergio nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 794 / 185 / 0
wczoraj to mnie koda z 4h trzymała z grejpem, albo z 5h nawet...
  • 248 / 84 / 0
@fanfik
Miałam to samo po zjedzeniu grejpfruta, ale co do tego, że bania jest inna to ja nie zauważyłam żadnej różnicy poza długością fazy.
A ktoś po takim połączeniu zauważył jakąś różnicę? ;)
Uwaga! Użytkownik nieoszukujsiee nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 794 / 185 / 0
a jaka różnica miałaby być? Więcej morfiny to dłuższe działanie co pokrywa się z jej t1/2
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Cudowne "koktajle" i narkotyki. Nieznane oblicze złotej ery Hollywood

Narkotyki, używki i magiczne koktajle, które miały utrzymać największe gwiazdy ekranu w dobrej kondycji, zdolne pracować na planie przez trzy doby bez przerwy, były w Hollywood na porządku dziennym...

Medyczna marihuana. Przerwa tolerancyjna – prosty sposób, by konopie znów działały lepiej

Choć powszechnie uważa się, że jeśli dawka przestaje działać, należy ją zwiększyć – nie zawsze jest to właściwe podejście. U niektórych osób większa dawka działa wręcz odwrotnie, ponieważ ich organizm rozwinął zbyt wysoką tolerancję. Zwiększanie dawki może osłabić działanie terapeutyczne i zwiększyć koszty leczenia. Przerwa tolerancyjna (tzw. tolerance break) oraz zmniejszenie dawek po jej zakończeniu może zwiększyć korzyści terapeutyczne i obniżyć potrzebne ilości konopi nawet o 60%.

Setki kilogramów narkotyków w gaśnicach i kołach zapasowych. Osiem osób przed sądem

Prokurator Prokuratury Regionalnej w Gdańsku skierował do Sądu Okręgowego w Gdańsku akt oskarżenia przeciwko ośmiorgu osobom, oskarżonym o udział w zorganizowanej grupie przestępczej zajmującej się międzynarodowym obrotem marihuaną i kokainą oraz praniem pieniędzy. Aktem oskarżenia objęto siedmiu mężczyzn i jedną kobietę.