ODPOWIEDZ
  • 24 / 3 / 0
Nudności występują nawet jeśli się paliło papierosy w ilości paczka dziennie. Nasila je mocny mentol w niektórych wariantach.
Warto wziąć pod uwagę, że jedna taka saszetka zawiera tyle nikotyny co wypalona cała paczka, nudności występują szczególnie przy połykaniu śliny z taką ilością nikotyny do żołądka.
Przez pierwsze kilka snusów czy tam białych snusów polecam pluć nadmiarem śliny i nie połykać. z czasem organizm się przyzwyczają a mimo, że nikotynizm pozostanie to jest to lepsza alternatywa dla fajek.
  • 72 / 2 / 0
Ja z fajek przeszedłem na snus, brałem kilka lat, próbowałem rzucić nikotynę ale zaraz wrócilem do fajek na chwilę, ale pewne nabyte schematy (można zawsze i wszędzie włożyć torebkę a zapalić już nie) jak i myśl - "ja rzucę" sprawia, że kupię velo ale dziś ostatnio raz, taaak...

Wrażenia: i po tym i po tym mam bóle prostaty (mam jej przerost i przewlekły, niebaktryjny stan zapalny, na oddziale w szpitalu pytali, czy na pewno mam dobry pesel wpisany xd, przez translator można poczytac szwedzkie artykuły, że wplywa taka forma niko źle na prostatę) gdy w ciągu dnia kończy się pudełko i otwieram następne. Na fajkach czy tabace bólów brak.
Jestem w niko tak wjebany, że głód nikotynowy mnie w nocy wybudza, torebka pod wargę i śpię dalej. Oczywiście po tylu latach snusu umiem z velo spać i nie połknąć, pić, nie ślinić i takie tam.

Różnice: jak kolega wyżej, mentol odczuwam w żołądku, nie jest to przyjemne jak i wszelkie formy smakowe czy te z mocniejszą mietą nasilają dolegliwości. Snus był zdecydowanie smaczniejszy, w dużych ilościach brak dolegliwości żołądkowych jak i wolę ten słony posmak niż tę badziewną chemiczną miętę.

Ale nie zamawiam snusu, żyję złudną nadzieją, że biorąc te ohydne velo szybciej rzucę. Nadzieja umiera ostatnia ;)

Prostate wspomagam kapulkami z pokrzywą ale teraz kupiłem na próbę set Olimpa, bo ma pestki dyni.
  • 108 / 41 / 0
@warszawa24 Próbowałeś używać vape'a do rzucania nikotyny? Kiedyś w pracy przesiedliśmy się na waporyzatory i z ciekawości zaczęliśmy sobie co tydzień obniżać zawartość nikotyny. Zaczynaliśmy od 2mg i obniżaliśmy o 0.5mg. Nie było możliwości częstszych przerw na fajkę, więc pierwsze dwa dni tygodnia były trochę trudniejsze. Po miesiącu zeszliśmy do 0.5mg, zostaliśmy przy tym jakiś czas, aż w pewnym momencie - na przerwie na fajkę zapomnieliśmy odpalić waporyzery. Kolega jeszcze sobie kupił beznikotynowy olejek, bo lubił sam fakt waporyzacji, ale mi to nie podeszło i jak przegrzałem ostatni coil to już nie kupowałem nowych i rzuciłem.

Przez niemal 20 lat rzucałem fajki dziesiątki razy, czasami na kilka dni, czasami miesięcy, a czasami lat. To był zdecydowanie najprzyjemniejszy sposób w jaki je rzuciłem. Teraz palę 2-3 razy w roku na imprezach, ale nigdy nie więcej niż jedną paczkę i jakoś udaje mi się nie wrócić do nałogu.

Co do saszetek - próbowałem przez kilka miesięcy, ale tak jak jedno pudełko starczało mi początkowo na 3-4 dni, tak po jakimś czasie przerabiałem pudełko na dzień. Przy takiej ilości obniżyły mi się dziąsła z przodu i wróciła nadwrażliwość zębów na ciepło i zimno. Też finansowo to była po prostu głupota - są lepsze sposoby na wydawanie stówki tygodniowo. Nikotynę lubię i szanują, ale jakbym miał wybierać, to wybrałbym chyba zwykłe gumy nikotynowe albo jakieś plastry, zamiast tych saszetek.
  • 1311 / 333 / 12
Nie wiem czy to co próbowałem to był snus bardzo małe pouche - saszetki jak malutkie kwadraciki i to podobno najomcniejsza wersja z jakiejs ciapatalandii. Pierwszego wyplułem po paru minutach, drugiego potrzymalem już trochę dłużej za dziąsłem. Mocne to gunwo podrażnia śluzówkę aż na gardle nie przyjemnie nie wiem czy to od nikotyny ale daje taki krócitki efekt pobudzenia jak po mocnej kawie ince albo gumie whinterfresh. Podobno te sklepowe nie są takie mocne mimo, że saszetki większe, nie gustuje w takich wynalazkach tabakowych ale wsród talibów popularne.
przeniesiono - nv13
Uwaga! Użytkownik Czoug jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 20 / / 0
Polecam każdemu kto nie zamawiał przez neta zamówić sobie ze strony velo 2 paczki za 4zl z dostawa do domu, jak komuś się chce kombinować z wieloma kontami to można to zamawiać za ta cenę w nieskończoność
  • 36 / 7 / 0
Jak dla mnie uzależnienie to nie tylko np. nikotyna, ale też samo zaciągnięcie się - puszczenie chmurki...
Uwaga! Użytkownik TheTiger jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 36 / 7 / 0
Ja to raczek jestem zwolennikiem prawdziwych papierosów. Próbowałem te saszetki o których piszecie, niby fajny bajera ale jednak to nie dla mnie ...
Uwaga! Użytkownik TheTiger jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 324 / 54 / 3
Mam pytanie odnośnie sytuacji koleżanki. Ma dużą tolerancję (pali regularnie vape'y, nic jej nie było po saszetkach 50 mg/g), a ostatnio zbełtała się od 16 mg/g. Czy wie ktoś skąd ta reakcja?
  • 1912 / 311 / 0
Przedwczoraj po raz pierwszy kupiłem snus, udając się do sklepu z akcesoriami do palania po wagę elektroniczną (do precyzyjnego dawkowania marihuany, którą mam przepisywaną). Wziąłem mocną dawkę- 32 mg. Pierwszą saszetkę prawie wyjąłem bo miałem wrażenie że mi wypala dziąsła. Ale z czasem czujesz po prostu przyjemne odrętwienie połączone z lekkim uderzeniem dopaminy. Co dziwne, nie czuję po tym wcale aż takiego jebnięcia nikotynowego, ale to pewnie tylko dlatego, że nikotyna w ten sposób nie wchłania się natychmiast jak palona/waporyzowana.
Fajny bajer ale nie do stałego użytkowania bo rozpierdala zęby (recesja dziąseł, której nie da się odwrócić). Już mam nauczkę po lekkim rozjebaniu sobie śluzówki tabaką.
konto od 2011 roku (ban kiedyś, totalnie nieważne)
  • 36 / 13 / 0
Podziękuję. Raz próbowałam i od razu i tak zapaliłam fajkę. No i jak się domyślacie - żołądek nie zniósł tego najlepiej. Zastanawiam się tylko po co wtedy i tak zapaliłam - myślę, że to dlatego, że w paleniu nie chodzi o nikotynę, tylko o sam rytuał palenia. Co to za frajda bez dymka. Już stara dobra tabaczka lepsza.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Bezzałogowa łódź z internetem od Muska. Kartele coraz bardziej „smart”

Kolumbijskie służby wiele już widziały, ale ich ostatnie odkrycie zaskoczyło nawet weteranów walki z kartelami narkotykowymi. Marynarka wojenna tego kraju po raz pierwszy zatrzymała półzanurzalną, zdalnie sterowaną łódź do przemytu narkotyków. Jednostka była połączona z internetem przez system Starlink należący do Elona Muska.

Kieleccy policjanci zlikwidowali fabrykę klefedronu w powiecie sandomierskim

W minioną środę kieleccy policjanci zajmujący się zwalczaniem przestępczości narkotykowej współpracując z Biurem Kryminalnym Komendy Głównej Policji oraz kontrterrorystami z Kielc i Radomia przeprowadzili realizację, która doprowadziła do likwidacji dużej, fabryki produkującej klefedron. W sprawie zatrzymano 32 – latka, który najbliższe trzy miesiące spędzi w areszcie.

Używanie marihuany znacznie zwiększa ryzyko śmierci. „Byli młodzi i nie mieli wcześniejszych chorób

Regularne używanie marihuany może niemal podwoić ryzyko śmierci z powodu chorób sercowo-naczyniowych – wynika z najnowszej metaanalizy danych medycznych obejmujących blisko 200 milionów osób w wieku od 19 do 59 lat. Niepokoi fakt, że dotyczy ono również młodych osób, które do tej pory uważano za mniej narażone na takie zagrożenia.