Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 1180 / 399 / 0
obecnie:
-nikotyna
-kofeina
-mj(sporadycznie)
Uwaga! Użytkownik spiderek jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 0 / / 0
  • 18 / 7 / 0
1. amfetamina
2. alkohol nisko procentowy
2. kofeina/(kiedyś) THC
Uwaga! Użytkownik speedygonzales47 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 68 / 16 / 0
1. energy drinki
2. tabaka
3. tutaj zależy od okresu ale na przemian dyso, stimy, benzo, psycho, zioło
  • 5 / / 0
codziennie nikotyna
co 1-2 tygodnie kokaina
co 2-4 tygodnie metaamfetamina
  • 4329 / 700 / 2117
u mnie aktualnie:
- alkohol ( ale w małych/szczątkowych ilościach z doskoku)
- kofeina (w bardzo dużych ilościach)

i to na razie tyle, ale może się coś zmienić.
https://tiny.pl/dkvnh (Słoń „raper” o [hyperrealu]).
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
  • 1319 / 335 / 12
16 października 2023Stteetart pisze:
"mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
  • 2394 / 653 / 0
1.alkohol
2.Pregabalina
3. feta/ oxykodon
  • 211 / 45 / 0
Moja stara miłość to GHB\GBL... a obecnie to wlatuje cały czas Kratom 😍
  • 1 / / 0
1. alkohol - w większym lub mniejszym stopniu ale przewija się w moim życiu praktycznie bez przerwy
2. różnorakie ketonowe stymulanty, nigdy nic mnie mocniej nie wciągnęło jak palenie apihp i nepa
3. mj - nie przepadam za baką od dawna ale jako nastolatek tyle przejarałem że możliwe że powinna być na drugim miejscu
ODPOWIEDZ
Newsy
Alkohol miał swój udział w powstaniu złożonych hierarchicznych społeczeństw

Alkohol towarzyszy nam od tysiącleci. Używały go wszystkie wielkie cywilizacje. Znali go Majowie, Egipcjanie, Babilończycy, Grecy, Chińczycy czy Inkowie. Odgrywał ważną rolę w ceremoniach religijnych, wciąż jest ważnym elementem spotkań towarzyskich. Był środkiem płatniczym, służył wzmacnianiu i podkreślaniu pozycji społecznej. W najstarszym znanym eposie literackim „Eposie o Gilgameszu” jednym z etapów ucywilizowania Enkidu – który symbolizuje tam dziką naturę, niewinoość i wolność – jest wypicie przezeń piwa.

Maleńczuk bez ogródek o przeszłości. „Tęsknię za heroiną. To najlepsza rzecz na świecie”

Chociaż dziś Maciej Maleńczuk prowadzi względnie ułożone i spokojne życie, w młodości był uosobieniem hasła „sex, drugs, rock and roll”. Jak wielokrotnie wspominał, brakuje mu niektórych aspektów tamtych lat – przede wszystkim heroiny. – Tęsknię zwłaszcza za heroiną. To najlepsza rzecz na świecie – mówił bez ogródek muzyk.

77-letnia cudzoziemka oskarżona o produkcję narkotyków

Prokuratura Okręgowa w Jeleniej Górze skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko 77-letniej obywatelce Rosji, która miała na swojej posesji uprawiać konopie indyjskie i wytwarzać z nich narkotyki. Na poddaszu jej domu znaleziono 19,5 kg suszu i 197 sadzonek ziela konopi.