Więcej informacji: Mak lekarski w Narkopedii [H]yperreala
Jak tam zaczynacie sezon powoli? Smarujecie łańcuch w rowerze na nocny patrol po ogródkach działkowych?
Mam parę krzaczków na oku tu i tam,czekam aż dojrzeją ;)
Nie wiem czy nie zjebałem, bo gotowałem zupę z takich świeżaczków, co to dopiero płatki pozrzucały, a jak widzę takie liliputy, co się ostały to przyrost główki jest spory od etapu kwiatu. Pocieszcie mnie, że to może tak jak z grzybami, że te małe lepiej klepią. Trzeba kuć żelazo póki gorące. Może by było z tego jakieś adamantium. Pytanie, czy lepiej klepie taki co już zrzuca nasiona czy taki 'technical mature'? Z jakim pojęciem się spotkałem. Te młode, jak to młode, na pewno więcej płaczą.
A potem to co woda iniekcyjna, gotowanko, filter ze szluga. No spuchły mi żyły w chuj wtedy. Aż się przestraszyłem i nie docisnąłem do końca. Ale po 15 min mi to zeszło. Ewidentnie hista. A jak Ty grzejesz opium na łyżce to też takie farfocle pływają czy to się robi jednolicie płynne?
DJ Smokey - "DNA Force" (Official Music Video by @positivepabs)
https://www.youtube.com/watch?v=GsHtHpj ... 5hIGZvcmNl
A, że histaminowy człowiek jestem to trzeba jeszcze potwierdzić. Jeszcze parę strzałów z opium i będę wiedział. Mam działki dosłownie 0,5 km od domu, ale tam to już jestem chyba most wanted i obora jak cholera. Nie przystoi dojrzałemu dżentelmenowi.
Na strzała to trzeba trochę pozbierać tego jednak. To nie Pakistan, że sobie na spokojnie dzieci chodzą po hektarze i rozcinają, zostawiają i na drugi dzień zbierają już takie haszowe.
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Marihuana może pomóc zwalczyć chorobę Alzheimera
Nowe badania sugerują, że w chorobie Alzheimera równie ważne jak nagromadzenie białek (amyloidu i tau) może być zwalczanie stanu zapalnego w mózgu.
Lepsza dostępność do terapii dla osób uzależnionych od opioidów
Rada Ministrów przyjęła nowelizację ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii oraz niektórych innych ustaw. Nowe rozwiązania zwiększają dostęp do leczenia osób uzależnionych, upraszczają procedury dla instytucji publicznych oraz umożliwiają skuteczniejsze udzielanie pomocy medycznej.
Kartele zamiast przemycać narkotyki wysyłają „kucharzy” do laboratoriów w Polsce
Meksykańscy przestępcy powiązani z kartelem Sinaloa mieli organizować w Polsce produkcję metamfetaminy w wynajętych posesjach na Podlasiu i w województwie kujawsko-pomorskim. W trzech sprawach zatrzymano łącznie ośmiu obywateli Meksyku, a śledczy uznali te przypadki za element szerszego przesuwania produkcji narkotyków syntetycznych do Europy Środkowo-Wschodniej.