Mają meskaline i inne alkaloidy
Działają i mimo wszystko te na dworze wytrzymują polską,,zimę ".
To nawet ciekawe bo kilka razy było -15 ale na wiosnę odżyły.
@wonszgrzybojad
Kumpel ma łyse z kolei i inne grzyby w swoim domu. Na podwórku i w piwnicy aranżacja na taki DOM pochłonięty przez las bo ma mały las. Do tego laso ogród. Na uboczu na wzniesieniu. Pięknie to wygląda zwłaszcza,że z zewnątrz w ogóle nie widać co jest w środku. Sezon u niego długo trwa. W domu cały rok.
Kaktusy to jest to ale czasem lubią miksy z grzybami. Hahahah
Ja swego czasu zbierałem łyse rok w rok na czyjejś łące za domem. Ale żeby je zaprosić do domu i żeby zamieszkały to nielada wyczyn.
Mój balkonowy San Pedro coś nie chce wystartować po zimowaniu w piwnicy podczas gdy reszta ruszyła z kopyta w pokoju i stoją teraz pod ledem.
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
Ekstaza i ekstaza: jak patrzyliśmy i patrzymy na narkotyki
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
Marihuana najczęściej używaną substancją psychoaktywną w Polsce po alkoholu, kofeinie i nikotynie
Flara wyniuchała narkotyki. Były ukryte w paczce
Ponad pół kilograma amfetaminy przechwycili funkcjonariusze Pomorskiego Urzędu Celno-Skarbowego podczas rutynowej kontroli przesyłek w sortowni w Pruszczu Gdańskim. Narkotyki ukryte w paczce zostały wykryte dzięki czujności psa służbowego Flara.
Ekstrakty z konopi poprawiają funkcje poznawcze u chorych na Alzheimera – nowe badanie kliniczne
Według nowych danych z kontrolowanego placebo badania klinicznego, opublikowanego w „Journal of Alzheimer’s Disease”, długotrwałe stosowanie roślinnych ekstraktów kannabinoidowych poprawia funkcje poznawcze u pacjentów z demencją związaną z chorobą Alzheimera (AD).
Rewolucja w Amsterdamie? Chcą zakazać sprzedaży marihuany turystom
Władze Amsterdamu chcą ograniczyć "turystykę narkotykową" i rozważają zakaz sprzedaży marihuany osobom bez meldunku w Holandii. Pomysł budzi jednak sprzeczne reakcje wśród polityków i przedsiębiorców.