Przeniesiono do WO. / 909
Bardzo mnie zdziwiło to, że doktorek od razu kazał jeść całego tabsa, gdzie zaczyna sie od dawek 5mg, ale myślę no dobra jak kazał tak kazał. I o kurwa, pierwsze dwa tygodnie bardzo czułam wjazd, trochę jak po zajebaniu ketona. Źrenice ogromne, dziwne uczucie boostu w klatce piersiowej, szybszy oddech, chęć zapierdalania i wysokie libido. Teraz jak już biorę 105 dni to się unormowało, nawt źrenic nie mam dużych i w sumie nie bardzo czuje jakieś większe działanie, oprócz tego, że mam więcej pewności siebie i mniejsze wahania nastrojów.
Został mi za to brak motywacji i siły, mogłabym leżeć w łóżku całymi dniami (gdyby nie to, że generuje to we mnie ogromny niepokój to pewnie bym tak robiła).
Zmagam się z braniem stimów i zastanawiam się czy nie prosić psychuszki o bupropion, co myślicie? Chociaż boje się, że nasili mi to lęki. Ewentualnie zwiększenie dawki esci.
A co do uboków, to jest pięknie bo tylko się poce. Libido o orgazmy w normie a to mnie odrzucało w ssri zawsze, ten brak popędu.
Brałam kiedyś fluwoksamine 150mg i klasycznie sertraline ale były za słabe.
EDIT: a, i jeszcze pytanie, esci bierze się zwykle pół roku, czy branie dłużej bedzie miało jakieś efekty terapeutyczne? Czy wgl branie ssri długo jest lepsze? (W sensie powiedzmy 2 lata np.)
Sam bardziej myślę odnośnie stosowania nootropa raz na jakiś czas, pojedynczo, aniżeli w formie równoległego stosowania z antydepami dzień w dzień, natomiast na ten temat też chętnie poczytam
Tak zwany Wielozakonnik
Z tytułem Zakonnego Doktorka
Nie ma przeciwwskazań, nootropy i antydepresanty działają na inne rodzaje receptorów. W przypadku tych pierwszych chodzi głównie o acetylocholinę, a w drugich o serotoninę i noradrenalinę. Co prawda, nootropy również niekiedy działają na noradrenalinę i co za tym może iść - lekkie wzmocnienie działania obu substancji w takiej sytuacji.
Biorę to jednak już jakiś czas i teraz jest wszystko ok, jest poprawa nawet.
A teraz zastanawiam się nad agomelatyną jeszcze, ale znowu czytam że nie powinna być łączona z dulo, jest silna interakcja, bardzo wzrasta stężenie ago.
Myślicie że jest szansa że znowu jest możliwe że nie zaszkodzi mi to i ago da jakieś dobre efekty? Czy może to jednak przesada i niepotrzebne ryzykowanie? Dodam że na ogół dobrze znoszę leki w dużych ilościach i kombinacjach kilku na raz, rzadko mam też w ogóle jakieś efekty uboczne.
Narkotykowy krajobraz Europy. Nowy trendy na czarnym rynku
Ekstaza i ekstaza: jak patrzyliśmy i patrzymy na narkotyki
Polacy a marihuana w 2025 roku: Co mówią najnowsze badania?
"Niemyte dusze / Narkotyki" - teatralna podróż w głąb ludzkiej psychiki
Spektakl odbędzie się 17 października 2025 roku (pt) w Miejskim Ośrodku Kultury w Pelplinie. To propozycja dla każdego, kto poszukuje w teatrze głębi, refleksji i intelektualnego wyzwania. Nie przegapcie tego wyjątkowego wydarzenia!
Niemowlę pod wpływem kokainy. Szokujące odkrycie na terenie ogródków działkowych
Krakowscy policjanci od dłuższego czasu rozpracowywali grupy wyłudzające pieniądze od starszych osób metodą "na legendę". Przestępcy podszywali się pod funkcjonariuszy lub pracowników instytucji publicznych, by zdobyć zaufanie swoich ofiar.
15 lat niechcianych badań. A teraz nowa rewolucja w psychiatrii
Specjalista z Wielkiej Brytanii nie ma wątpliwości, że jesteśmy świadkami nowej rewolucji w psychiatrii. Psychodeliki, jak psylocybina i MDMA, zdobywają coraz większe zainteresowanie naukowców w leczeniu depresji i innych zaburzeń psychicznych.