ODPOWIEDZ
  • 12884 / 2513 / 0
Pod lampę brałbym air pot'a. Dużo łatwiejsze w czyszczeniu i posłużą długo. Fajnie, że ktoś tu jeszcze poza mną (jawnie) działa. Też zaczynam sezon, a właściwie to już wystartowałem.
  • 41 / / 0
Ciekawe czy są powody dla których ludzie nie działają jawnie na tym forum? Myślałem o tym. Ja na przykład zastanawiałem się czy nie publikować fotorelki na bardziej uczęszczanym forum pod tym względem. Ale jestem cichym czytelnikiem hyperreala od jakiś 17lat(z przerwami) i przeważył nawyk i "lojalność" :)
A co do airpota to chyba go kupię, do rozmiarów mojego boxika ta 12-stka będzie chyba w sam raz na jedną roślinke.
  • 12884 / 2513 / 0
Ludzie pewnie srają w gacie, ale ciężko ich "winić". Nikt nie chce wpaść przez fotorelację, choć jeśli sam nie podasz lokalizacji, albo nie wstawisz link do fotki bez usuniętych metadanych (skrypt forum je usuwa, większość hostingów krótkoterminowych także, bo to miejsce tylko zżera), to nikt nie będzie dociekał.
Na znanym forum o wdzięcznej nazwie jest od groma niezakończonych relacji. Większość urywa się tak na miesiąc, 2 tygodnie przed kosą.
Obstawiam, że to tzw. "paranoja przed / po harvestowa", albo przypał.

Wracając do meritum - 12 L pod lampą to w sam raz. W zasadzie dałbyś radę i w 7 L zrobić więc o miejsce nie musisz się martwić.
ODPOWIEDZ
Newsy
Rozebrali LSD na części. Zostało działanie bez wizji

Zespół z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis podszedł do LSD tak, jak inżynier podchodzi do urządzenia, którego nie rozumie: rozłożył je na części i sprawdził, bez których nadal działa. Praca ukazała się we wrześniu 2026 roku w „Proceedings of the National Academy of Sciences”, a jej autorem korespondencyjnym jest David E. Olson, dyrektor Institute for Psychedelics and Neurotherapeutics.

Amerykanie zamieniają alkohol na konopie. Media straszą uzależnieniem, a statystyki pokazują sukces

Nagłówki amerykańskich i światowych mediów znowu uderzyły w alarmistyczne tony. Wszystko za sprawą najnowszych badań opublikowanych na łamach prestiżowego czasopisma JAMA Psychiatry, z których wynika, że w USA rośnie odsetek osób zmagających się z problematycznym używaniem marihuany (CUD) – szczególnie wśród mężczyzn powyżej 35. roku życia.

Indonezja: Najstarszy dowód na użycie substancji psychoaktywnej - sprzed 25 tys. lat

Mieszkańcy indonezyjskiej wyspy Sulawesi już 25 tys. lat temu wykorzystywali orzechy betelowe jako substancję psychoaktywną - wykazały nowe badania. Nawyk, który początkowo mógł być sposobem na złagodzenie bólu zębów, stał się najstarszym na świecie dowodem używania substancji psychoaktywnej.