Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 5396 / 966 / 0
Potwierdzam, u mnie również nie wpływa na apetyt. Praca, sport i schudniesz bez problemu. Ja zgubiłem 7kg a jem normalnie do tego czesto jakas pizza, fast foody. Czyli metabolizmu też nie zaburza.
"Kiedyś... Wrócę do domu i opowiem to mamie, poczuje spokój jak po diazepamie, przeżyłem koszmar jak z ulicy wiązów to życie jest kruche więc się nie przywiązuj"
  • 305 / 40 / 0
Super, to ino czekać na efekty :) liczę że zgubię te 10 kilo, które mi przybyło na Mircie
  • 1000 / 183 / 0
@Nicholas6000 ja odstawiłem mirte 2tyg temu i już z wagi zeszło 5kg 😁 u mnie to ta woda się zatrzymuje na mircie,Tobie też powinno coś spaść z wagi
  • 305 / 40 / 0
Już piąty dzień bez mirty i faktycznie więcej sikam, ale waga jeszcze stoi w miejscu, ale wiadomo ze trzeba czasu pewnie na to.
  • 1743 / 279 / 0
Biorę teraz 200 mg trazodonu, ale dodanie 50 mg niedawno wcale nie poprawiło snu, chyba nawet śpię jeszcze krócej. Biorę jeszcze inne leki i to dzięki nim mam od lat zaburzony sen. Trazodon biorę raczej dlatego że zawsze szybko stawia mnie na nogi, dodaje energii i pewności siebie, trochę przeciwlękowo działa. U mnie niestety snu nie wydłuża, ale według info z neta podobno poprawia jego jakość. W sumie i tak mimo spania 4-5 h na dobę i dość ciężkiej pracy funkcjonuję dość dobrze, nie zauważyłem po trazodonie większej różnicy po przebudzeniu.
  • 155 / 46 / 0
Trazodon najlepiej na sen działa w dawce 50 mg, nie ma potem też zamułki.
Nie ma, że za mocno.
  • 5396 / 966 / 0
Na mnie 100mg dobrze dziala, czyli max nasenna. I do tego jest też w tej dawce działanie anksjolityczne i przeciwdepresyjne.
"Kiedyś... Wrócę do domu i opowiem to mamie, poczuje spokój jak po diazepamie, przeżyłem koszmar jak z ulicy wiązów to życie jest kruche więc się nie przywiązuj"
  • 1743 / 279 / 0
Tylko że mnie w trazodonie szczególnie chodzi o działanie antydepresyjne i przeciwlękowe, także podbijanie innych leków, obecnie duloksetyny i fluwoksaminy. Wydaje mi się że tu się sprawdza, mimo że śpię bardzo mało, tylko teraz po kilku dniach brania 200 mg coś się pojebało, wrócił lęk , niepokój, jakiś roztrzęsiony i spięty jestem, przy 150 mg tego nie było. Ale jeszcze będę próbował te 200, może się wszystko uspokoi.
  • 5396 / 966 / 0
Nie szukałbym winy w samym trazodonie, bierzesz trzy antydepresanty na raz.
  • 1743 / 279 / 0
@serotoninowy to prawda, biorąc więcej leków ciężko jest stwierdzić który co powoduje. Chociaż trazodon brałem już kilka razy i zawsze powodował pewne rozdrażnienie i złość ale odbierałem to pozytywnie. Może jak to się utrzyma zmniejszę dawkę któregoś innego psychotropa.
ODPOWIEDZ
Newsy
CBŚP rozbiło „rodzinny” gang przemytników narkotyków. 12 osób z zarzutami

Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając wspólnie z Prokuraturą Okręgową w Krakowie, rozbili zorganizowaną grupę przestępczą podejrzaną o przemyt znacznych ilości narkotyków z Hiszpanii do Polski oraz ich dalszą dystrybucję. W wyniku skoordynowanej akcji przeprowadzonej na terenie województwa śląskiego i małopolskiego zatrzymano 11 osób, a łącznie zarzuty usłyszało 12 podejrzanych.

Coraz więcej Francuzów sięga po kokainę. Mafia silniejsza niż państwo?

Kokaina przestała być we Francji narkotykiem elit. Sięga po nią już około półtora miliona osób, a handel białym proszkiem stał się biznesem wartym nawet siedem miliardów euro rocznie. W siłę rosną mafie, Marsylia zmaga się z kolejną falą gangsterskich porachunków, a eksperci alarmują, że kraj mierzy się z kryzysem zdrowia publicznego.

Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów

Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.