Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
26 maja 2023Sawant pisze: co robić gdy:
gotuje juz majke (przypuscmy 200mg na 2mL) na lyzce i zabieram sie do wciągnięcia do pompki przez pol filtra OCB wrzuconego w roztwor? Więcej nie filtruje, ale nabiera mi sie z 0.5--1ml roztworu a reszta to powietrze. Tłok jest daleeko a powietrza nie da sie wypompowac bo ucieka r-r, wpompowanie powietrza w kabel z 20% roztworem też jest b trudne, bo powietrze rozpręża pompke w chuj.
jakies pro tipy? thx
26 maja 2023Sawant pisze: co robić gdy:
gotuje juz majke (przypuscmy 200mg na 2mL) na lyzce i zabieram sie do wciągnięcia do pompki przez pol filtra OCB wrzuconego w roztwor? Więcej nie filtruje, ale nabiera mi sie z 0.5--1ml roztworu a reszta to powietrze. Tłok jest daleeko a powietrza nie da sie wypompowac bo ucieka r-r, wpompowanie powietrza w kabel z 20% roztworem też jest b trudne, bo powietrze rozpręża pompke w chuj.
jakies pro tipy? thx
jaką dawkę minimalną polecacie żeby organizm się przyzwyczaił (brane razem z oxy, po)? 10mg czy może mniej? Ktoś tutaj pisał że 15 mg powoduje u niego nudności, a chyba 25mg wymioty, a chciałbym tego uniknąć.
Biorę 40-50mg oxy raz na tydzień od dawna i przy takiej dawce jak ponad rok temu wziąłem solo 300mg DHC, to jedyne działanie to było zamulenie, a następnego dnia rzyganie i strucie. Później brałem 60 z czasem 90mg jako podkładkę do oxy i po kilku msc jak wziąłem solo 240/300 mg(nie pamiętam :) ) to przyjemnie zadziałało, więc tutaj spodziewam się że też od razu nie zadziała i dopiero z czasem warto solo spróbować.
Przeliczniki podają że p.o. 10mg morfiny = 100mg DHC, więc wychodziłoby że warto od 6mg zacząć :D z drugiej strony często tutaj polecano na początek 30-50mg.
I thought I was someone else, someone good
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Ucieczka zakończona w jeziorze
Próba uniknięcia odpowiedzialności doprowadziła do serii niebezpiecznych i irracjonalnych zachowań. 31-letni mieszkaniec powiatu chodzieskiego nie zatrzymał się do kontroli drogowej, porzucił samochód a następnie kontynuował ucieczkę pieszo. Finalnie wskoczył do jeziora i próbował pozbyć się narkotyków. Policjanci z Chodzieży zatrzymali sprawcę, który w ujawnionym pakunku posiadał ponad 50 gramów narkotyków.
Heroina ukryta w cegłach. Ponad tona zatrzymana w Porcie Gdynia
Wspólne działania Centralnego Biura Śledczego Policji (CBŚP) oraz Krajowej Administracji Skarbowej (KAS) doprowadziły do przejęcia ponad tony heroiny o czarnorynkowej wartości blisko 220 milionów złotych. To największe zabezpieczenie narkotyków w takiej ilości od dekady na terytorium Polski, a szczegóły tej spektakularnej akcji przedstawili na specjalnej konferencji prasowej minister spraw wewnętrznych i administracji Marcin Kierwiński oraz minister finansów i gospodarki Andrzej Domański.
Są narkotyki, których zażycie prowadzi do przestępstwa częściej, niż innych. Wyniki badania
Nowe badanie opublikowane w „Journal of Psychopharmacology” pokazuje wpływ substancji psychoaktywnych na zachowania przestępcze. Okazuje się, że zażywanie niektórych środków wiąże się z niższym ryzykiem zatrzymań, zaś inne wykazują silne związki z różnymi kategoriami przestępstw.