17 maja 2023serotoninowy pisze: @Krzysiu86Dr jeśli tak masz na trzeźwo jak opisujesz, to pozostaje praca nad sobą jakas terapia jeśli Ci to pomaga( mnie to nie pomagalo) i leki ale raczej jakieś antydepresanty przede wszystkim i doraznie benzo. Zero ćpania i alko i będzie dobrze.
Ja też miałem fatalne etapy w życiu.
Np po nieudanym związku pół roku depresji i płakania w poduszkę
Po rzuceniu dragow pół roku depresji i lata myślenia o tym, ale aktualnie po kilku latach tej udręki przestało mnie w ogóle do tego ciągnąć.
Lubiłem się napić alko jedynie przez te lata, ale chyba przestało mi służyć, tydzień temu po 2 piwach dostałem lękow dużych i szybkiego bicia serca, uspokoiłem się 1mg klona i nie pije od tygodnia, I planuje w tym trwać.
Życzę powodzenia.
Co do thiocodin.. nie biorę więcej bo 8 tabl. 1 listek działa na mnie motywująco do działania, zapominam o depresji, szukam pracy obecnie, z resztą kobiety również szukam, niczego się nie obawiam, jestem ostrożny bo wiem że lepiej odstawić 8 tabl niż np. 3 paczki thioco, myślę już przyszłościowo :)
Co do thiocodin.. nie biorę więcej bo 8 tabl. 1 listek działa na mnie motywująco do działania, zapominam o depresji, szukam pracy obecnie, z resztą kobiety również szukam, niczego się nie obawiam, jestem ostrożny bo wiem że lepiej odstawić 8 tabl niż np. 3 paczki thioco, myślę już przyszłościowo :)
@Dawid144
Zmotywuj się i odstaw trawę na tydzień... zobaczysz swój umysł jak funkcjonuje, jak w końcu funkcjonuje na 100%, to zmotywuje cię do rzucenia tego w pizdu. Lata paliłem choć były to tylko 1-2 lufy co wieczór bo wtedy łączyłem z alko ale pamiętam jak wyjechałem z kraju na 2 tygodnie.. bez dostępu do trawy, całkowicie sam aby odpocząć.. wróciłem innym człowiekiem.. człowiekiem z rozumem.. Życzę ci tego z całego serca. trawa mnie tylko hamowała, blokowała.. jak odstawiłem zobaczyłem jak wiele rzeczy mnie wokół cieszy i ta czystość umysłu. Niesamowite.
Masz wiele racji, marihuana mam juz kontakt 8 lat z roznymi przerwami, obecnie tez nie jest wielkim problemem dla mnie zrobic sobie tydzien przerwy bo miewalem takie i dluzsze najgorsze jest dlanke ze jak juz jeden dzien przepale to uruchamia sie domino i mogl bym tak dzien w dzien tym bardziej ze przez wiele lat bylem wysokofunkcyjnym uzaleznieniu w sensie ogarnialem prace, uczelnie relacje miedzy ludzkie przy paleniu czasami łana dziennie czasem wiecej, pozniej juz moj stosunek sie zmienil i palilem raz w tygodniu (tez ze wzgledu na moja była) trzymalem sie tego potem zerwala, to znowu wrocilem do sporych ilosci az po dzis dzien Zauwazylem u siebie bardzo mitoloziowanie tej uzywki ze ona dala mi wieksza swobode towarzyska stalem sie bardziej otwarty na swiat, zmienily sie moje poglady na bardziej liberalne i wiele kwesti jej dopisywalem (teraz wiem ze bardziej to proces dojrzewania za szedl we mnie w tym czasie niz jakies tam blogoswianskie skutki palenia). Na dzien dzisiejszy chcial bym ograniczyć palenie do tak jak bylo wczesniej czyli raz w tygodniu przy weekendzie a potem stopniowo jezeli sie uda zniwelowac jej wartosc w moim zyciu mimo ze będzie to bardzo trudne rozstanie biorac pod uwage ile tez przyjemnych chwil zwiazku z nia mialem.
Miło mi, że obserwujesz moje wpisy na tym forum. Wiesz.. idealni ludzie, bez uzależnień i bez życiowych problemów raczej nie siedzą na takim forum jak hyperreal. To nie jest forum o tym, jak być idealnym, czystym. I ja idealny nie jestem. Mam bagaż doświadczeń, mam swoje problemy, uzależnienia, choroby, lecz przez całe swoje życie staram się pomagać innym i robię to i będę to robił do końca swojego życia. Jeżeli wolisz być zjarany od rana do wieczora to współczuje Ci. trawa w moim przypadku sprawiała że byłem zamulonym gościem bez żadnych perspektyw i szans na rozwój. To że teraz wspomagam się kodeiną nie znaczy że taką już drogę wybrałem i jej nie zmienię. Każdy z nas jest inny, nie chodzisz w moich butach i nie wiesz co czuję. Wiem za to na pewno, że to moje życie i przeżyje je tak, jak sobie tego życzę.
"Chcesz zmienić Świat... ? Zacznij od siebie.."
Pozdrawiam
Dzięki za rady, na pewno wezmę to pod uwagę :)
To chciałbym już.
Kiedy się ogarniesz to nie znaczy kiedy zaginiesz tylko kiedy w końcu rzucisz wszystko i wyjdziesz na prostą;)
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Psylocybina i medytacja w jednym badaniu klinicznym
USC uruchamia pierwszy w swojej historii kliniczny eksperyment z psylocybiną. Badanie finansowane przez agencję ARPA-H sprawdzi, czy ośmiotygodniowy trening uważności wzmacnia efekty terapii psylocybinowej u zdrowych dorosłych – i co to może oznaczać dla przyszłości psychiatrii.
Konopie w leczeniu demencji. Naukowcy wskazują dwa związki
Doustna kombinacja oczyszczonego THC i CBD istotnie zmniejsza pobudzenie u seniorów z zaawansowaną demencją – wynika z badania LiBBY zaprezentowanego na konferencji Alzheimer’s Association International Conference w Londynie.
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem
Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.