Teraz czekm na profesora przez dpd, no zobaczymy. Polskim vendorom nie ufam bo zbyt wiele walow. Trzymajcie kciuki. Dzieki za info.
Jakieś godziny odbioru są lepsze/gorsze? Albo jakiś temat o zachowaniu BHP podczas odbioru + kiedy w sumie zacząć się niepokoić
https://isap.sejm.gov.pl/isap.nsf/downl ... 221665.pdf
wedlug naszych najnowyszych przepisow 3-FA nie jest substancja nielegalna i chyba nic nie grozi mi za to ze to zamowilem?
Pierwszy raz mam taka sytuacje, podpowiedzcie, czy isc w swoje zeby to jak najszybciej zwrocili czy moge miec jakies klopoty? (chodzi o to czy da sie podpiac pod jakies prawo anologowe) az tak dobrze sie nie znam a szkoda mi prawie 8 stowek i wolalbym zeby ta paczka do mnie doszla jak najszybciej. Jak ktos cos wie wiecej, to dajcie znac. Bardziej chodzi mi o to czy moge to podpiac to pod jakas inna substancje ale watpie bo u nas nie ma takiego prawa analogowego?
3FA zawiera szkielet fenyloetyloaminy, czyli podchodzi pod prawo analogowe i jest nielegalne. Samo to że zadzwoniłeś pytac o te paczke to już przypal, bo się nie wymigasz że to nie Ty zamawiałeś.
@serotoninowy to w PL jest prawo analogowe ? Z tego co się orientuję to najpierw GIS zgłasza do ministerstwa obiekcje co do danej substancji i dopiero wtedy decydują czy delegalizować i na dniach aktualizują listę. Chyba za samo posiadanie substancji zastępczych albo chęci posiadania na własny użytek jest raczej spora szansa na umorzenie
@cyberwaste Źle to ująłem, facet powiedział przez telefon, że nie chodzi o to, że adres jest nieprawidłowy, tylko w paczce „coś” znaleziono nieprawidłowego i prawdopodobnie będą patrzyli, co to jest. Podziękowałem i dowidzenia rozmowa trwała 20 sekund i nawet nie wiem, czy była nagrywana, bo połączyło mnie z konsultantem po paru sekundach i nie było tego wstępu, że rozmowa jest nagrywana (chociaż pewnie była, tylko nie informując nikogo). W moim miejscu zamieszkania nie ma żadnej substancji, która jest przypałowa. Powiem tak, zamawiałem z NL od 3 do 4 lat i doszło do mnie może z 200 przesyłek i tylko ta złodziejska firma DPD okradła mnie 5 krotnie, żadna inna firma kurierska się tego nie dopuściła. Niestety takie czasy na rynku RC, jest pustka, nie ma w czym wybierać, przez rok żyłem ostatnio w lekkiej utopii, bo była możliwość zamawiania przez UPS (co ciekawe w ten sposób zakończył „karierę” każdy v, u którego zamawiałem i nie prowadzi już działalności poza NL, lub przestał istnieć).
Jakie macie doświadczenia z zamawianiem ampułek z Niemiec? Jakiekolwiek problemy? Nie mogę ręczyć za stealth sprzedawcy, ale czy przy trackingu dowiem się zawczasu o przypale? Jestem w stanie ogarnąć alternatywny adres lub telefon, ale imię i nazwisko pozostanie takie samo - aby móc w razie czego odebrać temat z punktu.
Ćpuny, pomóżta siostrze
zamiowione zostalo troche modafinilu z poza eu, paczke przejal urzad celny. dostalam list, nic o zadnym wezwaniu czy anty-narkotykowym dzialaniu, tylko ze prosze podac zawartosc paczki, skad zostala zakupiona i nalezyte clo. podkreslone bylo markerem ze odprawa we wlasnym zakresie jest w jak paczka wbija w kategorie lekow czy tez broni xd.
list zignorowalam i nic z nie zrobilam. teraz zaczelam o tym myslec, czy moga mi smutni panowie wbic o 6 rano do drzwi, czy raczej nie obawiac sie i nie czyscic haty?
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Marihuana pod kontrolą czy na sprzedaż? Badanie pokazuje różnicę
Debata o marihuanie zwykle sprowadza się do prostego pytania: legalizować czy nie? Analiza opublikowana w The Lancet Psychiatry wskazuje jednak, że ważniejsza jest odpowiedź na pytanie, jak wprowadzona jest legalizacja.
Druga poprawka i marihuana. Amerykański SN wydał ważny wyrok ws. broni
Sąd Najwyższy USA jednomyślnie orzekł w czwartek, że rząd federalny nie może pozbawiać prawa do posiadania broni osób okazjonalnie używających marihuany, uznając, że ściganie karne na tej podstawie narusza drugą poprawkę do konstytucji gwarantującej to prawo.
Wolne Konopie: Mamy dowód, że policyjna machina działa dla statystyk
WK: Pamiętacie nasz niedawny tekst o KPP w Głogowie, która wydała ponad 1000 zł publicznych pieniędzy i zmarnowała 13 godzin pracy systemu na ściganie 0,06 grama marihuany? Wtedy zastanawialiśmy się, czy te kosztowne, absurdalne procedury prowadzą do wykrywania jakichkolwiek poważnych przestępstw. Policja nie potrafiła nam odpowiedzieć. Wysłaliśmy więc kolejny wniosek UIP. I właśnie dostaliśmy odpowiedź, która potwierdza całkowity bezsens tej polityki. Komendant Powiatowy Policji w Głogowie oficjalnie przyznał, że ta cała „walka z dilerami” to fikcja, a system produkuje puste zatrzymania.