Czy ja wiem czy tak leki leczą, zapewne jedno leczą, a co innego kaleczą bo z chemią tak zazwyczaj jest. Pewne natomiast jest jedno, świetnie nabijają kabzę koncernom farmaceutycznym, natomiast weed który jest lekarstwem na tysiąc chorób zabraniają ludziom używać. Prawdziwa trucizna jaką jest alkohol leje się na legalu strumieniami w każdym domu więc gdzie tu sens? Jakim prawem w ogóle zabraniają ludziom dostępu do szczęścia radości czy przyjemności? Jak człowiek jest szczęśliwy to zaczyna myśleć o otaczającym go świecie i pojawia się chęć naprawy?
mj jest setki razy mniej szkodliwa niż alkohol, a do tego skutecznie leczy wiele chorób i dlatego jest wciąż owocem zakazanym. Komuś bardzo nie na rękę jest by ludzie byli szczęśliwi, zdrowi i żyli długo bo przecież mamy przeludnienie. Ludzie mają zapieprzać, robić swoje, mało przy tym myśleć i szybko zdychać. Oto ich sens istnienia, ewentualnie w między czasie spłodzić kolejne pokolenie niewolników.
The body or a conscious mind'
Czy robienie ekstraktów z marihuany jest legalne?
Przykładowo mamy susz CBD 50 g, który zawiera w jednym 1g dopuszczalną ilość THC 0,2%.
Poddając ekstrakcji całość wyjdzie nam 100 mg THC.
Druga kwestia, to robienie w warunkach domowych olejku z medycznej marihuany. Jak na to prawo patrzy?
08 maja 2023lysy666 pisze: Ja takich ludzi to spotykałem może jak miałem 20 lat. Teraz tylko tu na forum![]()
Teraz mogę normalnie palić, ale to co wtedy przeżyłem, to ja pierdolę.
Jeszcze jakieś pytania?
To nie jest alkohol, gdzie ZAWSZE będziesz czuł się dobrze.
The body or a conscious mind'
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
USA: Donald Trump usunie marihuanę z listy najcięższych narkotyków?
Stało się to, o czym spekulowano od miesięcy. Donald Trump, mimo oporu konserwatywnego skrzydła własnej partii, ma sfinalizować proces reklasyfikacji marihuany. Konopie mają trafić z surowego Wykazu I (gdzie są traktowane na równi z heroiną) do łagodniejszego Wykazu III substancji kontrolowanych.
Rodacy odstawiają alkohol i papierosy. Sklepy na osiedlach już liczą straty
Jak podaje Polska Izba Handlu i CMR, w listopadzie 2025 r. całkowita wartość sprzedaży w sklepach małoformatowych spadła o 1 proc., natomiast łączna liczba transakcji w tym formacie sklepów obniżyła się o 4,6 proc. w porównaniu z analogicznym okresem rok wcześniej.
Produkowali tyle amfetaminy, że narkotyki musieli wozić taczką
Ponad 64 kilogramy amfetaminy, nielegalna linia produkcyjna i dwie osoby zatrzymane – to efekt działań specjalnego wydziału antynarkotykowego łódzkiej policji. Ilości narkotyków były tak duże, że do ich transportu sprawcy wykorzystywali… taczkę.