Czy ja wiem czy tak leki leczą, zapewne jedno leczą, a co innego kaleczą bo z chemią tak zazwyczaj jest. Pewne natomiast jest jedno, świetnie nabijają kabzę koncernom farmaceutycznym, natomiast weed który jest lekarstwem na tysiąc chorób zabraniają ludziom używać. Prawdziwa trucizna jaką jest alkohol leje się na legalu strumieniami w każdym domu więc gdzie tu sens? Jakim prawem w ogóle zabraniają ludziom dostępu do szczęścia radości czy przyjemności? Jak człowiek jest szczęśliwy to zaczyna myśleć o otaczającym go świecie i pojawia się chęć naprawy?
mj jest setki razy mniej szkodliwa niż alkohol, a do tego skutecznie leczy wiele chorób i dlatego jest wciąż owocem zakazanym. Komuś bardzo nie na rękę jest by ludzie byli szczęśliwi, zdrowi i żyli długo bo przecież mamy przeludnienie. Ludzie mają zapieprzać, robić swoje, mało przy tym myśleć i szybko zdychać. Oto ich sens istnienia, ewentualnie w między czasie spłodzić kolejne pokolenie niewolników.
The body or a conscious mind'
Czy robienie ekstraktów z marihuany jest legalne?
Przykładowo mamy susz CBD 50 g, który zawiera w jednym 1g dopuszczalną ilość THC 0,2%.
Poddając ekstrakcji całość wyjdzie nam 100 mg THC.
Druga kwestia, to robienie w warunkach domowych olejku z medycznej marihuany. Jak na to prawo patrzy?
08 maja 2023lysy666 pisze: Ja takich ludzi to spotykałem może jak miałem 20 lat. Teraz tylko tu na forum![]()
Teraz mogę normalnie palić, ale to co wtedy przeżyłem, to ja pierdolę.
Jeszcze jakieś pytania?
To nie jest alkohol, gdzie ZAWSZE będziesz czuł się dobrze.
The body or a conscious mind'
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
"Pamiątka" z Tajlandii. Portugalczyk wpadł na warszawskim lotnisku
24 kg marihuany miał w swojej walizce Portugalczyk, zatrzymany na lotnisku Chopina w Warszawie. W bagażu 22-latka, który przyleciał z Bangkoku w Tajlandii, znaleziono 42 paczki suszu, których wartość na czarnym rynku oszacowano na niemal 1,2 mln zł. Mężczyźnie grozi grzywna i od 3 do 20 lat więzienia.
USA: Donald Trump usunie marihuanę z listy najcięższych narkotyków?
Stało się to, o czym spekulowano od miesięcy. Donald Trump, mimo oporu konserwatywnego skrzydła własnej partii, ma sfinalizować proces reklasyfikacji marihuany. Konopie mają trafić z surowego Wykazu I (gdzie są traktowane na równi z heroiną) do łagodniejszego Wykazu III substancji kontrolowanych.
Przemycali narkotyki z Hiszpanii w sklepach i automatach paczkowych. Rozpoczął się proces
Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku rozpoczął się proces przeciwko trzem zatrzymanym i aresztowanym mężczyznom z Gdyni, Suszu i Bochni oskarżonym o przemyt narkotyków z Hiszpanii. Trafiały one do Polski za pośrednictwem firm kurierskich.