Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
Gdy byłem aktywnym ketoniarzem to zgaga to był tak duży problem ze baem controlloc na codzień. Aktualnie biorę doraznie, nie pamiętam kiedy miałem zgage. Ale jak mam to pierw próbuje mlekiem załatwić sprawę. Dopiero jak nie pomoże to sięgam po controlloc.
Nie wiem czy to ma jakiś z tym związek ale dodam, że pomimo licznych wypadków nigdy nie miałem czegoś złamanego.
Poza tym mleko dobrze działa przy stimach jak nie chcesz jeść a już czujesz że musisz coś przegryźć bo będziesz słaby siup liter mleka i możesz niejedzenie ciągnąć jeszcze przez ileś godzin.
Państwowe mleko przypadało tylko na podstawówki -i przedszkola. Z tego co pamiętam to było w takich kartonikach ze słomką, 250ml. chyba. i było chyba darmowe. Ciekawe jak sprawa wygląda z tym dzisiaj.
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
USA. Takiej zmiany w kwestii marihuany nie było od dekad
Ministerstwo sprawiedliwości USA zmieniło w czwartek klasyfikację produktów z marihuany. To najdalej idąca zmiana polityki w tej sprawie od dekad. Marihuana znalazła się w "koszyku" substancji o umiarkowanym lub niskim potencjale uzależnienia, takie jak ketamina, paracetamol z kodeiną i sterydy anaboliczne.
CBZC uderza w narkobiznes. Zatrzymano 27 osób
Funkcjonariusze Centralnego Biura Zwalczania Cyberprzestępczości zatrzymali 27 osób podejrzanych m.in. o wprowadzanie na terenie województwa opolskiego znacznych ilości środków odurzających i substancji psychotropowych. Z ustaleń śledczych wynika, że grupa zajmowała się dystrybucją marihuany oraz mefedronu, czerpiąc z tego procederu stałe korzyści majątkowe.
Zanieczyszczenie wody kokainą zmienia zachowanie łososi na wolności
Pod wpływem zawartej w ściekach kokainy, a zwłaszcza jej metabolitu, młode łososie atlantyckie pływają dalej i rozprzestrzeniają się na większą odległość – informuje pismo „Current Biology”.