Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
ODPOWIEDZ
  • 2032 / 335 / 0
04 kwietnia 2023Szponciciel pisze:
Niedługo będę miał olejek zrobiony z Master Kusha, to będzie mój pierwszy olejek z medycznej :)

Wczoraj kupiłem opakowanie 5 gram Canopy Growth 8% - w środku były 2 ogromne topy oraz 3 malutkie :liść:
5 gram w 2 topach. Jakość medycznej marihuany wzrasta wręcz proporcjonalnie do poziomu konkurencji na rynku.
Ostatnio jak kupowałem Blueberry też się zaskoczyłem wielkością topków- 15 gramów same głowy duże tylko kilka mniejszych.
Uwaga! Użytkownik yoshi420 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 480 / 73 / 0
@Szponciciel
Z chęcią poczytam twój przepis na olejek. Ja właśnie zalałem z oliwy z oliwek AVB 4g tego właśnie suszu co masz. Czytałem, że spoko jak suszu tak postoi 5 dni a potem na 4 godziny do kąpieli wodnej słoik wstawić.
  • 279 / 42 / 0
@aurora20 Akurat te dwa topki ważą 2,50 oraz 1,70g co w sumie daje 4,20g %-D Pozostałe 0,80g było w 3 malutkich topkach.

@Pingwino Olejek będzie robiony w aptece przez farmaceutę.
You're an addict. So be addicted. Just be addicted to something else. Choose the ones you love. Choose your future. CHOOSE LIFE !!!
  • 2032 / 335 / 0
Na początku jak wszyscy dygali, że nie będzie gdzie suszu ogarnąć bo w aptekach braki. Minęło kilka miesięcy i przebieramy w topowych odmianach. Blueberry, Jack Herrer, LAC, GTH, same perły. Lekarzowi wystarczy powiedzieć, że chce się spróbować innej odmiany (bo one nieco osobniczo na każdego mogą działać) - nie ma problemu. Chcesz więcej na miesiąc? Też na pewno nie będzie problemu, o ile nie zapytasz o to na 2 czy 3 wizycie. Każdy ma różne potrzeby, niektórzy muszą więcej spalić a oni o tym wiedzą i podpasowują "cykl kannabinoidowy" pod pacjenta.
Uwaga! Użytkownik yoshi420 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 111 / 36 / 0
@aurora20
Jack herrer, to jest topowa odmiana, ale nie w polsce, brakuje jej terpniolenu, o co była aftera.

Medyczna jest spoko, jak ktoś nie ma dojścia do dobrego źródła.

Jakość u farmera, jest lepsza niż medyczną.
Uwaga! Użytkownik Wariat99 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 12686 / 2456 / 0
Te "topowe" odmiany to lata 90-te.
  • 111 / 36 / 0
Dlatego napisałem, farmer jest lepszy niż medyczna o 1000%
Uwaga! Użytkownik Wariat99 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 58 / 12 / 0
05 kwietnia 2023aurora20 pisze:
Na początku jak wszyscy dygali, że nie będzie gdzie suszu ogarnąć bo w aptekach braki. Minęło kilka miesięcy i przebieramy w topowych odmianach. Blueberry, Jack Herrer, LAC, GTH, same perły
Nie rozpędzaj się tak, bo póki co, to tylko s-lab 3 odmiany są w miarę dostępne i aurora 20. Problem się pogłębi, bo w Polsce na ten rok dopuszczone jest tylko 3 tony suszu. No i jakość - medyczny susz, który trzeba ratować terpenami. Dla mnie niedopuszczalne. W Niemczech np. nie dość, że taniej, to mają z 50 odmian do wyboru i do tego powinniśmy równać, a nie chwalić ochłapy. Nie psujmy w ten sposób rynku, zadowolonemu klientowi zawsze podnoszą ceny.
  • 800 / 142 / 0
Brakuje jeszcze AK-47 albo whitewidow do pełni klasyki. A tak serio zastanawiam się dlaczego nie dadzą jakiejś nowszej mocnej hybrydy typu gelato/runtz. Gelato to jest kozak, bardzo udana odmiana.
Może mają jakieś wytyczne co do tych medycznych odmian. W sumie to są klasyki godne polecenia, większym problemem jak dla mnie są różnice w jakości suszu, nie powinno czegoś takiego być i miejmy nadzieję, że to przesuszone zioło to już przeszłość.
  • 2032 / 335 / 0
Pamiętajmy, że 6 miesięcy temu na rynku były 2 odmiany z brakami w aptekach. Co będzie za kolejnych 6 miesięcy? I za jeszcze kolejnych? Bo przez te pół roku to dużo się pozmieniało. DUŻO. Ja już kolejnych zmian nie potrzebuję, bo mam już swoich faworytów na aptecznych półkach, ale na pewno popróbuję innych odmian. Tylu jeszcze nie próbowałem z tych co już są...
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
USA: Donald Trump usunie marihuanę z listy najcięższych narkotyków?

Stało się to, o czym spekulowano od miesięcy. Donald Trump, mimo oporu konserwatywnego skrzydła własnej partii, ma sfinalizować proces reklasyfikacji marihuany. Konopie mają trafić z surowego Wykazu I (gdzie są traktowane na równi z heroiną) do łagodniejszego Wykazu III substancji kontrolowanych.

Rodacy odstawiają alkohol i papierosy. Sklepy na osiedlach już liczą straty

Jak podaje Polska Izba Handlu i CMR, w listopadzie 2025 r. całkowita wartość sprzedaży w sklepach małoformatowych spadła o 1 proc., natomiast łączna liczba transakcji w tym formacie sklepów obniżyła się o 4,6 proc. w porównaniu z analogicznym okresem rok wcześniej.

Trump uznał fentanyl za broń masowego rażenia. „Używają go, by zabijać Amerykanów”

Prezydent USA Donald Trump podpisał w poniedziałek rozporządzenie uznające fentanyl za broń masowego rażenia. W uzasadnieniu stwierdził, że „wrogowie USA używają go, by zabijać Amerykanów”. Oświadczył zarazem, że rozważa złagodzenie federalnych restrykcji obejmujących marihuanę.