Syntetyczny opioid o niewybiórczym działaniu na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 519 / 47 / 0
Ja również nie uświadczyłem żadnych problemów żołądkowych, czy ogólnie z bebechami. Biorę 1600 mg na dobę. Trampka oczywiście. Funkcjonuje jak bym był po ostrym tuningu. Nie chudnę, nie grubnę a siła jest dobra. Kondycja trochę zjebana bo szybko puls wydupca i leję się ze mnie jak skurwysyn.
  • 6 / / 0
A ja polecam wszystkim co mają problemy żołądkowe po wpierdalaniu trampka zwykłą activie :) Poważnie, przy jedzeniu dawek do 1g tramadolu na dobe miałem potem zaparcia i ogólny ból żołądka, prosty sposób, activia lub jakis probiotyk, ewentualnie krople żołądkowe i powoli przechodziło.
  • 6 / / 0
Dobrze jest zjeść coś jakiś czas przed Tramalem. Ja po latach brania zaczynam odczuwać skutki w żoładku. Dziwne uczucie palenia, zasysania jakby, brak apetytu i mdłości. O jelitach i zaparciach nie wspominam. Hemoroidy to wiadomka. Trzeba uważać na dietę, dużo zup, płynnych pokarmów, jogurtów, warzyw i owoców. To pomaga z wypróżnieniem i problemami z jelitami w jakimś stopniu. Jeszcze koniecznie siemie lniane ładnie ochrania żołądek. Prowadząc taki styl życia warto regularnie się badać. A nawet częściej niż osoby nie ćpające :)
  • 23 / 3 / 0
Mi na nudności po trampku pomógł Auroverin/Meverin. Lek na IBS, ale zadziałał rozkurczowo na układ pokarmowy. Do tego dużo wody. To tak dla potomnych.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Największa w historii analiza potwierdza: marihuana skuteczna w leczeniu objawów nowotworowych

W ciągu ostatnich miesięcy świat nauki zyskał dostęp do największej metaanalizy dotyczącej zastosowania marihuany w terapii nowotworów, przeprowadzonej przez Whole Health Oncology Institute we współpracy z The Chopra Foundation i opublikowanej w prestiżowym czasopiśmie Frontiers in Oncology. Wyniki są jednoznaczne – istnieje przytłaczający konsensus naukowy, że medyczna marihuana skutecznie łagodzi objawy choroby nowotworowej i poprawia jakość życia pacjentów.

Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.

1,3 tony kokainy przejęte dzięki współpracy służb z Polski, Hiszpanii i Francji

Efektem działań CBŚP, francuskiej Służby Celnej i hiszpańskiej Policji Narodowej, we współpracy z Europolem, było przejęcie ogromnej ilości kokainy na terenie Francji i Hiszpanii, która docelowo miała trafić na czarny rynek Niemiec, Polski, Niderlandów i Wielkiej Brytanii. W ramach działań skontrolowano dwie ciężarówki z Polski i zatrzymano polskiego obywatela.