Pozdrawiam z rodzinką
27 stycznia 2023dzimi1213 pisze: Witam, mam pytanko. Brałem juz rózne SSRI i nic nie pomagało wiec psychiatra przepisał mi Dulsevie w dawce 30mg. Przyjmuje to dopiero trzeci dzien i skutki uboczne bardzo mi uprzykrzają funkcjonowanie. Bóle głowy, nudnosci, brak apetytu, nadmierna senność oraz czuje taki wewnętrzny niepokój. Czy można jakos załagodzic te objawy zeby jakos przetrwac te piewsze 2 tygodnie az lek sie rozkreci? Mam do dyspozycji rolki i lorafren. I drugie pytanko czy mogłbym sobie zapalic marihuany np w weekend czy lepiej poczekac albo w ogole nie palic? marihuana ma jakis wpływ przy braniu SNRI?
Scalono — CATCHaFALL
@pauleta1987
Zalezy jak długo jesteś na 60mg , ale jesli to nie pomaga wystarczajaco to 90mg nie zrobi wiekszej różnicy. Aktywizacja i dzialanie przeciwlekowe to dwa przeciwstawne bieguny , ciezko jest to polaczyc droga kompromisu , choć sa pewne mixy i wyjątki dlatego ze dany lek zazwyczaj albo seeduje albo aktywizuje.
Fuzja - D5
Witam lekarz zdecydował ze podniesie mi dawkę dulo z 60 na 90 to ma poprawic aktywizację I zejść z amisulpiryd.
Fuzja x2 - D5
Trochę się boję podnosić dulo na 90 jeśli to nic nie da?
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Historyczna zmiana w globalnej polityce narkotykowej
Przemycali narkotyki z Hiszpanii w sklepach i automatach paczkowych. Rozpoczął się proces
Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku rozpoczął się proces przeciwko trzem zatrzymanym i aresztowanym mężczyznom z Gdyni, Suszu i Bochni oskarżonym o przemyt narkotyków z Hiszpanii. Trafiały one do Polski za pośrednictwem firm kurierskich.
Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176
20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.
Premie za alkohol w Biedronce. Związki zawodowe są oburzone
Związki zawodowe alarmują w sprawie nowego programu motywacyjnego w sieci Biedronka. Jak wynika z wewnętrznego dokumentu, pracownicy najlepszych sklepów mają otrzymać premie finansowe za najwyższe wyniki w sprzedaży alkoholu. Sprawa — zdaniem związkowców — budzi poważne wątpliwości prawne i etyczne, dlatego zamierzają oni podjąc poważne kroki.