Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
ODPOWIEDZ
  • 229 / 12 / 0
Poltora roku temu skończyłem pudełeczko medycznej red no2
A od roku już mnie nie męćza stany lękowe i psychotyczne :)
Możę mj nie jest tak grozna dla organizmu fizycznie.,
Ale nie jednej osobie może to wzmacniać natretne myśli stany lękowe.
Więc mj nie jest dla osob o słabej psychice
  • 1534 / 197 / 0
zgadzam się w 100% :)

są osoby u których ( np u mnie ) mj wytwarza potężne stany lękowe chociaż na początku tak nie było , ale z czasem poprostu przestałem palić bo faza to była meczarnia. Nic na siłe
  • 277 / 42 / 0
Zgadza się, susz bogaty w THC może powodować takie efekty uboczne. mj bogata w THC nie jest dla każdego.

Jak chcesz sobie zapalić buszka polecam odmiany które zawierają dużo CBD - na rynku obecnie są dostępne tylko dwa takie preparaty: Aurora 8% THC + 8% CBD oraz Canopy Growth 8% THC + 7% CBD

Jeśli dalej masz tego reda to możesz dokupić susz CBD i miksować tak aby CBD było tyle samo lub więcej niż THC - dla przykładu red ma 19% THC, więc jeśli kupisz susz CBD który ma 6% to musisz użyć 3x wiecej suszu CBD niż reda aby proporcje wyszły mniej więcej 1:1
You're an addict. So be addicted. Just be addicted to something else. Choose the ones you love. Choose your future. CHOOSE LIFE !!!
  • 33 / 3 / 0
Tak, nie dla każdego, jak z każdą substancją - tak jak część ludzi od razu źle się czuje po alkoholu czy po kofeinie. Ale moim zdaniem w 3/4 przypadków to problem z dawkowaniem - ludzie przy niskiej tolerce od razu ładują pełne lufki, zamiast spróbować delikatnie po buszku. Kolejna rzecz, że większość osób z negatywnymi skutkami mj nie widzi związku z zażywanymi na stałe lekami czy to od psychiatry, czy na serce, czy nawet jakimiś suplementami, które mogą reagować - przecież na dobrą sprawę to jest ten sam mechanizm, co przy mieszaniu dwóch dragów. Ale tak jak napisał @Szponciciel można też testować CBD, na niektórych to działa, na mój już przepizgany łeb to jak kieliszek wódki dla menela - tylko wkurwi wątrobę XD
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Narkotyki. Nie trzeba dealera, młodzi kupują przez internet

Narkotyki są coraz mocniejsze i coraz łatwiej dostępne, alarmuje pełnomocnik rządu Niemiec ds. uzależnień.

Zaburzenia odżywiania: marihuana i psychodeliki pomagają skuteczniej niż konwencjonalne leki

Pionierskie badanie osób żyjących z zaburzeniami odżywiania wykazało, że marihuana i substancje psychodeliczne, takie jak grzyby czy LSD, najlepiej łagodzą objawy u respondentów, którzy leczyli się za pomocą leków bez recepty.

Zagadka stabilności piwnej piany rozwiązana. To postęp w wielu dziedzinach nauki

Piękna stabilna piana to jeden z elementów piwa, którego poszukują miłośnicy tego napoju. Niestety, często spotyka ich zawód. Tworząca się podczas nalewania pianka błyskawicznie znika, zanim zdążymy wziąć pierwszy łyk. Są jednak rodzaje piwa, szczególnie piwa belgijskie, na których pianka jest wyjątkowo stabilna. Naukowcy z Politechniki Federalnej w Zurychu, pracujący pod kierunkiem profesora Jana Vermanta, odkryli właśnie sekret długotrwałego utrzymywania się piany na piwie. Poznanie tej tajemnicy zajęło 7 długich lat badań.