Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 380 / 119 / 0
Po tryptofanie wreszcie spałem jak normalny człowiek. Wszelkie ziołówki z apteki przy tym nie działały w ogóle. Kiedyś testowałem 5HTP, ale był kłopotliwy. Słabo pomagał przy zasypianiu, a w większych dawkach powodował ścisk w żołądku.
  • 4 / / 0
Jakiej firmy kupić tryptofan? Zastanawiam się nad firmami takimi jak Essence, Now, IronFlex. Czy 1000mg na pierwszy raz będzie spoko? Wcześniej brałam dziennie ok 400mg 5-htp. Czy mogę regularnie brać tryptofan kiedy 2-3 razy w miesiącu biorę stimy (oczywiście zachowując odstęp czasowy np. 12h albo 24h)? Mogę łączy go wtedy z wit. B6 czy raczej nie?
  • 567 / 53 / 0
Swanson to sciek. Nie bez powodu na reddicie pluja na jakosc i zawartosc ich produktow. 5htp swansona w zielonej flaszce to w rzeczywistosci L-, wystarczy poczytac ….
Predzej martwy niz slaby
  • 1174 / 227 / 23
O****Vit jest tani i wydaje się dobrze działać. Tyle, że jest w prochu, a niektórzy płaczą jak muszą zjeść niezbyt smaczniutki proszeczek (a potem wsypują sobie kryształ i mientolą w mordzie). Używam od dwóch lat przed snem wsypując sobie po prostu do ryja bez kapsułek i sobie chwalę
  • 7 / / 0
Siemka, wie ktoś czy moge łączyć tryptofan z ashwaghandą i różańcem? Mix ashy z różańcem jest elegancki ale chciałem jeszcze polepszyć działanie tylko że gdzieś wyszukałem że rhiodola jest iMAO
  • 1174 / 227 / 23
@TheGoferek
Możesz, ale z ostrożnością i mniejsze dawki. Różeniec wchodzi w interakcje z tryptofanem i powinieneś spróbować 2 razy mniejsze dawki i z czasem zwiększać. Ja miałem nieprzyjemną interakcje biorąc około 1.5g w nocy, gdy brałem różeniec i małe dawki selegiliny. Noc była koszmarna (paraliże, świadome sny, pocenie się, popieranie partii Razem). Dobrze, że mi ten pojebany stan przeszedł
  • 1490 / 92 / 2
Na przećpanie receptorów gaba pomoże w zaśnieciu?
action movie:gun:
  • 3245 / 622 / 0
Ja kiedyś jak odstawiłem neuroleptyki podczas ciągu alko, spożyłem większą niż zalecaną porcję tryptofanu w proszku, i oglądałem alfabet mafii na kompie to wjechało mi na lęki ze zmianą ciśnienia odczuwalną na sercu. @Morfeo Ja też tej samej firmy mam i wręcz polecam, łach że ma 666 porcji w plastikowej puszce.

Fuzja / 909

To co tu pobieżnie przeczytałem zgadza się z moją teorią ale się upewnię. Jak po przyjęciu 2-3 krotnej porcji tryptofanu w prochu zasnąłem błyskawicznie na około godzinę i obudziłem się znacząco spokojny z pamięcią funkcyjną toku myślenia, to czy tryptofan uzupełnił mi braki serotoniny? bo na tą chwilę będę wiedział jak reagować i kiedy zażywać, a nie cały czas w diecie profilaktycznie.
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 69 / 7 / 0
Jak wytlumaczyc fakt tego że tryptofan zadziałał na mnie przez pierwsze 10 dni jego brania w dawce 500 mg na na noc podobnie jak ssri? To znaczy redukcja lęku, natrętnych myśli , dobre spanie, fajna zamulka z rana ...
I dlaczego po tym czasie przestaje działać ? Co kvzwa robić żeby ten stan się utrzymał ;d
  • 3245 / 622 / 0
Ja powracam do tryptofanu. i to tego niby taniego O....vit. Mam trochę jeszcze z poprzedniego etapu suplementacji, i nikt mi nie wmówi że nie działa, rozprasza chaos przed zaśnięciem i jest doraznym antydepresantem, który wcale nie potrzebuje kilku dni rozpędzenia i działa jednorazowo. Raczej odradzał bym jakieś małodawkowe kapsułki, najlepiej trochę prochu ma język, bo ten który mam słabo rozpuszcza się w wodzie, i czymś popić i jest git suplement IMO.
Uwaga! Użytkownik Verbalhologram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176

20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.

Podziemie narkotykowe w więzieniu, skorumpowani strażnicy. Prokuratura oskarża

Prokuratura skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko ośmiu osobom w związku ze zorganizowaniem w Zakładzie Karnym w Nowym Wiśniczu (Małopolska) narkotykowego podziemia. W odrębnym postępowaniu zarzuty ma kilkoro strażników więziennych. Śledztwo przeciwko funkcjonariuszom jest w toku.

Dentysta od razu pozna, czy paliłeś marihuanę. Kilka ważnych szczegółów

Coraz więcej pacjentów siada na fotelu "po skręcie", licząc na mniejszy stres. Tymczasem stomatolodzy i badacze alarmują: regularne używanie marihuany może odbić się na zębach i dziąsłach, a przed zabiegami potrafi skomplikować działanie znieczulenia. Na liście konsekwencji pojawiają się nie tylko ubytki i utrata zębów, ale też sygnały związane z nowotworami jamy ustnej.