Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 210 / 18 / 0
@PeTek89 nie pomyślałeś o tym żeby być na paro i wenli jednocześnie jedno by ci dawało efekt przeciwdepresyjny a drugi anty lękowy.
Uwaga! Użytkownik Uszkodzonabania nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3013 / 1017 / 0
ja biorę 112,5 mg Efectin ER, czyli wenlafaksynę w formie kapsułki, o przedłużonym uwalnianiu. jakiś czas temu podniosłem dawkę i jest dobrze.

na tej dawce odczuwam tak samo efekty, ale czuję równocześnie przy tym, zwiększone natężenie w. w efektów.

optymalna poprawa nastroju, a także delikatna aktywizacja, to ze wzg. specyfiki wenlafaksyny oraz jej mechanizmu działania - lek przeciwdepresyjny z grupy SNRI.

biorę ją codziennie z rana, jako stały lek wspomagający, razem z preparatem Methadone Hydrochloride Molteni (0,1 %), czyli zamiennym opioidem - codziennie rano, w dawce 25 ml. jako stały substytut, z przepisu zaufanego doktora.

mimo zażywania w.w środka narkotycznego, to i tak odczuwam pozytywy, spowodowane branej, już stosunkowo dłuższy czas wenlafaksyny.

kiedyś unikałem tego typu leków, stroniąc uparcie od nich - właściwie bez konkretnego powodu.

teraz, gdy zażywam Efectin ER, czując odpowiednie efekty w pełnym ich spektrum, to jednak odczuwam jakąś poprawę.

kończąc - ja wybrałem lek o przedłużonym uwalnianiu i na taki poprosiłem bibułę, a doktorek wystawił e-receptę.

wybór konkretnie akurat leku Efectin ER, czyli o przedłużonym uwalnianiu, spowodowany buł faktem, iż akurat przy tej wersji, lek zażywa się raz na dobę, czyli całą dawkę jednorazowo. natomiast, jeśli się nie mylę, to leki zaw. wenlafaksynę, o szybkim uwalnianiu, należy zażywać w dawce rozdzielonej, kilka razy w ciągu dnia. dla mnie wygodniej jest brać Efectin ER, który wygodniej się bierze - tak, jak np. ja, czyli raz dziennie z rana, całą dawkę wraz z opioidem zamiennym, metadonem.

pozdrowiam, przodownik!
w razie potrzeby proszę kontaktować się ze mną przy pomocy PM-ek, przy poruszaniu tematów "drażliwych" proszę o używanie PrivNote lub o kontakt mailowy.

skrzynkaprzodownik@protonmail.com

with regards, przodownik
  • 785 / 16 / 0
Jednak wróciłem na 150 ale wogole nie chce się jeść po Welli nw schudnę chociaż trochę xd
  • 3234 / 549 / 0
16 listopada 2022PeTek89 pisze:
Ja chyba jednak zostajenna paro eh
Ty tak zmieniasz i zmieniasz to za długo trwa już. Znajdź sobie lekarza daj mu pełen wywiad niech Tobą się zaopiekuje. Chaos nic dobrego nie przyniesie. Wierz mi na moim doświadczeniu, szkoda na marnowanie czasu.

Zostan na wenli 150 i bierz spamilan, poczekaj miesiąc i wtedy idź do lekarza żeby Ci pomógł już w innym kierunku.
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
  • 501 / 18 / 0
@pomasujplecki Mój problem jest bardzo złożony . Zostaje na paro . U Ciebie też wiidzę zmiany.

Mam organiczne zab. depresyjno - lękowe i na zawsze zostanę niepełnosprawny 😞
  • 94 / 47 / 0
@PeTek89 Masz natręctwa dotyczące leków, zmian. Też tak kiedyś miałem i z własnego doświadczenia powiem Ci, że częste zmiany niczego dobrego nie dają. Leczenie psychiatryczne to jeden wielki kompromis. Coś za coś, a leku idealnego niestety nie ma. Nie piszę tego, żeby Ci dowalić, tylko radzę, bo znam problem.
  • 3234 / 549 / 0
Ja też się niestety pod tym podpisuje

• 3455 / 555 / 2
Najlepszy efekt daje wenla 150 rano i 150 koło 16tej.
Uwaga! Użytkownik Mefistofeles1945 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3234 / 549 / 0
Mnie zniechecila ta senność na początku.
Chętnie bym dorzucił do 300 ale jednak no zostane na tym. Przecież potem z tego trzeba zejść a robienie tego na styk to gwarantowany nawrót depresji po czasie więc tak kilka miesięcy pierdolenia.

Swoją drogą ja się już tylko lecze i chce w przyszłym roku osiągnąć skutek, ale ciekawi mnie efekt jak by te granulki wysypac i trzasnąć sniff.
Efekt podobny do MPH?
Wiem że na pewno zaburzy leczenie więc nie będę próbował ale ciekawość taka wbudowana.

• 3013 / 1017 / 0
wenlafaksyna, jako lek przeciwdepresyjny, nie wykazuje żadnych efektów, które moglibyśmy określić, jako warte uwagi - farmakinetyka wraz z farmakodynamiką, określająca mechanizm działania wenlafaksyny uniemożliwia rekreacyjne stosowanie środka (kololwialnie mówiąc - ćpania.

Medikinet, czyli metylofenidatu, jest substancją pobudzającą, objętą szczególną kontrolą, figurując na wykazie środków, o działaniu narkotyzującym, które wymagają odpowiednio wystawionej e-recepty, np. koniecznej, dla leków narkotycznych, przykładowo silniejszych opioidów - wyraźnie, czytelnie określonej, łącznej ilości sumarycznej, które zawierają środki z e-recepty.

mechanizm działania metylofenidatu i specyfika jego wpływu na mózg, w tym oddziałując na neuroprzekaźnictwo, określa jego wyczuwalny profil działania i powodowane efekty. przy użyciu ulotkowej dawki 30 mg/d, rozdzielonej, przykładowo w sposób - 20 mg z rana, a po południu biorąc 10 mg, pojawiają się m. in. lekka poprawa nastroju, większy poziom motywacji, nienachalne pobudzenie oraz szybszy czas reakcji.

natomiast zażycie dawki (pułap 40 mg - 100 mg/d, celem naćpania się, często donosowo, rzadziej przez wstrzyknięcia, odczuwalny efekt oraz profil działania, będzie łudząco podobny do tego, który powoduje spożycie amfetaminy.

sam mam zaświadczenie na Medikinet i nie mam problemów z dostępem. co miesiąc, udaję się uzupełnić zapas leków (Methadone Hydrochloride Molteni [0,1 %], Medikinet, Relanium oraz Efectin ER)

mając stosunkukowo spore doświadczenie z metylofenidatem, który okresowo zażywam będąc już dobrą chwilę, właśnie na wenlafaksynie - mogę zapewnić, że nic nie da się z wenli uzyskać, nie tego, co chcesz.

Efectin ER - wenlafaksyna, to lek na depresję i akurat trafiony świetnie, w moim przypadku. ponad tydzień temu, zwiększyłem poranną, zażywaną z metadonem, dawkę do 112,5 mg i czuć jeszcze wyraźniejsze działanie. taka dawka, zapewnia już silniejszy wychwyt zwrotny noradrenaliny, stąd powoli coraz bardziej odczuwam aktywizację i więcej motywacji.

to mój stały lek, poza metadonem.

a co do efektów, to troszkę się rozeznałem i sam, po zwiększeniu dawki, gdy już czuję efekt, to profil działania wenlafaksyny, bywa niekiedy zależny, od pewnego pułapu dawkowania:

przy 75 mg/d działanie lecznicze, powoduje głównie wyraźnie większy wychwyt zwrotny serotoniny, który powoduje efekt terapeutyczny leku. z kolei wychwyt zwrotny noradrenaliny występuje, ale ma nieznaczny wpływ na działanie.

natomiast 112,5 mg/d - moja aktualna dawka, wywołuje podobny wpływ na serotoninę, jednak wychwyt zwrotny noradrenaliny jest wyraźniejszy, co ma bezpośredni wpływ, na odczuwalne działanie.

dawka, optymalna, czyli 150 mg/d, do której powoli chciałbym dojść. wyczuwala, skuteczna dawka, zapewniająca równomierny wychwyt zwrotny obu w. w. neuroprzekaźników, który zapewnia odpowiednio wyważone działanie leku - mowa o poprawie samopoczucia, a także o aktywizacji.

większe dawki, to już raczej w przypadku chronicznej, b. silnej depresji. dawka 225 mg/d - ilości wydzielanej serotoniny nie ulegną zmianie - natomiast na tym pułapie zachodzi maksymalny, możliwy wychwyt zwrotny noradrenaliny.

rzadko stosowana dawka, będąca najwyższą dozwoloną, czyli 375 mg/d - poza skutkami ubocznymi, powoduje dosyć ciekawe zjawisko, tj. wychwytu zwrotnego również i dopaminy.

mi jednak wystarcza 112,5 mg/d, skutecznie działa, nie zaburzając działania innych leków, które stosuję.

Efectin ER - wenlafaksyna. pierwszy mój lek przeciwdepresyjny - idealnie trafiony i to od razu. co istotne - skuteczney.
w razie potrzeby proszę kontaktować się ze mną przy pomocy PM-ek, przy poruszaniu tematów "drażliwych" proszę o używanie PrivNote lub o kontakt mailowy.

skrzynkaprzodownik@protonmail.com

with regards, przodownik
ODPOWIEDZ
Newsy
Setki kilogramów narkotyków w gaśnicach i kołach zapasowych. Osiem osób przed sądem

Prokurator Prokuratury Regionalnej w Gdańsku skierował do Sądu Okręgowego w Gdańsku akt oskarżenia przeciwko ośmiorgu osobom, oskarżonym o udział w zorganizowanej grupie przestępczej zajmującej się międzynarodowym obrotem marihuaną i kokainą oraz praniem pieniędzy. Aktem oskarżenia objęto siedmiu mężczyzn i jedną kobietę.

Jak marihuana niszczy serce

Na Uniwersytecie Kalifornijskim w San Francisco wykazano, że przewlekłe używanie konopi - niezależnie od tego, czy są one palone, czy przyjmowane w jakimś jadalnym produkcie - wiąże się z istotnym ryzykiem dla układu sercowo-naczyniowego.

Musk zażywał narkotyki w Białym Domu? Trump "ma nadzieję, że nie"

Donald Trump, komentując doniesienia "New York Timesa", wyraził nadzieję, że Elon Musk nie zażywał narkotyków w Białym Domu. Amerykański przywódca zdradził także, co zrobi z zakupioną od miliardera teslą. Od momentu odejścia Muska z administracji pomiędzy prezydentem a jego byłym doradcą trwa spór.