Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 3455 / 555 / 2
Tak ja jem tak

Wenla 150-150-0
Prega 150-0-150
Amisulpryd 200-200-0
Delpakine Chrono 500-500-0
Bonogren 50-50-200
Uwaga! Użytkownik Mefistofeles1945 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3234 / 549 / 0
Ja nie wiem już jak zwalczyć depresję.
Paro zawiodło, wenla zawiodła, zbliża się zima i ta jebana jesień. Jak to wytrzymać. Ja już przez to wjebany jestem w pregabaline i alprazolam 😟
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
  • 94 / 47 / 0
@pomasujplecki Jak długo bierzesz wenlę? Teraz jest najgorszy czas do nowego roku, później już z górki. Listopad i grudzień największy odsetek zachorowań na depresję. Trzeba jakoś przeczekać, też się gorzej czuję.
  • 501 / 18 / 0
Waszym zdaniem na wenli jest mniejsza anhedonia ?
  • 94 / 47 / 0
@PeTek89 Zdecydowanie. Nie brałeś nigdy wenlafaksyny ? Nie ma się czego bać. Może połącz z małą dawką paro jak się boisz lęków.
  • 501 / 18 / 0
@Chester23 Brałem ale zapomniałem jak było. Anhedonia mnie wykańcza, ciężka depresja i lęki . A wiem że anhedonia jest przez paro .

Wtedy przesadziłem z dawką 375 mg brałem i pojawiła się anhedonia ale dzięki noradrenalinie była motywacja ale za mocne to było
  • 94 / 47 / 0
@PeTek89 Taka dawka to na ciężką depresję, a nie na lęki. Nawet ulotka mówi, że na zaburzenia lękowe max 225. Nic dziwnego, że czułeś noradrenalinę mocno. Dla mnie najlepsza dawka to 150.
  • 3455 / 555 / 2
Najlepiej 150 rano i drugie 150 gdzieś koło 16tej.
Uwaga! Użytkownik Mefistofeles1945 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3234 / 549 / 0
150 biorę. Lekarz mówił że to się miesiąc może rozkręcać ale fakt listopad grudzień to masakra dla receptorów.
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
  • 960 / 176 / 0
Ja odstawiłem wszelkie leki (obecnie duloksetyna leciała).Przerobiłem już większość SSRI i SNRI.Teraz lecę na adaptogenach ale coś czuję że od stycznia wrócę do Wenlafaksyny.Kij w te lęki ale wenla to chyba jedyny lek który dawał mi napęd do życia i chęci rozwoju
ODPOWIEDZ
Newsy
Ekspertka: nikotyna ma większy potencjał uzależnieniowy niż heroina

Nikotyna ma bardzo duży potencjał uzależnieniowy, jest on nawet większy niż w przypadku heroiny - powiedziała PAP prof. Dominika Dudek, psychiatra. Dodała, że jej używanie ma niekorzystne skutki zdrowotne. Wskazała też, że nikotyna działa silnie na układ nagrody powodując wydzielanie się dopaminy.

Nowelizacja ustawy tytoniowej. MZ chce zakazać sprzedaży jednorazowych e-papierosów

Ministerstwo Zdrowia opublikowało projekt nowelizacji ustawy o ochronie zdrowia przed następstwami używania tytoniu i wyrobów tytoniowych. Jednym z jego głównych założeń jest całkowity zakaz sprzedaży jednorazowych e-papierosów, zarówno tych z nikotyną, jak i bez niej.

Medyczna marihuana. Przerwa tolerancyjna – prosty sposób, by konopie znów działały lepiej

Choć powszechnie uważa się, że jeśli dawka przestaje działać, należy ją zwiększyć – nie zawsze jest to właściwe podejście. U niektórych osób większa dawka działa wręcz odwrotnie, ponieważ ich organizm rozwinął zbyt wysoką tolerancję. Zwiększanie dawki może osłabić działanie terapeutyczne i zwiększyć koszty leczenia. Przerwa tolerancyjna (tzw. tolerance break) oraz zmniejszenie dawek po jej zakończeniu może zwiększyć korzyści terapeutyczne i obniżyć potrzebne ilości konopi nawet o 60%.