ODPOWIEDZ
  • 3523 / 57 / 0
odświeżono koncepcje tematu na knajpiany — czoug
Często zdarza mi sie,że kiedy przyjmuję różne substancje donosowo to mam później zatkany nos.Czy są jakieś środki które pomagają w takich sytuacjach?Nie chciałbym rezygnować z tej metody przyjmowania,ale oddychać cały czas ustami mi się nie widzi.
GG 11510053
Piszcie kiedykolwiek

Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
  • 272 / 6 / 0
Krople do nosa xylometazolin albo otrivin.
Uwaga! Użytkownik raven gray jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 788 / 21 / 0
Xylometazolin pomaga na krótka metę, szybko uzależnia śluzówkę. Polecam płukanie przegotowana woda z solą albo tymiankiem. Oraz sól fizjologiczna, rowniez pomaga nawilżyć śluzówkę. A np dzień po zabawie ogarnąć tzw 'parówkę' czyli inhalację z dwóch paczek majeranku we wrzątku(dodatkowo genialnie działa na cerę :D)
A jeśli w trakcie maratonu nie mozesz juz nic wciągać ( tak wiem, brzmi to wyjątkowo durnie ale działa ) to zamocz palec w piwie czy innym gazowanym napoju, odchyl głowę do tyłu i zebrane krople wkropl do nosa. Tak z 3x powtórzyć, 'zaciągnąć' sie i poprawa oraz drożność gwarantowana :D
Uwaga! Użytkownik ambiwalencja nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3523 / 57 / 0
A co sądzicie o środkach z wodą morską(chyba nie pomyliłem pojęć hehe)?
GG 11510053
Piszcie kiedykolwiek

Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
  • 25 / / 0
woda morska najlepsza :)
  • 658 / 54 / 0
Następna kreska pomoże %-D
Chaos Aksjologiczny
Materiału zmęczenie, być własnego cienia cieniem
  • 1957 / 230 / 0
Ja mam jakąś alergie, często mam zapchany nos, raz lekarz mi przepisał jakieś coś do psikania i w ogóle nie pomogło. Za to jak snifne sobie 3mmc to katar znika %-D
Uwaga! Użytkownik MartwyNarkoman nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 94 / 2 / 0
Płukać wodnym roztworem NaCl, zaciągnąć się tak, żeby się trochę "podtopić" ;] ale nie przesadzić ze stężeniem tej soli, bo wysuszysz śluzówkę
Jak to nie pomaga to znak żeby przestać wciągać
Spoiler:
Staying awake to chase a dream
  • 0 / / 0
Witam, planuje 2/3 dniowy weekend z stymulantem ale chce uniknac po 1 dniu zapchanego nosa i problemu przy dalszym wciąganiu.. czyms przepłukiwac miedzy linami albo dmuchać X czasu po zapodaniu porcji?
  • 1 / / 0
26 października 2014Spierdalailama pisze:
Płukać wodnym roztworem NaCl, zaciągnąć się tak, żeby się trochę "podtopić" ;] ale nie przesadzić ze stężeniem tej soli, bo wysuszysz śluzówkę
Jak to nie pomaga to znak żeby przestać wciągać
Spoiler:
Hej, odkopałam wątek i mam pytanie - lubię pospeedować, ale nie miałam przewodnika, więc nie bardzo wiem po jakim czasie od przyjęcia kreski powinno się przepłukać. Czy po każdej? Z góry dzięki za info!
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Lek na bazie LSD firmy Definium zmniejszył objawy lęku. Trzeci pozytywny wynik fazy III

Definium Therapeutics poinformowało o pozytywnych wynikach badania fazy III Panorama, w którym oceniano DT120 ODT – farmaceutyczną formulację lizergidu (LSD) – u dorosłych z uogólnionym zaburzeniem lękowym (GAD). Pojedyncza dawka 100 µg istotnie zmniejszała nasilenie objawów w porównaniu z placebo, a efekt utrzymywał się przez 12 tygodni. To trzecie pozytywne badanie fazy III programu DT120 ODT, po wcześniejszych wynikach w GAD i dużej depresji.

Marihuana w Szwecji — jedno z najostrzejszych praw w Europie

Szwecja karze nie tylko posiadanie marihuany, ale samo bycie pod jej wpływem — to rzadkość na tle reszty Europy. Od ponad trzydziestu lat policja może zlecić test na miejscu przy samym podejrzeniu, a dostęp do konopi medycznych pozostaje w praktyce symboliczny.

Marihuana zmniejsza stres? To nie musi być prawda

Regularni użytkownicy konopi często deklarują, że marihuana pomaga im w walce ze stresem. Najnowsze ustalenia naukowców pokazują jednak, że subiektywne poczucie ulgi w dużej mierze wynika z efektu placebo. Choć THC faktycznie wpływa na niektóre wskaźniki fizjologiczne, inne pozostają bez zmian, a część – jak tętno – wręcz rośnie. Badanie przeprowadzone przez naukowców z Washington State University oraz Arizona State University objęło 120 osób regularnie sięgających po marihuanę. Eksperyment przeprowadzono metodą podwójnie ślepej próby (ani uczestnicy, ani badacze nie wiedzieli, kto otrzymuje substancję czynną).