Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 41 / 2 / 0
19 października 2022WALLSTREET pisze:
Do czego Ty chcesz ją włączyć ?
Biorę escitalopram w dace 20mg dziennie rano i chciałbym dodać pregabaline.
Kiedyś u lekarza mi ją przepisali i nawet na początku działała a obecnie lecę na samym escitalopramie i zastanawiam się czy warto ponowić ten lek a lekarz jest sceptyczny i proponuje zmianę leku na wenlafaksyne lub inny ssri.
  • 554 / 138 / 0
Myślę, że jeśli odpowiadało Ci to połączenie kiedyś, to i obecnie się sprawdzi.
A ten Twój lekarz, raczej powinien patrzeć w stronę tego, co Ci pomagało.
Często właśnie łączy się SSRI i pregabaline.
  • 41 / 2 / 0
A jest coś lepszego od escitalopramu?
Bo powiem tak średnio działa.
A pregabalinę w jakich dawkach się stosuje w nerwicy?
  • 327 / 68 / 0
"Dawka wynosi od 150 mg do 600 mg na dobę podawana w dwóch lub trzech dawkach podzielonych. Należy regularnie oceniać konieczność dalszego leczenia. Leczenie pregabaliną można rozpocząć od dawki 150 mg na dobę. W zależności od indywidualnej odpowiedzi oraz tolerancji, dawkę tę po 1 tygodniu leczenia można zwiększyć do 300 mg na dobę. Po upływie kolejnego tygodnia dawkę można zwiększyć do 450 mg na dobę. Po upływie jeszcze jednego tygodnia można wprowadzić dawkę maksymalną 600 mg na dobę."
czas zwolnić
  • 975 / 179 / 0
Czy na Was też będąc na SNRI pregabalina działa bardziej sedatywnie? Będąc na SSRI jest lepszy kop i motywacja
  • 2532 / 601 / 0
Można to walic i.v czysto technicznie? Słyszałem,że chyba wjazdu jakiegoś za bardzo nie ma,ale mimo to chciałbym spróbować.Jako że ludzie to sniffują,to zgaduję,że rozpuszcza się w wodzie dobrze?
Uwaga! Użytkownik Atro nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3614 / 596 / 1
Ale weź przestań ile byś musiał tego tematu przerobić? Sama objętość na przykład pół grama albo 1 to już jest dużo.
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
  • 2532 / 601 / 0
Ale ja to pierwszy raz będę zarzucał.Wiec ile bym dał na strzała,75-150mg?

Pytam tylko czy można.
Uwaga! Użytkownik Atro nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1660 / 301 / 0
Można, ale po co? Zdaje się, że pregabalina i tak potrzebuje czasu, by się załadować, niezależnie od drogi podania.
Pregabalina to zajebisty wzmacniacz, można wtedy dzięki niej osiągnąć stan, jak to Rzymianie mawiali, "Pizdeum Maximum". Ciekaw jestem jak się łączy z dysocjantami, zwłaszcza z arylkami.
Wybaczcie, ale nie odpowiadam na PMy nowych użytkowników w sprawie lekarzy, którzy wystawiają mi recki na IV-P. Ruszcie głową, panowie z komendy. A jak macie mniej niż 18 lat, to wypierdalać do szkoły, a nie bierzecie się za benzo za kasę starych.
  • 30 / 6 / 0
Jako że jest to mój pierwszy post na tym forum to chciałbym wszystkich przywitać i od razu pytanie.

W piątek przyszła mi paczka 150x57 pregaby. Oczywiście było już w piątek potestowane na 300mg i bardzo przyjemne, podobne w sumie do Phenibutu, który biorę od kilku miesięcy 2x w tygodniu(środa, sobota) w dawkach 2/2,5g. Wczoraj brałem znowu 300mg pregaby i zadziałała nawet lepiej niż za pierwszym razem(ostatni piątek). Moje pytanie to: czy jak wezmę dzisiaj wieczorem znowu te 300mg to podziała? Jutro nie będzie brana na pewno, bo Phenibut. Ogólnie takie branie 3x w tyg rekreacyjnie ujdzie na dłuższą mete? Powiedzmy pon/wt/piątek? A i jak to wygląda z nabieraniem wagi? Jak jestem sportowym świrem i mam niski bf, diete to mimo wszystko istnieje możliwość nabrania wody/wagi przy braniu powiedzmy 2x w tyg rekreacyjnie?
Zablokowany
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Grzyby halucynogenne zdumiały wszystkich. Są dziwniejsze niż myślimy

Psylocybina - substancja odpowiadająca za "magiczne" działanie niektórych grzybów - wyewoluowała niezależnie co najmniej dwa razy. Do takiego wniosku doszli naukowcy z Niemiec i Austrii, którzy opisali zaskakujące różnice biochemiczne między dwoma rodzajami grzybów wytwarzających ten sam związek.

Zapomniał o marihuanie ukrytej w drewnianym wychodku

Płońscy kryminalni nie spodziewali się znaleźć narkotyki w takim miejscu. 25-latek z gminy Glinojeck postanowił ukryć torbę z marihuaną w drewnianym wychodku za domem. Z czasem o swoim „składzie” zapomniał, ale pamięć odświeżyli mu funkcjonariusze, którzy przyjechali z niezapowiedzianą wizytą. Mężczyzna usłyszał zarzut posiadania narkotyków, a wkrótce może usłyszeć kolejne.

Danii: jazda autem po zażyciu gazu rozweselającego na równi z jazdą pod wpływem narkotyków

W Danii prawnie zabronione jest prowadzenie samochodu pod wpływem gazu rozweselającego (podtlenku azotu). W takim wypadku kierowca będzie traktowany tak, jakby zażył narkotyki, i może stracić prawo jazdy na trzy lata