28 września 2022Dzialkus pisze: Biorę od lekarza 100mg sertraliny i myślałem o xanaxie rekleacyjnie. Są co do tego jakies przeciwskazania, albo ma ktoś jakies porady?
TL;DR Nie ma przeciwwskazań, ale stosowanie Xanax'u rekreacyjnie raczej mija się z celem, bo tolerancja i uzależnienie rośnie bardzo szybko (dla osób które są zestressowane / mają ataki paniki / GAD itd), a dla zdrowych osób "zamulanie się" tylko po to żeby ryzykować skutkami odstawiennymi - meh. Na twoim miejscu stosowałbym Xanax doraźnie przez pierwsze tygodnie kuracji antydepresantami + połączył to z terapią i zmianą stylu życia. Oczywiście pojedyncze wyskoki krzywdy ci nie zrobią, ale to igranie z ogniem a rekreacyjnie już lepszy jest chociażby zolpidem czy opioidy (ale to nie ma nic wspólnego z leczeniem).
(oczywiście anonimowo, wiadomości prywatnej)? Byłabym ogromnie wdzięczna.
N.
Przeniesiono do wątku ogólnego alprazolamu — Catch
Temat nadużywania benzo i modnego szczególnie na zachodzie xanaxu jest sprany jak wdzięczne levisy 501.
Jak się nazywała ta książka amerykański relaks? czy relaks po amerykańsku?
"Rutyna to rzecz zgubna "
Pozdrawiam!
Nina
I thought I was someone else, someone good
Balowało się tylko z mef.
Potem brałem 1.5mg teraz 2mg działa jak 1.5 i powoli czuje ze juz musze 2.5mg
Boje sie ze sie wjebie nie chce tego juz brac mam to odstawic odrazu calkowicie czy stopniowo wedlug jakiegos schematu?
PS.Zdazyly sie Z 3 tygodnie moze 2 gdy codziennie brałem 1.5mg na lęki społeczne
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
Alkohol ma zniknąć z pola widzenia? Jest petycja do resortu zdrowia
Polska Organizacja Przemysłu i Handlu Naftowego (POPiHN) złożyła w Ministerstwie Zdrowia petycję, w której proponuje wprowadzenie jednolitych zasad tzw. sprzedaży bezwitrynowej alkoholu. To rozwiązanie nie polega na zakazie sprzedaży ani na ograniczaniu konkretnych kanałów dystrybucji. Chodzi o to, by alkohol nie był eksponowany wprost w przestrzeni zakupowej.
Intensywne używanie marihuany wzmacnia związki kobiet, ale osłabia relacje mężczyzn
Nowe badanie wyjaśnia, dlaczego.
Palenie z trzeciej ręki staje się z czasem coraz bardziej szkodliwe
Bierne palenie – narażanie osoby postronnej na oddziaływanie dymu tytoniowego – jest dobrze rozpoznanym zagrożeniem dla naszego zdrowia. Znacznie mniej wiadomo natomiast o „paleniu z trzeciej ręki”, czyli o sytuacji gdy dym z palonego papierosa już wywietrzał, a my wdychamy związki chemiczne, które po paleniu papierosów osiadły na ścianach, dywanach, meblach, firankach czy ubraniach.