Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
ODPOWIEDZ
  • 920 / 163 / 0
@goarado

Jak się używa taki olej?
I ile kosztuje 1 ml?
  • 12 / 7 / 0
jak e-papieros, przelewa się połowę do cartridga i dawkowanie rozpoczyna od krótkiego wdechu. Często już jeden wdech około 2 sekundy wystarczy, żeby poczuć rozluźnienie, bo to ma aż 80% THC. Zaleca się odczekać około 4 minut i wtedy ewentualnie kolejna dawka, działanie czuć praktycznie od razu.
Każdy musi wyczuć jaki wdech i jak długo, ale to szybko można ogarnąć :)

No i też zależy na co dawkowanie, czy tylko żeby mieć dobrze, czy doraźnie na ból, czy na sen, czy na życie, ale tak czy inaczej wszystko kwestia indywidualna.

https://youtu.be/c4RoLjAyYoI
  • 920 / 163 / 0
Cena?
  • 2268 / 391 / 0
@wonszgrzybojad Napisał wyżej

540 zł za 0,9 ml (na dwa cartridge)
  • 336 / 68 / 0
Korci taka recepta, na bezsennosc i depresje przepisza?
Ale jestem kierowca kiedys juz stracilem prawko, musialbym sie przesiasc na rower przy takim leczeniu eh
Na dzien jakas energytyczna odmiana na noc mocna indika, oczywiscie obie z wysoka zawartoscia cbd, i swiat bylby piekniejszy.
Uwaga! Użytkownik HardCracks nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 12 / 7 / 0
Każde wskazanie do MM to też wskazanie do wejpa, to nie jest nowy lek tylko dużo lepsza i skuteczniejsza forma podania THC. Więc jak najbardziej :) działa mocno i do około 3-4 godzin, czyli po tym czasie teoretycznie można prowadzić auto. Oczywiście ciągle jak to przy marihuanie wszystko kwestia indywidualna
  • 1943 / 315 / 0
29 sierpnia 2022HardCracks pisze:
Korci taka recepta, na bezsennosc i depresje przepisza?
Ale jestem kierowca kiedys juz stracilem prawko, musialbym sie przesiasc na rower przy takim leczeniu eh
Na dzien jakas energytyczna odmiana na noc mocna indika, oczywiscie obie z wysoka zawartoscia cbd, i swiat bylby piekniejszy.
Przesadzasz. O ile nie palisz przed jazdą autem będzie okej. Ofc istnieje nikły % że będziesz miał kontrolę i pomimo 0 podejrzeń i 0% alk i normalnej jazdy jakimś cudem masz peszek i "ooo mam kieszeni narkotest to przyokazji buzkę szeroko proszę "aaaaaa"" to i tak nic się nie stanie poza lekkim przypałem ale czasowym. Zbadają stężenie THC we krwi jakie miałeś w trakcie jazdy i wyjdzie, że nie jesteś pod wpływem. Kto by palił marihuanę jakby wykluczała prowadzenie autem? Poza gówniakami.

I dostaniesz oczywiście na bezsenność i depresję ważne mieć kwity. Ja dostałem na samą bezsenność. Dzięki medycznej marihuanie odstawiłem pregabalinę i mianserynę już w 100 % (do niedawna brałem jeszcze miansę na spanie 10mg). Dodam, że paląc polskie out/indoory pomimo wysokiej jakości (np z 1 ręki rolnika znającego odmiany 20 lat w zawodzie był) leków w życiu bym nie odstawił co potwierdza jakość farmaceutycznego surowca. Dodam ze od pregabaliny byłem uzależniony a bez miansy nie mogłem spać wgl.

Co do oleju na ile stykają takie 2 kartidże?
Ostatnio zmieniony 30 sierpnia 2022 przez yoshi420, łącznie zmieniany 1 raz.
konto od 2011 roku (ban kiedyś, totalnie nieważne)
  • 3362 / 353 / 0
29 sierpnia 2022goarado pisze:
jak e-papieros, przelewa się połowę do cartridga i dawkowanie rozpoczyna od krótkiego wdechu. Często już jeden wdech około 2 sekundy wystarczy, żeby poczuć rozluźnienie, bo to ma aż 80% THC. Zaleca się odczekać około 4 minut i wtedy ewentualnie kolejna dawka, działanie czuć praktycznie od razu.
Każdy musi wyczuć jaki wdech i jak długo, ale to szybko można ogarnąć :)

No i też zależy na co dawkowanie, czy tylko żeby mieć dobrze, czy doraźnie na ból, czy na sen, czy na życie, ale tak czy inaczej wszystko kwestia indywidualna.

https://youtu.be/c4RoLjAyYoI
Dokladnie o tym ekstrakcie do waporyzacji mowilem kilka postow / tygodni wstecz. post3630790.html#p3630790
Grupa na FB: https://www.facebook.com/groups/284672450519426
  • 775 / 141 / 0
Z tą jazda samochodem to nie byłbym takim optymistą. Co jeśli spowodujesz wypadek, potrącisz kogoś i będzie test na obecność narkotyków?
  • 1943 / 315 / 0
To o czym pisałem (byłem w podobnej sytuacji). Pobierają krew zatrzymują prawko. Potem wychodzi stężenie i w zależności od tegoż, analogicznie jak przy alkoholu, mamy zwykłe wykroczenie a nie przestępstwo za jazdę pod wpływem. O ile nie paliło się przed jazdą oczywiście a np wieczór wcześniej. Stąd nigdy nie jeżdżę pod wpływem ale dzień po mam wyjebane, wiem że nic mi nie grozi i że podkręcę to pod wykroczenie w najgorszym razie tym samym mandacik.

anegdota: jak miałem 18 lat jechałem i był wahadłowy w chuj długo odpaliłem bata spaliłem z ziomkami. 10 minut później miałem wypadek. 3 auta w sumie a moje do kasacji. Dzieciak cały rozjebany we krwi ale nic mu się nie stało. Jechałem jakieś 110 w zabudowanym lol ale to typ wymusił pierwszeństwo i wyszła jego wina. Cała zgraja niebieskich, ale żaden o narkoteście nie pomyślał, bo normalnie z nimi nawijałem (andrenalina, zapomniałem wgl ze paliłem zioło)

Natomiast aby nie dawać pretekstu do warnowania- ciekawe czy certyfikat stosowania medycznej mj jakoś pomaga w takich sytuacjach? Nie znam się na farmaceutyce, nie wiem czy klasyfikują zioło jak benzo czy morfinę.
konto od 2011 roku (ban kiedyś, totalnie nieważne)
ODPOWIEDZ
Newsy
Zagadka stabilności piwnej piany rozwiązana. To postęp w wielu dziedzinach nauki

Piękna stabilna piana to jeden z elementów piwa, którego poszukują miłośnicy tego napoju. Niestety, często spotyka ich zawód. Tworząca się podczas nalewania pianka błyskawicznie znika, zanim zdążymy wziąć pierwszy łyk. Są jednak rodzaje piwa, szczególnie piwa belgijskie, na których pianka jest wyjątkowo stabilna. Naukowcy z Politechniki Federalnej w Zurychu, pracujący pod kierunkiem profesora Jana Vermanta, odkryli właśnie sekret długotrwałego utrzymywania się piany na piwie. Poznanie tej tajemnicy zajęło 7 długich lat badań.

Młoda kobieta znalazła portfel z narkotykami

Młoda mieszkanka Pisza przekazała policji znaleziony portfel, w którym oprócz dokumentów i gotówki znajdowały się narkotyki. Dzięki jej reakcji funkcjonariusze szybko ustalili właściciela zguby i zabezpieczyli kolejne środki odurzające

Zaburzenia odżywiania: marihuana i psychodeliki pomagają skuteczniej niż konwencjonalne leki

Pionierskie badanie osób żyjących z zaburzeniami odżywiania wykazało, że marihuana i substancje psychodeliczne, takie jak grzyby czy LSD, najlepiej łagodzą objawy u respondentów, którzy leczyli się za pomocą leków bez recepty.