"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
Dzisiaj jestem strasznie otumaniony, mógłbym w ogóle z łóżka nie wychodzić, lekkie zawroty głowy i duży problem z koncentracją. Potrzebuje otrzeźwienia i energii, a nie zamulenia i takiego staniu.
Jak ten lek dalej ma tak działać, to kolejne dni i cały weekend przesiedze w domu...
Czy to normalny efekt po pierwszej tabletce? Mam ochote juz dziś to odstawić....
18 sierpnia 2022Detronizator2 pisze: Hej, mam pytanie raczej techniczne, chodzi mi raczej o trazodon "zwykły" znaczy o zwykłym czasie działania a nie o wydłużonym jak Trittico, ale zasada powinna być ta sama. Jak maksymalnie skrócić czas działania? Myślałem o przyjmowaniu tabletki pod językowo, i cierpiliwym czekaniu aż się cały wchłonie w ten sposób. Czy to ma sens? A jeżeli nie to czy istnieją jakieś inne sposoby na skrócenie czasu działania? Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Zażyłem dzisiaj fetę i chciałem się uśpić Trittico, zazylem 900 mg, zero efektu, nic nie poczułem… Teraz się boje ze wziąłem za dużo i jutro odczuje tego efekty… Czy powinnam mieć jakieś obawy? 900 mg to chyba duża dawka ale nic nie pomogła, zero efektu… Chyba źle zrobiłem, proszę o pomocną odpowiedz…
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Marihuana może pomóc zwalczyć chorobę Alzheimera
Nowe badania sugerują, że w chorobie Alzheimera równie ważne jak nagromadzenie białek (amyloidu i tau) może być zwalczanie stanu zapalnego w mózgu.
Lepsza dostępność do terapii dla osób uzależnionych od opioidów
Rada Ministrów przyjęła nowelizację ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii oraz niektórych innych ustaw. Nowe rozwiązania zwiększają dostęp do leczenia osób uzależnionych, upraszczają procedury dla instytucji publicznych oraz umożliwiają skuteczniejsze udzielanie pomocy medycznej.
Mnisi szmuglowali narkotyki. Ukryli je za fałszywymi ściankami
22 buddyjskich mnichów zostało aresztowanych na międzynarodowym lotnisku w Kolombo w Sri Lance. W ich bagażach znaleziono łącznie około 110 kilogramów marihuany.