Z drugiej strony niezły melanżyk jest z MPH, dupeczki, ogar
Tyle, że MPH może tak mocno nie uzależniać, jak amba, ale patrząc po niektórych wypowiedziach ludzie stoją twardo murem.
Memantyna nie przywraca wrażliwości na MPH, MPH to inh. dopy a nie agonista, więc może dlatego + memant. jest sama agonistą d2 (i to nawet silnym), więc niby downreguluje, ale to nie takie proste zapewne.
BTW. działanie MPH na papierze wygląda na bezpieczne, tak jak kokainy (trochę silniejszej ofc.
Śpisz normalnie?
Jesteś blisko rozwiązania moim zdaniem, szkoda, że samej memantyny nie bierzesz, a MPH raz na 1-2tyg. Memantyna blokuje nmda (ale nietylko) zmniejszając pobudliwość neuronów i nie ma się takich skrajnych nastrojów.
Ale i tak powychodziły inne, ciekawsze leki na chad, działające na specyficzne rzeczy, o których zapomniałem, ale pamiętam, że nie słyszałem o takich receptorach i takim działaniu. Podobno skuteczne w leczeniu (w jakimś stopniu).
Interesuje to kogoś?
13 maja 2022fanfik pisze: @xrem789 Wybacz Stary, ale aż mnie Twój post zabolał. Obraz kliniczny ADHD jest technicznie taki sam jak schizofrenika. Ciągnie go do używek? No chyba nie. Tak samo jakbym ja obwiniał za swoją padaczkę deregulacją bądź brakiem allosterycznego rec. benzodiazepinowego (na szczęście terapeuci mi to po części wybili z bańki).
Pierwszy lepszy artykuł naukowy czy tam badanie kliniczne, nie wiem nie znam się. Oczywiście w zaden sposób @fanfik nie chciałem Cię urazić tym postem, jeśli tak się stało to przepraszam. Z drugiej strony zawsze warto poczytać opinie innych.
@hubii interesuje mnie wszystko związane z chad, i proszę nie neguj u mnie tej choroby stwierdzonej przez kilkunastu specjalistów xd oczywiście z dystansem, ale to temat na bardzo dluga rozmowe i to na pewno nie pisemna.
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
WickrMe m0rningzolpi
mail little.liar@hush.ai
w przypadku kontaktu mailowego bądź przez Wickr - proszę o przedstawienie się nickiem z [H] w pierwszej wiadomości
15 maja 2022xrem789 pisze: @hubii interesuje mnie wszystko związane z chad, i proszę nie neguj u mnie tej choroby stwierdzonej przez kilkunastu specjalistów xd oczywiście z dystansem, ale to temat na bardzo dluga rozmowe i to na pewno nie pisemna.
Chorobę się akceptuje, ale przede wszystkim olewa i poniża, a nie się nią interesuje, ma nie być ważna lol, ok... łat u łant eniłej
Poczytać, chwilę, ale aby nie za często.
Jak to sprawdzają "specjaliści"?
Proszę opisz mi to jakbyś mógł ✌
15 maja 2022ImGoingHighIn505 pisze: czy @hubii bądź @fanfik cierpią na to samo, na to cierpi @xrem789?
Edit: wiem mogłem pokopać wszędzie na ten temat ale czytam już dzisiaj co najmniej 3-4 godziny i nie znajduje odpowiedzi na moje pytania. Może źle szukam...
I @DexPL jestem fanem :) naczytałem się anegdot od ciebie z SOR'u i nie tylko i naprawdę poprawiają nastrój w złych momentach i przyjemnie się je czyta. Sorry za offtop tutaj :/
15 maja 2022ImGoingHighIn505 pisze: czy @hubii bądź @fanfik cierpią na to samo, na to cierpi @xrem789?
15 maja 2022xrem789 pisze:[ external image ]13 maja 2022fanfik pisze: @xrem789 Wybacz Stary, ale aż mnie Twój post zabolał. Obraz kliniczny ADHD jest technicznie taki sam jak schizofrenika. Ciągnie go do używek? No chyba nie. Tak samo jakbym ja obwiniał za swoją padaczkę deregulacją bądź brakiem allosterycznego rec. benzodiazepinowego (na szczęście terapeuci mi to po części wybili z bańki).
Pierwszy lepszy artykuł naukowy czy tam badanie kliniczne, nie wiem nie znam się. Oczywiście w zaden sposób @fanfik nie chciałem Cię urazić tym postem, jeśli tak się stało to przepraszam. Z drugiej strony zawsze warto poczytać opinie innych.
@hubii interesuje mnie wszystko związane z chad, i proszę nie neguj u mnie tej choroby stwierdzonej przez kilkunastu specjalistów xd oczywiście z dystansem, ale to temat na bardzo dluga rozmowe i to na pewno nie pisemna.
No co? ADHD wpychało Ci pierwszy narkotyk do mordy? :D
Ja znam 3 osoby z ADHD, które później uległo remisji i w młodości wszyscy przyjmowali concerte. Żaden z nich nie ćpa. Jeden jara blanty tylko też odświętnie. Ja ADHD nie mam i ćpam. Na to wszystko mają wpływ przede wszystkim GENY (jak Twój dziadek pił to wysokie prawdopodobieństwo że wnuk też uzależni sie wypisz wymaluj mój przykład. A połowa rodziny sie zachlewa na śmierć. Tylko ja jeden z rodziny poszedłem w dragi. Drugie to czynniki środowiskowe, predyspozycje genetyczne np do zwiększonego lęku, stanów depresyjnych. Bo zmieniony metabolizm dopaminy musi być w dwóch miejscach by mówić o uzależnieniu. W podwzgórzu i a zwłaszcza polu brzusznym nakrywki, centrum ośrodka przyjemności.
Pozderki.
Ja nie wierzę w geny ćpania. Ale może jest jakiś zestawik.
Raczej potrzeba więcej czasu na zapis konkretnych predyspozycji. To trwa tysiące lat raczej. A może dawno temu już walili w jaskiniach metkata.
A żeby nie zaliczyć offtopu mimo że to ogólny to powiem tak:
Ogólnie spoko, przyspieszenie wydaje się ze jest się inteligentnym. Czuć na pewno po pamięci i szybkości myślenia. Wyprzedzałem wykładowcę w tym co chciał powiedzieć. Slowotok niesamowity, doświadczenie przyjemne. Ale zwała już mniej. A potem po swoim myśleniu stwierdziłem ze za bardzo schodzę na drogę ćpuna i myślę tylko o tym jak załatwić kolejną dawkę, pożyczyć pieniądze na dużo bo taniej będzie. Nie, to nie dla mnie. Dodatkowo lęki się odpaliły więc podziękuję. W każdym razie opiszę to tutaj tylko i tyle.
Na tym kończy się moja przygoda z MPH i życzę zdrowia innym uzytkownikom rekreacyjnym tej substancji. Trzymajcie się
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/zrzut.jpg)
Biały popiół vs. czarny popiół: Prawda o wskaźnikach jakości konopi
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/mjleaves.jpg)
Polska zmaga się z "treatment gap". Psycholog: etykieta ćpuna blokuje dostęp do pomocy
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/aptekadyzurna.jpg)
Rewolucja w receptach na opioidy przyniosła skutek? Przepisy miały uderzyć w receptomaty
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/5514.jpg)
Czy psychodeliki mogą uczynić Cię bardziej moralnym człowiekiem? [Nowe badania 2025]
Czy możliwe jest, że po zażyciu psychodelików stajesz się bardziej empatyczny, troszczysz się o innych ludzi, zwierzęta czy nawet środowisko naturalne? Najnowsze badania opublikowane w Journal of Psychoactive Drugs sugerują, że tak – osoby, które doświadczyły głębokich przeżyć psychodelicznych, wykazują wyższy poziom moralnej ekspansywności, czyli gotowości do rozszerzenia współczucia i troski na coraz szersze kręgi istnienia. Co ciekawe, wzrost ten jest szczególnie silny u osób, które podczas „tripu” przeżyły rozpad ego lub intensywne doświadczenia mistyczne.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/robert-rutkowski00.jpg)
Terapeuta uzależnień: Zielsko ma konsekwencje w następnym pokoleniu
Na oczach Roberta Rutkowskiego, terapeuty uzależnień, zmieniła się rzeczywistość wokół substancji psychoaktywnych w Polsce. Ekspert opowiedział, co działo się za kulisami tej zmiany. - To miało swoją cenę, która mnie wtedy przeraziła - powiedział wprost.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/politie.nl_.jpg)
Narcos Holandia. Rekordowa liczba zlikwidowanych laboratoriów narkotykowych
O ponad 10 proc. wzrosła liczba zlikwidowanych laboratoriów narkotykowych – informuje holenderska policja. W 2024 r. wyeliminowano aż 167 takich przybytków. Dla porównania w Polsce w tym samym roku odkryto 85 przestępczych laboratoriów. Wzrasta też liczba składowisk nielegalnych odpadów po produkcji narkotyków, zagrażających środowisku.