feydewey pisze: Receptą na sercowe smutki jest stanie się takim człowiekiem, który jest godny wejścia w związek z drugą osobą. Gdy się takim staniesz, druga połówka pojawi się sama, a dobry seks będzie bonusem ;-)
chusajn pisze:Jedna z najfajniejszych rzeczy, jakie napisałeś na forum. Propsy.feydewey pisze: Receptą na sercowe smutki jest stanie się takim człowiekiem, który jest godny wejścia w związek z drugą osobą. Gdy się takim staniesz, druga połówka pojawi się sama, a dobry seks będzie bonusem ;-)
Ale spoko mam dystans do siebie.Takie rzeczy mnie nie ruszają.
Dawno nie widziałem bardziej durnego tematu. Jeżeli rozpadł się nam związek, na którym bardzo nam zależało, to mocno to przeżywamy, ten wewnętrzny ból i skurczony żołądek to okropne uczucia. Jeśli w tym momencie zaczniemy szukać pocieszenia w narkotykach, to czeka nas bardzo szybki "progres" z nowicjusza do <garść nicków, które mam na myśli, ale z szacunku nie wymienię>. Zawsze, jak jestem w aptece, czyli średnio co dwa dni, to odrobinę bawią mnie starsi ludzie proszący o "coś na serce", "coś na trawienie", "coś na wątrobę" czy "coś na spanie". Tutaj jest jeszcze ciekawiej, bo szukamy "czegoś na sercowe rozterki", "czegoś na śmierć matki", "czegoś na diagnozę białaczki", "czegoś na prawomocny wyrok 10 lat pozbawienia wolności". Jedyną rzeczą, jaką możemy zrobić, żeby sobie pomóc psychicznie w takich chwilach, jest psychoterapia w odpowiednim dla nas nurcie. Co więcej, ta psychoterapia będzie dla nas prawdopodobnie trudna i będzie indukować skrajne emocje. Ale wydaje mi się, że to jedyny sposób, żeby sobie w takich chwilach pomóc. Chętnie podyskutuję z kimś, kto ma odmienne zdanie ;)
WickrMe m0rningzolpi
mail little.liar@hush.ai
w przypadku kontaktu mailowego bądź przez Wickr - proszę o przedstawienie się nickiem z [H] w pierwszej wiadomości
Chcesz coś ważnego ode mnie? Jestem mniej na forum, zajmuje się raczej tylko "moderacją", masz coś ważnego? to zapraszam PW, czad
You will always be in my dreams
The last and final moment is yours
My agony is your triumph
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
Funkcjonariusze zagarnęli ponad 60 kg narkotyków
Ponad 60 kg narkotyków - marihuany, kokainy i haszyszu, a także przedmioty przypominające broń, amunicję i ponad 16 tysięcy sztuk papierosów bez polskich znaków akcyzowych, nie trafi na rynek. To efekt intensywnej pracy policjantów z Wydziału Dochodzeniowo-Śledczego, dw. z Przestępczością Narkotykową Komendy Wojewódzkiej Policji w Rzeszowie, których wspierali funkcjonariusze KAS i CBŚP. Śledztwo w sprawie wewnątrzwspólnotowego obrotu narkotykami nadzorowane jest przez Prokuraturę Okręgową w Rzeszowie. Czarnorynkowa wartość zabezpieczonych substancji to ponad 3 miliony złotych.
Rzeczniczka praw dziecka apeluje o edukację w zakresie skutków dopalaczy
Rzeczniczka praw dziecka ponowiła swój ubiegłoroczny apel skierowany do Ministerstwa Edukacji Narodowej o podjęcie działań edukacyjno-informacyjnych na temat szkodliwości dopalaczy we wszystkich placówkach oświatowych. Problem jest powszechny, a obecny wśród dzieci i młodzieży trend sięgania po dopalacze nie maleje. Jak pokazują statystyki, z roku na rok jest coraz więcej przypadków zatruć spowodowanych sięganiem po substancje psychoaktywne.
Ekspert: szkodliwość kawy jest mitem
Kawa, do niedawna uważana za używkę, w świetle najnowszych badań wykazuje liczne korzyści zdrowotne: obniża ryzyko nadciśnienia tętniczego, chorób serca i kamicy nerkowej, wspiera zdrowie wątroby i naczyń, zmniejsza stan zapalny oraz ryzyko zgonu. Warunkiem jest, aby pić ją w sposób regularny i umiarkowany - podkreśla lek. Stanisław Surma.