Substancje stanowiące pochodne kwasu γ-aminomasłowego (w tym gabapentynoidy) – m.in. baklofen i pregabalina.
ODPOWIEDZ
  • 512 / 57 / 0
A jak pawsy, czujesz sie okej? czy jest lekka depresja? mi wlasnie dzis przyszala paczka z homotauryna, dalej jest na promocji. Wczesniej zawsze ponasd 17euro placilem.
  • 977 / 221 / 0
Nie wiem czym są "pawsy"? Depresja jest, ale zredukowana, być może jakby jeszcze dorzucić jakieś niewielkie dawki pregaby albo benzo to byłoby lajtowo, przy następnej odstawce spróbuje większe dawki homotauryny. Charakterystycznym objawem jest też że baklofen nie działa na homotaurynie, nawet gdy zarzucę 50mg wieczorem homo to na drugi dzień baklofen podziałał na mnie bardzo mizernie.
  • 174 / 14 / 0
Pisza to bezproblemowo lekarze na stronach z ereceptami jak napisze ze mam problem z alkoholem albo opioidami, czy raczej trudno bedzie to w ten sposob zdobyc? Szkoda mi 60 zl jakby mieli nie napisac, dlatego chodzi mi o prawdopodobienstwo wypisania.
  • 977 / 221 / 0
Wątpię, u nas leczenie alkoholizmu czy opio baklofenem nie jest standardową terapią, potrzebny byłby pewnie lekarz który ogarnia temat.

"Baklofen nie jest zarejestrowany w Polsce jako lek do stosowania w leczeniu uzależnienia od alkoholu. Dopuszczalne jest jego użycie poza wskazaniami rejestracyjnymi, w przypadku gdy standardowe formy leczenia okazały się nieskuteczne i spodziewana jest korzyść z leczenia."

Nowsze badania mówią że baklofen ma niewielki lub żaden potencjał jeśli chodzi o leczenie uzależnienia od alkoholu.
  • 1223 / 487 / 0
Podpisuje się pod tym, mnie baklofen wręcz stymuluje do picia, znosi zachamowania, to jak gaszenie ogniska benzyną, oczywiście nie u wszystkich musi tak być, niektórym alkusom może pomóc, tak jak człowiekowi który spopularyzował terapię baklofenem i napisał o tym książkę, ale na pewno nie jest to lek dla wszystkich, i zalecam ostrożność.
  • 5790 / 1186 / 43
Podbijam. Ja niestety mam to samo.
Zamiast uśpić głód alkoholowy, baklo tylko zaostrza na niego apetyt.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 1 / / 0
Mi jako alkoholikowi baklo znosi chęć na picie od 2 lat nawet piwka nie wypilem...jednak magia mija na poczatku to bylo jak na spidzie stymulacja, chec do dzialania jak na sortach gbla od basfa.. biore od 2 lat mialem kilka przerw max 4 tyg, zjazd jest przehujowy ale po takiej przerwie przez kilka tygodni magia wraca wiec warto..do tego biore zoloft i sedam 6 codzien rano a baklofenu nigdy nie bralem wiecej niz 75mg/doba...szczerze? W te 2 lata zrobilem wiecej pozytecznego i zylem jak zdrowy czlowiek niz przez cale swoje zycie, narazie jest git tylko trzeba robic przerwy przemeczyc sie miesiac i mozna wrocic wtedy tolerka spada tak samo jest z benzo..Nie namawiam, bo ja raczej nie widze juz dla siebie odwrotu od tych tabletek ale chociaz wiem jak go jest byc normalnym chlopem bez fobi lekow i nerwicy. Pozdrawiam
  • 431 / 23 / 0
Czy bral ktos baklofen z neuroleptykami? Jesli tak to z jakimi i w jakich dawkach? Bralem z 15 mg arypirazolu ale on podobno jest blokerem innych lekow i nie dziala z nim baklofen... pytanie czy zadziala z innym neuroleptykiem?
  • 243 / 13 / 0
Jaka jest bezpieczna dawka do codziennego stosowania zarazem dająca jakieś efekty prospołeczne?
  • 977 / 221 / 0
50mg, aczkolwiek uważam że do codziennego stosowania dawki które wywołują efekt rekreacyjny nie nadają się w ogóle. Szybko uzależnia, a schodzenie z tego boli psychicznie. Jeśli już to baklofen doraźnie.
U mnie leci kolejna butla i mam dość, na początku zawsze fajnie działa i wszystko jest super, a później im dalej tym coraz gorzej, łykasz kolejne tabletki żeby jakoś funkcjonować, tolerancja rośnie, ten względnie spoko nastrój trzyma coraz krócej, codziennie budzę się z depresją i kapciem w ryju.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Polski narkobiznes zwiększa zasięgi. Czarny rynek domaga się towaru

Newsy
Nie wiedzieli, że zatrzymują kolegę. Pijany policjant szalał na hulajnodze

Już jego „styl jazdy” zwracał uwagę, ale okazało się, że to dopiero początek problemów mężczyzny. Policjanci z Gniezna zatrzymali kierowcę hulajnogi. Miłośnik szaleństw na elektrycznym jednośladzie nie tylko był pijany, ale też miał przy sobie narkotyki. Lekkomyślny kierowca to... policjant.

Maleńczuk bez ogródek o przeszłości. „Tęsknię za heroiną. To najlepsza rzecz na świecie”

Chociaż dziś Maciej Maleńczuk prowadzi względnie ułożone i spokojne życie, w młodości był uosobieniem hasła „sex, drugs, rock and roll”. Jak wielokrotnie wspominał, brakuje mu niektórych aspektów tamtych lat – przede wszystkim heroiny. – Tęsknię zwłaszcza za heroiną. To najlepsza rzecz na świecie – mówił bez ogródek muzyk.

Wystarczy sekunda i kolor się zmienia. Ten tatuaż wykrywa groźną pigułkę w twoim napoju

Chociaż dużo mówi się o zagrożeniu, jakie niosą ze sobą tzw. pigułki gwałtu, rozpoznanie ich na imprezie wciąż bywa trudne. Właśnie dlatego naukowcy z Korei Południowej zaprezentowali nowatorskie rozwiązanie, które działa błyskawicznie i jest niemal niewidoczne.