Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 93 / 5 / 0
@Fruktoza dzięki za info. Kurde, czyli faktycznie jest coś na rzeczy. Dalej bierzesz pregabaline czy zamieniłeś ją na coś innego?
  • 977 / 223 / 0
Nie biorę, zamieniłem na baklofen, chociaż nie polecam takiej zamiany, bardziej uzależnia, a w ciągu zaczyna występować poczucie strucia. W pregabalinie irytowała mnie łatwość przybierania na wadze (mimo że fajnie aktywizowała do ćwiczeń) libido zarżnięte na zero oraz szybko rosnąca tolerancja która.
  • 1223 / 487 / 0
23 kwietnia 2022ImGoingHighIn505 pisze:
@igla83 a czy gabapentyna nie byłaby rozwiązaniem na przerwy między pregabaliną? wiem oczywiście, że to właściwie analogiczne substancje, jednak gabapentyna jest dużo słabsza, czyż nie?
Racja zapomniałem o niej, chyba też by się nadała, może nawet lepiej, ale sam jej nigdy nie stosowałem, nie wiem jak działa w praktyce.
  • 11 / 2 / 0
Też tak macie, że po 300 mg jest po prostu w porządku (działanie w tle), a wystarczy troszkę alkoholu i już gniecie mocno?
Uwaga! Użytkownik Clonazepamum nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4978 / 874 / 0
Swego czasu jak byłem na 300-0-300 doba to zdarzało mi się weekendowo pić alko. I mój limit to był 6-7 piw i do spania gdzie na trzeźwo po takiej ilości by tylko zaszumialo.
  • 174 / 14 / 0
Jakiś czas temu podwyższyłem dawkę, bo mniejsza już nie działała, jednak potem stało się coś dziwnego, bo biorąc pregę tak o 15stej już rano następnego dnia mam lęki i jadlowstret tak jak przy odstawianiu, nie takie normalniejsze. Miał ktoś tak? Wie ktoś o co może chodzić?
  • 979 / 181 / 0
Jak ktoś jest uzależniony od alkoholu a leczy się SSRI/snri czy innym antydepem to niech unika pregabaliny bo potrafi zresetować działanie leków i wywołać zespół odstawienny mega podobny do tego po alkoholu.Ja tak prawie dwa lata błądzę w poszukiwaniu leku i dopiero dzisiaj na kolejnej zwale zdałem sobie z tego sprawę...
  • 4978 / 874 / 0
Dziwne to co piszesz bo ssri+prega to standardowy zestaw pisany przez magików na lęki i wiele osób sobie chwali.
  • 3244 / 553 / 0
Mi się post wydaje przesadzony i to fest mocno ale tendencja do pregabaliny może się ujawnić po jakimś czasie gdyż ten lek cholernie uzależnia. Alkoholik sobie może wyczaic uciechę bo i działanie podobne lecz to proces poznawczy i nie dzieje się od razu.
Ale przy leczeniu zaleconym przez lekarza nie ma opcji, od małych dawek fazy nie ma.

Ja trochę walczę z myślami czy pregabaline kupić bo receptę mam, ale schodzenie z tego jest tak ciężkie że CT brzmi lepiej, nie da się schodzić spokojnie tylko ciągle rewelacje jelitowe (głównie śmierdzące pierdy) a przy dwóch tabletkach skręt taki sam jak przy 5 do tego lek działa krótko więc ostatnie dni to niemal skręt na godziny.
Inna strona jest taka że i tak i tak brałem ostatnio w ciągu i na jedno wyjdzie czy dziś czy jutro a szybciej benzo skasuje.
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
  • 977 / 223 / 0
U mnie zawsze skręt pojawiał się z mocno opóźnionym zapłonem. Pierwszy dzień był jeszcze spoko, a dopiero drugiego zaczynały się jazdy, by trzeciego rozkręcić się na dobre. Odstawka CT po dłuższych ciągach jest okropna.
Zablokowany
Newsy
Spali w lesie i zażywali narkotyki. Policja zatrzymała rodziców trójki dzieci

Jedna z mieszkanek zadzwoniła na policję i poinformowała, że rodzice wraz z trójką dzieci w wieku 1, 4 i 6 lat przez ostatnią dobę przebywali w samochodzie, w lesie. Na miejsce natychmiast skierowano policyjny patrol.

1 dziennie i ryzyko drastycznie rośnie. Alarm: Polacy nic sobie z tego nie robią

Nawet niewielkie ilości alkoholu mogą istotnie zwiększać ryzyko raka jamy ustnej – wynika z badania opublikowanego w „BMJ Global Health”, które szczególnie alarmujące dane przynosi z Indii.

Fałszywy narkotest, prawdziwe konsekwencje. Jak policyjna procedura zniszczyła życie 20-latka

W teorii miał to być rutynowy patrol drogówki. W praktyce - początek koszmaru, który na wiele tygodni wywrócił życie młodego człowieka do góry nogami. Fałszywie dodatni wynik policyjnego narkotestu, medialny rozgłos i społeczny ostracyzm okazały się silniejsze niż późniejsze, prawdziwe wyniki badań krwi. Bo gdy prawda w końcu wyszła na jaw, szkody były już nieodwracalne.