Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 7 / / 0
czy przewiezienie samolotem z Polski do Niemiec niewielkiej ilości zioła <1g to jest totalnie poroniony pomysł, czy da radę? jakieś sugestie?
  • 4603 / 2207 / 1
Poroniony całkowicie. Taką ilość znajdziesz w każdym, nawet małym mieście do zakupu, a ilość problemów, jakie mogą się wydarzyć, jak na lotnisku akurat niedaleko Ciebie przespaceruje się piesek, lub zostaniesz wylosowany do testów paskowych jest niewyobrażalna. Także spokojnie spal ten gram przed lotem, a po wylądowaniu w Niemczech znajdziesz maryśkę, czy hasz u każdego ziomala na osiedlu.
  • 604 / 115 / 0
a co myślicie o locie do UK lub krajach EU z blistrem, ew. opakowaniem oxy lub bupry? Oczywiście bez recki.

Kiedyś leciałem z rc benzo w samarze (kilkanaście szt.) schowane jakoś w książkę czy tam w kosmetyki i normalnie w bagażu tym co sie waży i zabierają, przeszło elegancko. Był to chyba etizolam, a latałem do 2 albo 3 krajów bodajże. Nie było przypału.

A do OP: za co ty masz międzynarodowy list gończy, przecież takie coś wystawiają chyba za grube rzeczy, głowa? Jakieś dziesiony/rozboje/włamania z bronią w ręku albo pobicie z ciężkim uszczerbkiem starczą na nadanie takiego statusu?
  • 12503 / 2425 / 0
Z lekami nie ma problemu - szczególnie tak małą ilością. Tysiące ludzi wożą ze sobą leki pewnie każdego dnia.
  • 4603 / 2207 / 1
Pamiętaj, że przewóz tych leków bez zgody (w przypadku państwa z poza Schengen) Krajowego Inspektora Farmacautycznego (oxy to lek z grupy 1A i jest równoznaczny z przewozem heroiny, kokainy. fentanylu itd). Jeżeli Ciebie złapią, to bez dyskusji lądujesz w areszcie tymczasowym i na 100% dostajesz wyrok. Mały, jeżeli udowodnisz, że się leczysz i są to leki które zapisał CI lekarz i jedynie "zapomniałeś dopełnić formalności". Normalny wyrok, jeżeli kupiłeś to nielegalnie.

Moim zdaniem jest o wiele więcej łatwiejszy sposobów przekazania towaru na wyspy (np paka przez busa co regularnie wozi ludzi na wyspy i paczki), a samemu polecieć bez niczego. Pamiętaj, że to są narkotyki. Na chuj ryzykować. I to za opakowanie. Rozumiem, jakbyś z 10000 tabsów wiózł na handel. Ale za paczkę?

PS> Znam osobę któa ma list gończy za alimenty. List gończy to nie ENA (Europejski Nakaz Aresztowania jeszcze).WYstarczy podejrzenie, że jest się za granicą i wnioskują do służb danego państwa, by poszukiwali i jak znajdą odstawili. Mój daleki kuzyn miał też takie coś z powodu kredytu. Łącznie prawie 5 miesięcy przesiedział w Hiszpanii w jamie i w Polsce do czasu rozprawy, gdzie po rozprawie od rau wyszedł na wolność. Dostał zawiasy i obowiązek spłaty.
  • 1 / / 0
Lecę do Hiszpanii, mam zaświadczenie, że muszę brać Medikinet. Chcę też wziąć Alprox na który mam receptę. Jak możliwe jest to, że się przypierdolą? I jak to będzie potraktowane?
  • 11 / 2 / 0
Witam, jaki stosunek ma Irlandia do gbla co ewentualnie grozi mi po złapaniu na lotnisku ilości rzędu 100 czy 200ml. Flakon po perfumach w kosmetyczce w bagażu głównym wystarczy czy raczej trzeba się bardziej postarac ? Jakie były/są wasze pomysły na transport GBL przez lotnisko ?
  • 1 / / 0
Czesc w wakacje mam zamiar leciec samolotem do Hiszpanii i myslalem zeby na powrocie (tez samolot) zakupic jakis haszysz/marihuane. Zastanawialem sie czy probowac sil i wziac ze soba czy moze lepiej poczta lub cos w tym stylu? W Hiszpanii jest legal i niby zdekryminalizowany transport i zastanawiam sie czy to bedzie problem.
  • 4603 / 2207 / 1
Jeżeli przy powrocie trafisz niechcący na psa który będzie stał w sali przylotów (zawsze straż graniczna stoi, ale nie zawsze z psami), to możesz się mocno zdziwić. Jest sens się wpierdolić na wyrok za przemyt? U nas jednak nie ma dekryminalizacji, a przemyt w samolocie to drugi artykuł (poza posiadaniem).
  • 99 / 25 / 0
Czy tak z 10 tabsów Xanax 2mg przewiozę na luzie do Portugali? Mam na to tylko receptę na ten moment.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Największa europejska imprezownia tonie. Karetki błagają o pomoc – jeżdżą tylko do nocnych klubów

Ibiza – symbol beztroskiej zabawy, dźwięków techno i drinków za 25 euro – pęka w szwach. Ale, co ciekawe, nie z powodu tłumu turystów. Pęka system ratownictwa medycznego. Jak podaje lokalny związek zawodowy służby zdrowia, nawet jedna trzecia wszystkich interwencji karetek dotyczy klubów nocnych, gdzie dochodzi do… „bad tripów” po wiadomych zakazanych używkach.

Wpadli w trakcie transakcji

Piaseczyńscy kryminalni zatrzymali narkotykowy duet. Mężczyźni wpadli w trakcie transakcji, która odbywała się na jednym z parkingów w Wólce Kosowskiej. Na posesji 49-letniego obywatela Ukrainy, policjanci znaleźli uprawę marihuany. Krzaki konopi indyjskiej zostały zabezpieczone. 44 i 49-latek usłyszeli zarzuty karne oraz zostali objęci policyjnymi dozorami.

Leki na ADHD i medyczna marihuana a testy drogowe. Czy testy rozpoznają źródło substancji?

Czy zażycie niektórych leków może skutkować oskarżeniem o prowadzenie pojazdu pod wpływem narkotyków? Zastępca Rzecznika Praw Obywatelskich, Stanisław Trociuk, zwrócił się do Komendanta Głównego Policji z pytaniem, czy używane przez funkcjonariuszy testy narkotykowe potrafią rozróżnić substancje aktywne od leczniczych. Odpowiedź Policji nie rozwiewa wszystkich wątpliwości – zwłaszcza w kontekście leczenia ADHD czy terapii z wykorzystaniem medycznej marihuany.