Syntetyczny opioid, będący jednocześnie agonistą oraz antagonistą receptorów opioidowych.
Więcej informacji: Buprenorfina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 29 / 5 / 0
Czy da się przejść bezboleśnie z metadonu na bupre? Pytam z ciekawości bo Mietek odpowiada mi jak najbardziej
  • 2876 / 99 / 0
@12Anderson12 to czemu chcesz przechodzić?
@baudelaire zły pomysł. Pierwsze kilka/naście dawek buprą można się regularnie ugrzac, a podany pod dziąsło plaster uniemożliwia precyzyjne dawkowanie. Nawet jak poczujesz efekty i uznasz "ok, styka" to będzie Ci się jeszcze blisko godzinę ładować, a efekty będziesz czuć koło doby.
"Czuję się gwiezdnie"

Po dzisiejszym robię przerwę
  • 36 / 3 / 0
zapodałem 1/6 plastra na dziąsło, trzymałem jakoś prawie 2h i poczułem sie jak 10 lat temu po połowie opakowania thiocodinu ale trwało to faktycznie niecałe 24h, poszedłem spać bardzo szybko i cały dzień byłem senny, jednakże nie poczułem nawet sekundy jakiejś euforii czy faktycznej przyjemności, nie było nawet "fajnie" tylko czułem sie wyciszony przymulony i przygaszony w taki typowy opio-sposób
Chcę czuciem rządzić, które jest we mnie;
Rządzić jak Ty wszystkimi zawsze i tajemnie
  • 12 / / 0
0.4mg tabletki bunandol na pierwszy raz bez tolerki za dużo. Pół jak najbardziej. Przyjemny chill, może lekkie skołowanie ale ogólnie przyjemnie.
  • 2876 / 99 / 0
@baudelaire generalnie buprą jest mało euforyczna ogólnie, a jeśli już to bez tolerki, bez doświadczenia z buprą i podana iv - pierwsze moja doświadczenia z tą substancją w ten sposób kończyły się wybitnym ugrzaniem, lepszym niż po niejednym helu i wielokrotnie dłuższym.
Stety niestety to zabawa ledwo na parę razy, potem pozostaje tylko działanie "lecznicze"
"Czuję się gwiezdnie"

• 84 / 80 / 0
To co napisze to głupota patrząc oczywiście pod kątem uzależnienia, późniejszych konsekwencji zarzucania, ALE.... buprenorfina to cudowna substancja. Zakochałem się w Niej i... zdradziłem ówczesną kochankę K...Pojawił się smutek bo przeżyliśmy z K wiele wspaniałych chwil, ale milosc do bupry jest tak silna, że nie widzę już powrotu do K. Przepraszam najdroższa, za dużo mnie kosztowałaś.
Gorszy niż reszta...
  • 2538 / 215 / 0
Ważne pytanie : Po 5 dniowym mini ciągu na Majce (do 200mg na dzień, wjebany w od paru lat z przerwami). Postanowiłem wszamąć bupre, z braku majki. Nie odczekałem 3 dni jak mówią tylko : we wtorek przed 8 rano wszamałem 200mg majki p.o na drugi dzień jakoś po 8 postanowiłem żuć plaster, jak się żyje wiem, szamalem już plastry fenta. I w skrócie do godziny 17:00 zużyłem 14mg bupry wyrzutych jak trzeba, a działania w sumie brak. Tylko uczucie delikatnego skręta który ustępował na parę godzin po dokładce bupry. Wieczorem nawalał mnie łeb uczucie trochę jak po naloxonie, i duże ciśnienie w gałkach ocznych. Na drugi dzień za to zero ochoty na opio cały dzień bez ciśnienia przeżyłem w doskonałym humorze. I tu pytanie : za krótką przerwą od majki i było jej jeszcze pełno w organizmie i bupra wywołała skręta? Nie czułem jej działania. 2. Jak długo muszę odczekać od owego czasu by móc normalnie wszamać majke? 24h wystarczy czy za mało? Stawiam że ciśnienie wróci a pewnie nie zacze kuracji mając towar bo to bez sensu.
  • 449 / 101 / 0
Hej. ;)
Czy mogłabym prosić o wytłumaczenie pewnej kwestii?
Z powodzeniem używałam plasterków po 20 mg przez pół roku, ale od dwóch miesięcy już - mam taki przesyt tym środkiem, że chujoza psychiczna i ciśnienie się zaczęło. Wcześniej tak nie było.
Należy zaznaczyć, że bupry nie używam jedynie w ramach krótkoterminowej substytucji, ale w sumie, to przeciwbólowo.
Po przejściu na tabsy nawet doświadczałam wejścia - to były dawki rzędu 0,8 mg 2x dziennie. Kilka tygodni było całkiem OK, ale jak już nawet perystaltykę mam jak normalny człowiek, to coś poszło nie tak... Przeciwbólowego działania już nie ma, zostało tylko waporyzowanie mj, która pomoże do czterech godzin przy dobrych wiatrach.
Większe dawki nie przynoszą wcale poprawy. Jeśli dobrze zrozumiałam, to ona w pewnym momencie wypiera samą siebie? Nie rozumiem tego działania i trochę nie wiem co zrobić.
Wpierdalać pregabalinę czy pomęczyć się na sucho? Pocieszam się, że obj fizyczne będą delikatne, ale najbardziej męczy mnie ta niesamowita sieczka w głowie.
Wczoraj wzięłam jakieś resztki tych tabsów, i.v sobie nie zrobię z oczywistych względów.
Co złego, to nie ja - oczywiście...
  • 2876 / 99 / 0
@chlorekturbokofeiny robiąc przerzutkę z mocnego opio na bupre z reguły starałem się wyczekać właśnie koło dobry. Na start, jakby "mierzenie temp wody" podawałem powoli jakaś groszowa dawkę i.v typu 0.5mg i patrzyłem jak reaguje organizm.
Nie sądzę żebyś wywołał buprą skręta bo jej działanie wtedy nie jest w oczywisty sposób skretogenne - pojawia się wspomniane ciśnienie w głowie, ale też potliwość, skurcze mięśni, ale największy bajzel robi w głowie, niemal mała psychoze - zamotanie, gubienie wątków, ogólny strach. Gdybyś to sobie zasponsorował na bank zorientowalbys się, że coś jest nie tak.
@adverse no niestety, przy regularnym używaniu działanie rekreacyjne znika bezpowrotnie, aczkolwiek dziwi mnie, że zauważasz osłabienie działania p-bolowego. Ten efekt powinien się utrzymywać znacznie dłużej.
"Czuję się gwiezdnie"

• 2538 / 215 / 0
Majka zadziałała normalnie 36 h od przyjęcie 14mg buprenorfiny. Był to 1 incydent z buprą. @Syn Bozy nialem dziwne ciśnienie na głowie, i ból łba silny. Nie czułem się dobrze. Leków nie było.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Młoda kobieta znalazła portfel z narkotykami

Młoda mieszkanka Pisza przekazała policji znaleziony portfel, w którym oprócz dokumentów i gotówki znajdowały się narkotyki. Dzięki jej reakcji funkcjonariusze szybko ustalili właściciela zguby i zabezpieczyli kolejne środki odurzające

Marihuana ukryta w grze planszowej. Paczkę przechwyciła Krajowa Administracja Skarbowa

Funkcjonariusze śląskiej Krajowej Administracji Skarbowej (KAS) udaremnili próbę przemytu marihuany do Polski. Narkotyki ukryto w nietypowy sposób – wewnątrz popularnej gry planszowej. Do wykrycia trefnej przesyłki przyczynił się pies służbowy Kodi.

65% Amerykanów popiera legalizację marihuany na poziomie federalnym

Analiza sondażu Emerson College Polling (sierpień 2025).