kurwa, chciałem się podleczyć psychodelicznie z wjebania w b-k to mi vendor metoksetamine wysłał... Dla mnie to jest troche pierdolenie z tą terapią psychodeliczną, owszem, warto spróbować jeśli choć 5% się w ten sposób wyleczy.
Nałogi to przejebana sprawa, mechanizm "negacji" i mechanizm "nagrody" są tak silne że wiele przypadków jest beznadziejnych... Właśnie wpadłem na genialny pomysł, otworzę ośrodek, tani jak praca robotnicza i łamiący wszelkie prawa człowieka, warunkiem jest dostarczenie delikwenta za bramę a ja gwarantuję 6 miesięcy na czysto i ciężkiej pracy. Łamanie praw człowieka w imieniu jego praw właśnie? Może tak najpierw ubezwłasnowolnić delikwenta?
toshiro mifune pisze:Solidny kop w dupę od życia, to może pomóc.
@chsn, nikt tu nie polecał terapii psychodelicznej (choć ja o takiej wspominałem), oni mówią o jakiejś "psychodelikowej"
chusajn pisze:Terapia to proces, ciężka praca nad sobą, pod kierunkiem terapeuty.
Próbuje teraz ktoś z Was z tego wyjść, komuś się udało? Potrzebuję wymiany doświadczeń. Siedzę na ścisku dupy, żeby się nie dobić i nie polecieć następny dzień. Jestem zawieszona w próżni. Dojechało mnie potworne rozbicie i ambiwalencja, o spaniu nie ma mowy żeby te pato chęci zdusić, ale podejmowanie pochopnych decyzji byle się poczuć lepiej, też nie wchodzi w grę. I tak to właśnie....
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Kawa - budzi i wydłuża życie
Przez dziesięciolecia ukazywały się badania, których autorzy wskazywali, że kawa ma korzystny wpływ na organizm. Jej picie łączono z dłuższym życiem i zmniejszonym ryzykiem chorób chronicznych. Jednak dokładny mechanizm tego działa nie był znany. Teraz naukowcy z Texas A&M University odkryli, że związki zawarte w kawie oddziałują na receptor białkowy NR4A1, który odgrywa istotną rolę w ochronie organizmu przed chorobami związanymi z wiekiem.
Marihuana po reklasyfikacji: wciąż daleka droga do federalnej legalizacji w USA
Administracja Donald Trump ogłosiła wykreślenie marihuany z najbardziej restrykcyjnej kategorii federalnych substancji kontrolowanych. To ważna decyzja dla branży i inwestorów. Nie oznacza jednak, że Stany Zjednoczone zalegalizowały marihuanę rekreacyjną na poziomie federalnym. Do tego droga pozostaje długa i politycznie trudna. Po reklasyfikacji, zgodnie z zasadą „kupuj plotki, sprzedawaj fakty”, akcje firm z branży najpierw silnie wzrosły, a potem mocno spadły.
Magiczne grzyby w walce z uzależnieniem od nikotyny - przełom czy obiecujący eksperyment?
Nowe badania sugerują, że psylocybina - substancja psychoaktywna zawarta w tzw. "magicznych grzybach" - w połączeniu z psychoterapią może znacząco zwiększyć skuteczność rzucania palenia. Choć wyniki są obiecujące, naukowcy podkreślają potrzebę dalszych badań.