Na ten moment myślałem o:
- heimia salicifolia
- coleus blumei
- sceletium
- piołun
- jakiś tytoń
- salvia divinorum
- belladonna
- mandragora
23 października 2020Dualizm22 pisze: CHCESZ WIEDZIEĆ WIĘCEJ ? DOPAL TO CO ZOSTAŁO W BUTELCE.
Dodaj Pokrzyk wilcza jagoda, barszcz Sosnowskiego, Wilce i cykutę.
"Rutyna to rzecz zgubna "
Teraz będzie trochę ciekawiej bo mieszkam obecnie w klimacie tropikalnych lasów deszczowych i znów mam lokum z dużym eksteriorem. Warunki przyrodnicze ciekawe, kilka fajnych roślin występuje tu naturalnie. Sporo takich które niemożliwe wyhodować w Polsce pewnie będzie się tu czuło bardzo dobrze także potencjał jest. Podrzucajcie pomysły proszę. Im bardziej obskurnie tym lepiej
Jedyny mankament jest taki, że większość terenu jest mocno zacieniona. Nasłoneczniony obszar mocno ograniczony.
Moja potencjalna lista roślinek które będę szukał póki co skromna:
- yerba mate
- kola
- awokado
- coleus (one rosną tutaj pięknie, inaczej niż w Polsce. Jeszcze nie testowałem ale wydaje mi się, że jeśli on naprawdę działa to tylko taki, rosnący pod równikowym słońcem)
- heimia
- salvia
- Kava Kava
- khat
- Kratom
No i marzy mi się znaleźć gdzieś legitne pestki krasnodrzewu. Tak dla ozdoby oczywiście.
23 października 2020Dualizm22 pisze: CHCESZ WIEDZIEĆ WIĘCEJ ? DOPAL TO CO ZOSTAŁO W BUTELCE.
Ostre papryczki też wporzo są. I mandarynki.
Gdzie koczujesz?
Podziel się posiłkiem, chamie
16 października 2023Stteetart pisze: "mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
serotoninowy pisze: a może ankieta powinna brzmieć czy vetulani po kolejenej dawce odłączy swój mózg od ciała i już na zawsze będzie frywolnie dryfowal na latającym dywanie i odbywac podróże międzygwiezdne zapięty w pasy na oddziale psychiatrii dożywotnio.
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Mieszkańcy protestują. Sklep z marihuaną blisko parku i autobusów szkolnych
Grupa rodziców ze Scarborough sprzeciwia się planom otwarcia sklepu z marihuaną, który – jak podkreślają – miałby powstać naprzeciwko ruchliwej strefy autobusów szkolnych.
Magiczne grzyby w walce z uzależnieniem od nikotyny - przełom czy obiecujący eksperyment?
Nowe badania sugerują, że psylocybina - substancja psychoaktywna zawarta w tzw. "magicznych grzybach" - w połączeniu z psychoterapią może znacząco zwiększyć skuteczność rzucania palenia. Choć wyniki są obiecujące, naukowcy podkreślają potrzebę dalszych badań.
Farmakoterapia przewlekłego bólu w USA – nowy i nie do końca bezpieczny wzorzec
Okryte złą sławą leki opioidowe przez lata stanowiły w USA. fundament farmakoterapii przewlekłych dolegliwości bólowych. Naukowcy z Uniwersytetu Michigan zdecydowali się sprawdzić czy opioidy są nadal tak często wykorzystywane w leczeniu chronicznego bólu.