Syntetyczny opioid o niewybiórczym działaniu na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 184 / 25 / 0
Omeprazol jest dobry na osłonę żołądka
  • 577 / 126 / 0
08 stycznia 2022pekaes pisze:
Czy możliwe jest że po 9 dniowym ciągu brania tramadolu w dawkach 350 mg-600 mg amfetamina działa bardzo słabo czy mam bardzo kiepską fetę. W ciągu 3 godzin wciągnąłem 0,7 g i niby czułem fazę ale cały czas coś jakby nie do końca, oczywiście bezsenność wystąpiła i dopiero po 24 godzinach obniżył się mi puls i mogłem zasnąć. Było tak że walę kręche lekko czuć fazę ale co 30 minut czuje jakby już zeszło i następna krecha. Co ciekawe gdy zapodałem 100 mg Tramalu nad ranem to dopiero jakby poczułem amfe i następnego dnia mimo, że nie spałem całą noc to tryskałem energią. Póżniej zrobiłem kilka dni przerwy i to samo amfy prawie nie czułem a po zapodaniu nie wielkiej ilości Tramalu nad ranem kolejnego dnia czułem się super mimo braku snu. Większa ilość amfy powodowała tylko gorsze samopoczucie i kardiozwałe. amfa testowana odczynnikiem Marquisa zabarwiła się prawidłowo.
Masz obniżony poziom serotoniny kiedy tramadol przestaje działać. amfa sama na to nic nie poradzi. Miksować tego nie należy. Chcesz żeby amfa znowu działała dobrze, to odstaw tramadol.

Komplet neuroprzekaźników musi być na odpowiednim poziomie jeśli masz się czuć dobrze. Kiedy już uzależnienisz się od opioidów i będziesz mieć trwałe obniżony poziom endorfin, nic już nie będzie działało jak kiedyś. O ile jeszcze cokolwiek poza opioidami będzie Ciebie interesowało.
  • 340 / 52 / 0
Mógłby ktoś fachowo podzielić się jak walenie tramadolu wpływa na serotoninę? Interesuje mnie szczególnie kwestia poziomu serotoniny przy odstawianiu trampka po krótkim tygodniowym, dwutygodniowym ciągu. Ile się czeka na wyrównanie? Kiedy się budzę rano mam poczucie jakbym przebiegł maraton i serducho bije, odech płytki przyspieszony. Poprostu masakra
  • 184 / 25 / 0
@Piolun ogólnie to zależy od czasu brania lecz z reguły takie objawy znikają po +/- 2 max 3 tygodniach. Osobiście ciężko mi się wypowiedzieć bo jak już dawno temu zdążylo mi się nie wziąć to w kwestii serotoniny nie widziałem problemów, przez depresję cały czas jest chujowo, więc jak już to mam tylko typowe opio skręty. Mogę polecić na odstawkę dziurawiec, dobrze działa na serotonine i powinno pomoc, oczywiście nie łączyć z Tramalem ani innymi SSRI bo może dojść do ZS
  • 1619 / 1027 / 7
11 stycznia 2022Piolun pisze:
Mógłby ktoś fachowo podzielić się jak walenie tramadolu wpływa na serotoninę? Interesuje mnie szczególnie kwestia poziomu serotoniny przy odstawianiu trampka po krótkim tygodniowym, dwutygodniowym ciągu. Ile się czeka na wyrównanie? Kiedy się budzę rano mam poczucie jakbym przebiegł maraton i serducho bije, odech płytki przyspieszony. Poprostu masakra
Mechanizm podobny jak przy lekach SNRI, czyli nie dość że tramadol oddziaływuje na receptory opioidowe, ale także hamuje zwrotny wychwyt noradrenaliny i serotoniny właśnie, przez co wzrasta ich poziom. Nora – ogólna mobilizacja mózgownicy i ciała. Jesteś pobudzony, czujny i gotowy do działania. Sero – wiadomka, "hormon szczęścia", odpowiada za fajny nastrój (głównie). Przyjmując zatem tramadol boostuje się wszystkie w/w, a podniesiony poziom nory/sero podbija działanie przeciwbólowe.

Analogicznie, gdy dochodzi do odstawki (tak, dwa tygodnie to wystarczający czas aby sobie namieszać do tego stopnia, zwłaszcza przy drakońskich dawkach, żeby czuć się jak gówno), dochodzi zaś do obniżenia poziomu tych dwóch neuroprzekaźników. W efekcie otrzymujemy przeciwieństwa każdego pozytywnego aspektu towarzyszącemu nam przy rekreacyjnym podaniu.

Byłeś pełen energii? Będziesz osłabiony.
Byłeś "kreatywny"? Będziesz otępiały.
Byłeś empatycznie nastawiony do ludzi? Nie bedziesz miał ochoty na interakcje.
Wjechała lekka euforia? Najpewniej wjedzie lekka depresja.
Etc, etc.

+ oczywiście skutki odstawienie, fizyczne, typowe dla opioidów, czyli smarkamy, pocimy się i sramy wodą na potęgę, również analogicznie do stanu "na", gdyż jelita potrafi spowolnić perfekcyjnie, naturalne formowanie się stolca – jakkolwiek to brzmi – również zaburzone, przez co ciężej potem wydalić z siebie te wywijasy, zwane efektem swojej głupoty i słabej woli 😁
Próg drgawkowy obniżony zarówno biorąc, jak i odstawiając, przez co potelepiemy się trochę. Tachykardia, serducho wariuje w konsekwencji narasta stres i oddech staje się nierównomierny.

Odnośnie czasu w którym poziomy (najlepiej w sposób naturalny) wrócą do normy zależne są od danej jednostki i jej prowadzenia się. Czym więcej fajnego, zbilansowanego jedzenia, hydracji, odpoczynku, "dogadzania sobie", czy chociażby helioterapia (w zimie lipa), czyli wystawianie skóry na promienie słoneczne – to wszystko ma wpływ.
Normalnie po "prawilnym dwutygodniowym ciągu na dawkach 1g+" wystarczają trzy, cztery, pięć dni przy odpowiednim dbaniu o siebie i można zacząć funkcjonować na tyle, że zwyczajnie ma się do tego siły a nie się do tego zmusza. Jednakże takie na full odrobienie strat to proces o wiele dłuższy, ale tak jak mówię: nie da się tego sprecyzować z dokładnością. Na pewno w tygodniach...

Bardzo niewdzięczna substancja btw. Jak tak się zastanawiam co mną dawniej kierowało, że wśród szerokiego wachlarzu substancji, świadomie wybierałam właśnie tramadol (głównie dlatego, że się świetnie nadaje do pracy), to odpowiedź jest tylko jedna: zapędy masochistyczne 😁

Mam nadzieję, że w miarę rozjaśniłam.
𝕊𝕥𝕒𝕪 𝕨𝕚𝕝𝕕, 𝕄𝕠𝕠𝕟 𝕔𝕙𝕚𝕝𝕕.. 🌙
  • 340 / 52 / 0
Dziękuję bardzo za mega rozjaśnienie :) Teraz wszystko co chciałem wiedzieć to wiem
  • 577 / 126 / 0
@CATCHaFALL kwestię noradrenaliny na skręcie tramadolowym sprostuję. Wcale jej nie zabraknie, szczególnie jeśli ktoś bardzo sprawnie metabolizuje tramadol do O-DSMT jak ja. Wtedy masz na zgięciu typowy dla innych opioidów wjazd na pikawę. Zwykły pomiar ciśnieniomierzem prawdę Ci powie. Dobrze jest mieć przynajmniej leki na nadciśnienie na podorędziu. :)
  • 329 / 33 / 0
12 stycznia 2022CATCHaFALL pisze:
11 stycznia 2022Piolun pisze:
Mechanizm podobny jak przy lekach SNRI, czyli nie dość że tramadol oddziaływuje na receptory opioidowe, ale także hamuje zwrotny wychwyt noradrenaliny i serotoniny właśnie, przez co wzrasta ich poziom. Nora – ogólna mobilizacja mózgownicy i ciała. Jesteś pobudzony, czujny i gotowy do działania. Sero – wiadomka, "hormon szczęścia", odpowiada za fajny nastrój (głównie). Przyjmując zatem tramadol boostuje się wszystkie w/w, a podniesiony poziom nory/sero podbija działanie przeciwbólowe.

Analogicznie, gdy dochodzi do odstawki (tak, dwa tygodnie to wystarczający czas aby sobie namieszać do tego stopnia, zwłaszcza przy drakońskich dawkach, żeby czuć się jak gówno), dochodzi zaś do obniżenia poziomu tych dwóch neuroprzekaźników. W efekcie otrzymujemy przeciwieństwa każdego pozytywnego aspektu towarzyszącemu nam przy rekreacyjnym podaniu.

Byłeś pełen energii? Będziesz osłabiony.
Byłeś "kreatywny"? Będziesz otępiały.
Byłeś empatycznie nastawiony do ludzi? Nie bedziesz miał ochoty na interakcje.
Wjechała lekka euforia? Najpewniej wjedzie lekka depresja.
Etc, etc.

+ oczywiście skutki odstawienie, fizyczne, typowe dla opioidów, czyli smarkamy, pocimy się i sramy wodą na potęgę, również analogicznie do stanu "na", gdyż jelita potrafi spowolnić perfekcyjnie, naturalne formowanie się stolca – jakkolwiek to brzmi – również zaburzone, przez co ciężej potem wydalić z siebie te wywijasy, zwane efektem swojej głupoty i słabej woli 😁
Próg drgawkowy obniżony zarówno biorąc, jak i odstawiając, przez co potelepiemy się trochę. Tachykardia, serducho wariuje w konsekwencji narasta stres i oddech staje się nierównomierny.

Odnośnie czasu w którym poziomy (najlepiej w sposób naturalny) wrócą do normy zależne są od danej jednostki i jej prowadzenia się. Czym więcej fajnego, zbilansowanego jedzenia, hydracji, odpoczynku, "dogadzania sobie", czy chociażby helioterapia (w zimie lipa), czyli wystawianie skóry na promienie słoneczne – to wszystko ma wpływ.
Normalnie po "prawilnym dwutygodniowym ciągu na dawkach 1g+" wystarczają trzy, cztery, pięć dni przy odpowiednim dbaniu o siebie i można zacząć funkcjonować na tyle, że zwyczajnie ma się do tego siły a nie się do tego zmusza. Jednakże takie na full odrobienie strat to proces o wiele dłuższy, ale tak jak mówię: nie da się tego sprecyzować z dokładnością. Na pewno w tygodniach...

Bardzo niewdzięczna substancja btw. Jak tak się zastanawiam co mną dawniej kierowało, że wśród szerokiego wachlarzu substancji, świadomie wybierałam właśnie tramadol (głównie dlatego, że się świetnie nadaje do pracy), to odpowiedź jest tylko jedna: zapędy masochistyczne 😁

Mam nadzieję, że w miarę rozjaśniłam.
Super, za taki wpis doktorat się Pani należy.
Nie wiem po co ktoś wali takie dawki rzędu 1g
Lepiej zastosować miks po którym będziemy czuć się jak super hero, a łzy będą leciały przy słuchaniu muzyki od euforii, a w dodatku mając lekka fetową rządzę na kobiety. Kupujemy więc fenibut cut, dajemy 800 fenia w kapsułce i po dwóch godzinach kolejna 800, najlepiej nie przekraczać 2g, a pora najlepsza to tak około 13, bo ładuje się 4h, nigdy rano. Po jakis 6h można dorzucić 50-100 trampka. Radzę uważać bo mocno wzmacnia każde opio.

Wycięto wskazówki dotyczące vendora – Catch
  • 2244 / 381 / 0
Czy Tramal Stada 96 ml to święty graal czy raczej jest dostępny/przepisywany? Jakoś nie mogę się przekonać do retardow.
  • 139 / 30 / 0
@mietowy3
Na 10 różnych lekarzy tylko jeden krzywił się na wypisanie kropelek. Żadnego problemu na dostanie go nie ma.
Zablokowany
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Hiszpania: obowiązkowe testy na alkohol i narkotyki dla kierowców zawodowych?

Hiszpańska scena polityczna podzieliła się wokół nowej propozycji Partii Ludowej (Partido Popular), która chce wprowadzenia obowiązkowych corocznych testów na obecność alkoholu i narkotyków dla kierowców zawodowych. Projekt ustawy zmieniający hiszpańskie prawo o ruchu drogowym, zgłoszony kilka tygodni temu, trafił już pod obrady Kongresu Deputowanych, wywołując ostry spór między rządem a opozycją.

Marihuana a zdrowie jamy ustnej: Nowe badania kontra nikotyna i snus. Co szkodzi bardziej?

Największe jak dotąd badanie długofalowego wpływu marihuany na zdrowie wykazało… tylko pogorszenie stanu dziąseł – a i to w mniejszym stopniu niż przy używaniu tytoniu czy snusa! Nie zaobserwowano innych poważnych negatywnych skutków zdrowotnych.

CBŚP i ukraińska Służba Bezpieczeństwa rozbiły grupę przestępczą produkującą metamfetaminę

Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji z Zarządu w Poznaniu, we współpracy z jednostką śledczą Służby Bezpieczeństwa Ukrainy z obwodu zaporoskiego, pod nadzorem Prokuratury Okręgowej w Poznaniu oraz prokuratury ukraińskiej, przeprowadzili skoordynowaną operację wymierzoną w zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się nielegalnym wywozem z Polski do Ukrainy leków zawierających pseudoefedrynę, które następnie były wykorzystywane do produkcji metamfetaminy.