Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 13 / / 0
Pechowiec ze mnie. W drewnianym kościele pełnym ludzi to mi cegła na łeb spadnie. Jak mnie zatrzymali to do posiadania się przyznałem, obszerne wyjaśnienia złożyłem tylko jak łeb przez stres i nerwy tych fragmentów o prowadzeniu nie pominąłem jak mnie kulsony wypytywały. Uznałem że tak będzie lepiej bo wina posiadania jest bezsprzeczna a jest to mój drugi przypał za posiadanie. Wiec czekam tak sobie już trzeci miesiąc aż sie do mnie prokurator odezwie z warunkami. W miedzy czasie zaliczyłem detox i zaczynam leczenie ambulatoryjne będąc czystym. Może to chociaż troche wpłynie na mniejszy wymiar kary. Poza tym pracuje, studiuje wiec jakaś tam obrone mam. Błędem było że papugi nie ogarnąłem ale z kasą po długim ciągu lipa na maxa a to nie są tanie sprawy. Te zeznania będą wiążące? Da się je jakoś zmienić? Czy nawet jak je jakoś zmienię to to już i tak nic nie da? Zawsze mogę próbować ściemniać że złożyłem takie a nie inne wyjaśnienia w tej kwestii bo kulsony mówiły że dzięki temu wypuszczą mnie szybciej a zależało mi na tym przez to że przez tyle godzin to skręt już się zdrowo rozkręcił.
  • 2104 / 465 / 37
Jako oskarżony zawsze zmienić zeznania, następnym razem tylko nie idź przypadkiem na przesłuchanie/rozprawę sam a z prawnikiem po ustaleniu strategii oczywiście. Jeśli nie stać cię na prawnika możesz złożyć wniosek o wyznaczenie obrońcy z urzędu, musisz udowodnić wtedy, że rzeczywiście nie masz floty. Fakt odbycia detoksu i leczenie na pewno trochę wpłyną na twoją korzyść.
Lubisz koks?
  • 207 / 60 / 0
Nie wiem czy to dobry dział na takie pytanie .Ale zapytam tu .Czy ktoś z Was miał robione testy narko podczas prowadzenia samochodu .Jak bardzo dokładne są ? Czy są jakieś anomalie ,typu dzień wczesniej tabletka sz 1 atidolu na bul zęba może sprawić problem ? lub inne anomalie ? Albo w drugą stronę ,że ktoś jest pod wpływem a test nic nie wykaże ? Chodzi mi dokładnie o testy na ślinę
  • 207 / 60 / 0
Co nikt tu nie maiła robionych testów na slinę podczas prowadzenia samochodu ? Wszyscy jezdzicie komunikacją miejską lub rowerami ?
  • 10 / / 0
Jezdze 12 lat samochodem i nigdy nie mialem testow narkotykowych przeprowadzonych przez policje. Za to mialem raz robiony jakis multi test z moczu w szpitalu i nic nie wykryl mimo ze bylem po kodeinie i benzo xD. [ten test nie byl związany z prowadzeniem samochodu, nigdy nie prowadze pod wpływem]
  • 207 / 60 / 0
Ktoś jeszcze ma jakieś doświadczenia z testami na ślinę ,podczas jazdy samochodem ??
  • 36 / 11 / 0
Jak mi prawko zabierali, to nawet nie sprawdzili trzeźwości, a co dopiero testów na narkołyki. Dziwna ta nasza milicja.
Uwaga! Użytkownik Area51 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 13 / / 0
Moja sprawa dobiegła końca. Otrzymałem wyrok skazujący ale nie ma w nim nic napisane o moim prawie jazdy. Jak sprawdziłem w CEK to dalej widnieje napis "Stan dokumentu: Zatrzymany przez Organ Kontroli Ruchu Drogowego". Nie dostałem żadnego listu z aktem oskarżenia o prowadzenie pod wpływem lub coś w tym stylu. Co w takim wypadku mogę zrobić aby odzyskać prawo jazdy? Czy muszę czekać aż teraz dojebią się do tego i nic nie jestem w stanie zrobić?
  • 1 / / 0
Jak tam Matis, coś sie z prawkiem posunelo do przodu?

Mnie capneli jak palilem w sumie blanta w aucie (medyczna marihuana na recepte), kogut w lusterku, otwieram okno i wyczuli. Zrobili test narkotykowy. wyszedl pozytywny. prawko w statusie zatrzymanym i w zasadzie to stalo sie w sierpniu, jest obecnie grudzien i dalej chuja wiem. czekam na styczen i na rozprawe.
  • 1299 / 259 / 0
@michodd
a powiedzieli ze po spozyciu czy pod wplywem
jak waliles blunta i cie odrazu zawineli to zycze ci wszystkiego dobrego ale moze byc chujnia chyba ze nie prowadziles fury w tym czasie bo nie napisales to jak ci prawko zabrali prawko jak fura stala? %-D
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Palenie marihuany może drastycznie zwiększać ryzyko astmy. Pojawiły się nowe dowody

Legalna dostępność marihuany to kwestia, o którą w naszym kraju stale się spieramy. Ma zarówno swoich zwolenników, jak i przeciwników. Ostatnio pojawił się jednak nowy argument: okazuje się, że palenie marihuany może drastycznie zwiększać szansę zachorowania na astmę. Dlaczego tak się dzieje?

Rozbita grupa pseudokibiców zajmująca się przemytem narkotyków

Ponad 2,5 tony narkotyków mogło trafić na polski rynek dzięki działalności zorganizowanej grupy przestępczej wywodzącej się ze środowiska stołecznych pseudokibiców. Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji i Komendy Stołecznej Policji pod nadzorem Prokuratury Krajowej skutecznie uderzyli w struktury przestępcze, zatrzymując jej kluczowych członków.

15 lat niechcianych badań. A teraz nowa rewolucja w psychiatrii

Specjalista z Wielkiej Brytanii nie ma wątpliwości, że jesteśmy świadkami nowej rewolucji w psychiatrii. Psychodeliki, jak psylocybina i MDMA, zdobywają coraz większe zainteresowanie naukowców w leczeniu depresji i innych zaburzeń psychicznych.