Wpierw mocno zamula, potem zaczyna pojawiać się fizyczne pobudzenie aż się wyrównuje.
Generalnie działanie jest mocno zrównoważone ale też zależne od dawki, są pewne standardy w dawkowaniu - ale każdy jest inny i musi dobrać dla siebie optymalną dawkę - na dany stan.
Amitryptylina na dłuższą metę wyraźnie bardziej pobudza. Działa słabo serotoninowo.
Krótkotrwale jest dobra na sen, w dawkach 10-50mg.
Wszystkie TLPD i sporo LPD na początku zamula - taki profil.
Ja na klomipraminie miałam remisję ciężkich zaburzeń lękowych z agorafobią. Kilka naprawdę fantastycznych lat, ale potem coś się posypało, sama nie wiem co. Zarówno wejście na lek jak i zejście x niego nie wiązało się z zabójczymi ubokami.
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Marihuana a demencja. Nowe badanie przyniosło zaskakujące wyniki
Chcą zakazać reklam alkoholu w Polsce. Może to być też koniec dla promocji 12+12
Trwają zaawansowane prace nad zmianami w ustawie o wychowaniu w trzeźwości i przeciwdziałaniu alkoholizmowi. Wspólny projekt przygotowany przez Lewicę i Polskę 2050 zakłada całkowity zakaz reklamy alkoholu, a także zakaz jego promowania w sklepach. Co to oznacza?
Żołnierz brygady pancernej handlował narkotykami na dużą skalę
Starszy kapral 1. Warszawskiej Brygady Pancernej został zatrzymany w podwarszawskich Markach za handel dużymi ilościami narkotyków, głownie marihuaną i pochodnymi mefedronu. W tym samym czasie w Końskich wpadł jego wspólnik. Żandarmi i policjanci przeszukali trzynaście lokali i samochodów na terenie kraju, w których miały znajdować się narkotyki.
Utylizacja medycznej marihuany w Krakowie. Urzędowe plomby i specjalny nadzór
Medyczna marihuana oraz leki zawierające środki odurzające i substancje psychotropowe nie mogą po prostu trafić do zwykłego kosza na śmieci.