Syntetyczny opioid o niewybiórczym działaniu na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 58 / 6 / 0
Zauważyłem ostatnio pewną ciekawą rzecz,wrzucając 150mg Skudexy byłem lepiej porobiony niż po 150mg Poltramu,czyżby deksketoprofen w jakiś sposób podbijał działanie tramadolu czy może on sam w sobie wywołuje jakieś narkotyczne działanie?
  • 199 / 26 / 0
05 grudnia 2021yupwhiteisbeautiful pisze:
Kurcze mimo zolipidemu ostatnio strasznie Wczesnie wstaje. A więc pozdrawiam wszystkich w niedzielny poranek delektując się kawą i e-papierosem. Przy czym myślę. Miałem oszczędzać tramal, żeby znowu zapasu na miesiąc-dwa w 2-3 tygodnie przecpac. Myślę że mam całkiem dobry plan aby dotrzymać tego słowa

Od poniedziałku do piątku - kodeina
Weekend - tramadol

A wy opio kumple co o czymś takim myślicie? 👉👈
Myślę że będzie ciężko ci tego dotrzymać. Ile to jest twój zapas na dwa miesiące ? Jak odstawisz po takim okresie dostaniesz okropnej depresji. Więc lepiej miej gotowe jakieś antydepresanty,
  • 184 / 25 / 0
@Landsberg2015 Mój zapas to 10 gramów tramadolu, ale i tak już go trochę ubyło i dlatego chciałbym go chociaż częściowo zastąpiac kodeiną.No coś brać muszę, nigdy nie sądziłem że będę od czegoś uzależniony, a tym bardziej fizycznie, więc opio muszę mieć, żeby normanie Funkcjonować.
Aha antydepresanty mam i to nawet kilka różnych w półce leży od dawna. Już nawet nie tyle się martwię o depresję na odstawieniu którą i tak już mam, a raczej całej masy innych objawów. No ale rozpinałem się nie potrzebnie przez ten piepszony zolipidem. W każdym razie ja mam na dzieję że to wypali. Przepraszam jeśli coś chaotycznie ale ciężko mi w tym stanie pisać.
  • 120 / 7 / 0
Biorę tramal od pażdziernika 2020, z kilkoma przerwami ;
23.12.2020-06.01.2021 dwa tygodnie,
03.03.2021-10.03.2021 tydzień,
10.04.2021-01.07.2021 2,5 miesiąca,
14.10.2021-01.12.2021 1,5 miesiąca

Po każdej przerwie nawet tygodniowej działał przynajmniej przez kilka dni aktywizująco a później tak w miarę żeby funkcjonować. Teraz problem tkwi w tym, że kompletnie nie działa na mnie aktywizująco ani nie poprawia mojęgo obecnego depresyjnego stanu pomimo że miałem 1,5 miesiąca przerwy. przy 100 mg nie czuje, a przy wyższych dawkach jestem tylko nadmiernie senny dalej nic mi się nie chcę. Czy to możliwe że już nie będzie na mnie działał stymulująco ? Czy potrzeba dużo dłuższej przerwy ? dawkowałem go zwykle 200-600 mg tramal retard 200 mg dziennie, sporadycznie dochodziłem do 1g . nigdy nie wziąłem na raz więcej niż 4 tabletki 200 mg.
  • 11 / 2 / 0
Ktoś się orientuje czy tramadol wchodzi w jakieś interakcję z lekami takimi jak abilify, escitalopram i wellbutrin? Czy to bezpieczne przyjmować go rekreacyjne przy takiej kombinacji leków?
  • 1642 / 1032 / 7
@baton96, odradzam.

bupropion sam w sobie generuje ryzyko wystąpienia drgawek, tramadol również ten próg obniża, więc jest ryzyko padaczki, przy samym już tramadolu, a co dopiero przy miksie. W ogóle w dawkach większych, niż dobowa bez benzodiazepin nie polecam zażywać.

Natomiast z escitalopramem nie należy łączyć z racji tego, że on sam również oddziaływuje na serotoninę (jako jedyny z opioidów, na noradrenalinę również), która jest regulowana przez ssri, zatem tu znowu występuje ryzyko zespołu serotoninowego.

Ze wszystkich opioidów wybrałeś ten najgorszy, bo ludzie często lekceważą fakt, że poza opio-receptorami, działa na inne, działaniem odstając od reszty. Typowego "grzania" nie uraczysz, a można sobie zaszkodzić, nie jest to warte zachodu. Biorąc ssri z automatu ban na tramadol.
𝕊𝕥𝕒𝕪 𝕨𝕚𝕝𝕕, 𝕄𝕠𝕠𝕟 𝕔𝕙𝕚𝕝𝕕.. 🌙
  • 11 / 2 / 0
Dzięki za merytoryczną odpowiedź. kodeinę biorę w dawkach 630mg i nic się nie dzieje jak narazie i chciałem przerzucić się na tramadol bo tańszy o wiele, ale skoro tak mówisz to zrezygnuje z tego pomysłu dla własnego bezpieczeństwa
A jaki opioid jest bezpieczniejszy ?
chciałem sobie załatwić morfinę ...
Ostatnio zmieniony 07 grudnia 2021 przez baton96, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 1723 / 566 / 0
Czy alkohol niweluje działanie padaczkogenne tramadolu? Jeśli nie, to czy jakieś solidne, mocne wyciągi z roślin typu Męczennica lub kozłek lekarski dają radę? Jeśli też nie, to co? Magnez może pomóc w dużych dawkach?
  • 0 / / 0
Ostatnio wpadła mi do rąk paczka Poltram retard 150. Są to tabletki o wolnym uwalnianiu więc dokładnie rozgryzlem 1 i popiłem wodą i po jakimś czasie około godz później wziąłem drugą tak samo. Byl to mój 1 raz. Faza była przyjemna. Bardzo chillowa i szczęśliwa. Jedynym problemem było to że po jakimś czasie jakby zatkały mi się uszy i słyszałem o wiele gorzej. Przypuszczam że to przez ciśnienie z którym na codzien nie mam problemu więc pytam czy ktoś jeszcze tak miał i czy często to występuje.

Przeniesiono do właściwego tematu. | STR88
  • 340 / 52 / 0
Czy alprazolam niweluje możliwość wystąpienia padaczki wywołanej obniżonym progiem drgawkowym na skutek walenia tramadolu w ćpuńskich dawkach? Dajmy na to taki przykład : 1 g tramadolu do (ilu) ... Mg alprazolamu? Żeby też nie przegiąć i nie zasnąć przez sedatywne działanie benzo
Zablokowany
Artykuły
Newsy
Był twarzą lokalnej policji od wielu lat. Zwalniają go za narkotyki

Rzecznik komendy policji w Kluczborku został zatrzymany w związku z posiadaniem narkotyków, właśnie jest wydalany dyscyplinarnie ze służby - dowiedział się tvn24.pl. To kolejny w ostatnim czasie przypadek przyłapania funkcjonariusza służb mundurowych z narkotykami.

Policjant złapany z narkotykami w Kołobrzegu. Prokuratura i policja ujawniły nowe fakty

Podczas festiwalu muzyki elektronicznej w Kołobrzegu zatrzymany został 40-letni policjant z Gdańska, który miał przy sobie narkotyki. - Została uruchomiona procedura zawieszenia policjanta w czynnościach służbowych - mówi o2.pl asp. szt. Mariusz Chrzanowski, rzecznik prasowy KMP w Gdańsku.

Marihuanoholik – nowa definicja dla nowego języka debaty o uzależnieniu

W świecie, w którym alkoholik nie jest „ćpunem”, tylko „osobą z chorobą alkoholową”, a osoby uzależnione od leków otrzymują wsparcie zamiast pogardy i aresztów – czas również na zmianę języka wokół marihuany, która prędzej niż później zostanie w Polsce zdepenalizowana. Dlatego proponujemy wprowadzenie nienaukowego terminu „marihuanoholik” – jako neutralnego określenia osoby, która straciła kontrolę nad swoim używaniem marihuany i odczuwa tego konsekwencje w codziennym życiu. Zaznaczamy, że definicja ta nie ma zastąpić klasyfikacji medycznej, a jedynie usunąć stygmantyzację.