Więcej informacji: Mak lekarski w Narkopedii [H]yperreala
jednak ja ominąłem cały proces ekstrakcji i acetylacji upraszczając go do przygotowania opium do zastrzyku. mianowicie po odparowaniu wywaru z gara zdrapałem glazurę i zalałem 8 centami wody, oczywiście filtrując to. wyszło mi 4 centy jasnobrązowego, ledwo przezroczystego roztworu. podałem całość w żyłę.
sposób ten okazał się bardzo prosty i nie wywołał żadnego pirogena lub zatrucia, czego się nieco obawiałem. nie odczuwam żadnych skutków ubocznych, ani też wielkiej fazy, bo test odbywał się na b. słabym maku, stąd też opium nie zawierało zbyt dużego stężenia alkaloidów opiatowych. przy następnym, mocnym maku, który do mnie jedzie zrobię tak samo i opiszę sytuację.
skrzynkaprzodownik@protonmail.com
with regards, przodownik
with regards, przodownik
sytuacja jest podobna moim zdaniem do podawania I.V opium, świeższego lub mniej świeższego czy też lepiej lub gorzej spreparowanego. tzw. "zielone".
with regards, przodownik
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
Ekstrakty z konopi poprawiają funkcje poznawcze u chorych na Alzheimera – nowe badanie kliniczne
Według nowych danych z kontrolowanego placebo badania klinicznego, opublikowanego w „Journal of Alzheimer’s Disease”, długotrwałe stosowanie roślinnych ekstraktów kannabinoidowych poprawia funkcje poznawcze u pacjentów z demencją związaną z chorobą Alzheimera (AD).
Sandomierz: Mężczyźnie grozi 10 lat więzienia za 60g liści konopi?
Policjanci z Sandomierza zatrzymali 42-latka, u którego znaleźli amfetaminę i marihuanę. Prawdziwe „znalezisko” czekało jednak w ogrodzie. W krzewie tui policja odkryła 60 gramów suszu. Sprawa jest poważna, mężczyźnie grozi 10 lat. Jest tylko jeden problem: zdjęcie policyjne pokazuje coś, co bardziej przypomina liście lub herbatę konopną niż marihuanę.
Konopie i tytoń: niebezpieczne połączenie dla mózgu
Naukowcy z McGill University w Kanadzie odkryli, że używanie zarówno marihuany, jak i tytoniu, prowadzi do wyraźnych zmian w mózgu. Badania wskazują, że osoby korzystające z obu tych substancji częściej doświadczają depresji i lęku. Wyniki badań opublikowano w magazynie „Drug and Alcohol Dependence Reports”.