Więcej informacji: Efedryna w Narkopedii [H]yperreala, Pseudoefedryna w Narkopedii [H]yperreala
02 lipca 2021Morfeo pisze: Na niektórych działa. Możesz wziąć 180mg pseudoefki i dodać do kawy. Dla mnie to gówno i nawet nie chce mi się tego kupować.
Pseudoefkę tak. Tussipect za to w mniejszych aptekach czasami dadzą. Najlepiej z czymś kupować. Jednak efka jest na receptę
tylko na szybko, chodzi mi o status prawny efedryny 25mg pakowane po 3x blister 10szt (czysta w tabletkach z bałkanów, już na miejscu w kraju). Posiadanie jest legalne? Nie trzeba na to mieć jakiejś recki typu RPW?
Nie mam zamiaru przerabiać, wytwarzac innych dragów typu zabroniona prawnie amfetamina.
p.s.
a i inna kwestia, nadaje się to na impreze? jak na codzień NIE stosuje tego typu stymulantów, ani amfy, duży ze mnie chłopak ponad 100kg, tolerancja mała to 25mg wystarczy? Czego sie spodziewac? Czystej stymulacji i ew. gorąca? Ile to będzie trzymać by normalnie iść spać?
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Od operacji do legislacji – CBŚP kształtuje prawo UE w walce z narkotykami syntetycznymi
Polska inicjatywa przerodziła się w konkretne regulacje UE – nowe przepisy ograniczające dostęp do kluczowych prekursorów narkotykowych to bezpośredni efekt działań Centralnego Biura Śledczego Policji.
Marihuana i tytoń zmniejszają objętość mózgu. Te konkretne obszary ulegają zmianom
Marihuana i tytoń wpływają niekorzystnie na mózg. Analiza ponad 103 badań z udziałem ponad 72 tys. osób pokazuje, że używanie marihuany i palenie tytoniu wiąże się ze zmniejszeniem objętości mózgu. Naukowcy wskazują konkretne obszary, takie jak ciało migdałowate, hipokamp i istota szara, które ulegają zmianom.
Magiczne grzyby w walce z uzależnieniem od nikotyny - przełom czy obiecujący eksperyment?
Nowe badania sugerują, że psylocybina - substancja psychoaktywna zawarta w tzw. "magicznych grzybach" - w połączeniu z psychoterapią może znacząco zwiększyć skuteczność rzucania palenia. Choć wyniki są obiecujące, naukowcy podkreślają potrzebę dalszych badań.