@Vetulani44
Dzięki za konkretne odpowiedzi,
Paczka zagraniczna, tracking przez 10 dni pokazywał "w transporcie" w NL, potem odbiła się w PL i już następnego dnia była w doręczeniu, nie była więc jakoś u nas przetrzymywana w sortowni. Jestem pewien, że otwarcie nie było przez nadawcę - na kopercie był normalnie podłozny ślad po przecięciu nożem, który był niedbale zaklejony żółta taśma klejąca. W środku był aluminiowy bezpiecznik który był rozdarty i wyglądało jakby ktoś zajrzał do środka i włożył wszystko z powrotem. Jak przy odbiorze zobaczyłem ślady otwierania to mało w spodnie nie narobiłem bo myślałem, że to prowokacja - zobaczyli wcześniej co jest w środku i zaraz mnie zgarną po drodze
Zgadzam się, to mega dziwne i dlatego napisałem tutaj, czy ktoś miał podobne doświadczenia. Nadal nie rozumiem czemu skoro ktoś już otworzył to nie zajebał zawartości? Bo służby zrobiłyby to na pewno subtelniej.
30 sierpnia 2021fiodor pisze: Czy DPD z odbiorem w punkcie sprawdza dowód odbiorcy pączki z zagranicy ?
Ekstaza i ekstaza: jak patrzyliśmy i patrzymy na narkotyki
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
Mąż polskiej noblistki myślał, że "popadł w szaleństwo". Badania nad psychodelikami w PRL
Danii: jazda autem po zażyciu gazu rozweselającego na równi z jazdą pod wpływem narkotyków
W Danii prawnie zabronione jest prowadzenie samochodu pod wpływem gazu rozweselającego (podtlenku azotu). W takim wypadku kierowca będzie traktowany tak, jakby zażył narkotyki, i może stracić prawo jazdy na trzy lata
Psylocybina połączona z treningiem uważności łagodzi depresję wśród pracowników ochrony zdrowia
Badanie przeprowadzone przez Huntsman Mental Health Institute przy Uniwersytecie Utah wykazało, że pracownicy ochrony zdrowia zmagający się z depresją i wypaleniem zawodowym, doświadczyli znaczącej poprawy po terapii łączącej psylocybinę z programem mindfulness.
Konopie i tytoń: niebezpieczne połączenie dla mózgu
Naukowcy z McGill University w Kanadzie odkryli, że używanie zarówno marihuany, jak i tytoniu, prowadzi do wyraźnych zmian w mózgu. Badania wskazują, że osoby korzystające z obu tych substancji częściej doświadczają depresji i lęku. Wyniki badań opublikowano w magazynie „Drug and Alcohol Dependence Reports”.