Więcej informacji: Efedryna w Narkopedii [H]yperreala, Pseudoefedryna w Narkopedii [H]yperreala
02 lipca 2021Morfeo pisze: Na niektórych działa. Możesz wziąć 180mg pseudoefki i dodać do kawy. Dla mnie to gówno i nawet nie chce mi się tego kupować.
Pseudoefkę tak. Tussipect za to w mniejszych aptekach czasami dadzą. Najlepiej z czymś kupować. Jednak efka jest na receptę
tylko na szybko, chodzi mi o status prawny efedryny 25mg pakowane po 3x blister 10szt (czysta w tabletkach z bałkanów, już na miejscu w kraju). Posiadanie jest legalne? Nie trzeba na to mieć jakiejś recki typu RPW?
Nie mam zamiaru przerabiać, wytwarzac innych dragów typu zabroniona prawnie amfetamina.
p.s.
a i inna kwestia, nadaje się to na impreze? jak na codzień NIE stosuje tego typu stymulantów, ani amfy, duży ze mnie chłopak ponad 100kg, tolerancja mała to 25mg wystarczy? Czego sie spodziewac? Czystej stymulacji i ew. gorąca? Ile to będzie trzymać by normalnie iść spać?
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Kofeina naprawia zaburzenia w pracy mózgu wywołane brakiem snu
Gdy po nieprzespanej nocy nie radzimy sobie z zadaniami wymagającymi myślenia, składamy to na karb zmęczenia. Jednak, jak dowiadujemy się z badań przeprowadzonych na Narodowym Uniwersytecie Singapuru, problemem nie jest zmęczenie, a fakt, że brak snu zaburza funkcjonowanie konkretnych obszarów mózgu odpowiedzialnych za kawę. Naukowcy nie zostawili nas jednak samych sobie z tą wiedzą. Stwierdzili bowiem, że kofeina może przywracać prawidłową pracę neuronów.
Rzeczniczka praw dziecka apeluje o edukację w zakresie skutków dopalaczy
Rzeczniczka praw dziecka ponowiła swój ubiegłoroczny apel skierowany do Ministerstwa Edukacji Narodowej o podjęcie działań edukacyjno-informacyjnych na temat szkodliwości dopalaczy we wszystkich placówkach oświatowych. Problem jest powszechny, a obecny wśród dzieci i młodzieży trend sięgania po dopalacze nie maleje. Jak pokazują statystyki, z roku na rok jest coraz więcej przypadków zatruć spowodowanych sięganiem po substancje psychoaktywne.
Marihuana zaburza pamięć na różne sposoby
Palenie marihuany nie tylko pogarsza pamięć. Aktywny składnik konopi ją reorganizuje – odkryli badacze z Washington State University (USA).