Dział służący dyskusji o pozostałych odmianach roślin, np. afrodyzjakach, ziołach snu, czy ziołach o właściwościach uspokajających i sedatywnych a także o substancjach pochodzących z organizmów zwierząt.
ODPOWIEDZ
  • 63 / 3 / 0
Rozumiem, a jeśli przestanę kilka dni wcześniej to może coś mi się stać? Nie chce jakoś bardzo dawać czadu, raczej mała dawka na rozluźnienie i słuchanie muzy.
  • 63 / 3 / 0
Przybywam z informacją o suplementacji. Działa. Co prawda w moim przypadku ciężko na początku było zasnąć ale potem się przyzwyczaiłam. Znaczna poprawa nastroju, mniej nerwów oraz spokojny sen. Ta roślina jest warta uwagi jeżeli ktoś chociaż trochę chciałby polepszyć swoje zdrowie psychiczne :)
  • 125 / 22 / 0
W jakiej formie, suplementowałaś szafran ?
what are we to do with an elf ?
  • 63 / 3 / 0
Kupiłam sproszkowany szafran i codziennie sypałam go np. do herbaty
  • 18 / 1 / 0
Czy szafran mozna łączyć z dulokstetyną?
  • 22 / / 0
Z tego co wiem, przy duloksetynie trzeba uważać z dodatkami wpływającymi na serotoninę, a szafran właśnie może delikatnie modulować jej poziom, więc teoretycznie takie połączenie warto wcześniej skonsultować z lekarzem. Sam szafran uchodzi za dość bezpieczny suplement, ale przy lekach z grupy SNRI lepiej nie dokładać nic „na oko”, nawet jeśli to naturalna roślina.
Uwaga! Użytkownik CortexCrawler jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 16 / 1 / 0
Ja też testowałem kiedyś suplementację szafranem i mogę potwierdzić, że przy regularnym stosowaniu daje raczej subtelne, ale odczuwalne efekty na nastrój i napięcie, szczególnie po kilku tygodniach, a nie od razu. U mnie najbardziej zauważalne było lekkie uspokojenie i łatwiejsze zasypianie po czasie.
ODPOWIEDZ
Newsy
Narkofabryka w dawnej stadninie

Funkcjonariusze CBŚP i SG zlikwidowali w województwie śląskim nielegalne laboratorium narkotyków syntetycznych. Podczas realizacji zatrzymano na gorącym uczynku dwóch mężczyzn, a także zabezpieczono ponad 44 kilogramy gotowego narkotyku Alfa-PVP o czarnorynkowej wartości szacowanej na 3,5 mln zł oraz tysiące litrów substancji wykorzystywanych do jego produkcji.

Kawa dobrze wpływa na zdrowie psychiczne. W umiarkowanych ilościach

Po przeanalizowaniu danych dotyczących ponad 400 000 osób, naukowcy z Uniwersytetu Fudan doszli do wniosku, że picie umiarkowanych ilości kawy – dwóch lub trzech filiżanek dziennie – jest powiązane z mniejszym ryzykiem wystąpienia lęków i depresji. Ochronne działanie kawy było bardziej widoczne u mężczyzn niż u kobiet.

Nastolatek sprzedawał narkotyki kolegom. Pomagała mu 13-latka

Policjanci z Oruni rozpracowali sprawę, która zaczęła się od niepokojącego zgłoszenia o 13-latce handlującej narkotykami wśród rówieśników. Szybko okazało się, że dziewczynka nie działała sama. Jej "szefem" był 18-latek.