Substancje wykazujące działanie prokognitywne.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 7 / / 0
Mam problem z wypadaniem włosów. Potencjalne leki dla włosów stanowiące zagrożenie to leki na parkinsona lub L-DOPY. CDP Cholina wpływa na działanie l dopy i może to stanowi problem wypadanie włosów? Co myślicie może lepiej z niej zrezygnować?
  • 600 / 108 / 0
Raczej nie ma na to wpływu. Sprawdź poziom żelaza.
"Głębia ziewa na powierzchni,
a powierzchnia okazuje się dnem głębi."
Stanisław Ignacy Witkiewicz
  • 243 / 13 / 0
Co obniża branie cdp-cjoliny? Wiemy co podwyższa, ale co w efekcie obniża?
  • 1174 / 222 / 23
Wie ktoś może skąd to kupić w normalnej cenie?
Nie znalazłem wersji w samym prochu. Znalazłem w najlepszej wersji 25g za 89zł. Nie udało mi się znaleźć większych opakowań a wiem, że czasami idzie dostać takie rzeczy o wiele taniej.
Z góry dzięki za odpowiedź.
  • 32 / 2 / 0
@Morfeo

Jest suplement o nazwie Citotrop - kosztuje 30zl i ma 30 tabletek - jedna ma 250mg więc wychodzi 15g w opakowaniu. Można kupić w aptece.

Nie cytujemy postów znajdujących się bezpośrednio nad naszym postem. - {owerfull}
  • 1174 / 222 / 23
Zakupiono CDP-choline z firmy z lasem w logo.
300mg x 100 tabletek, Biorę dziennie 600-900mg z fenylopiracetamem 250mg + 250mg po 4h. Mocno podbija działanie racetamu, chyba zostanę przy takiej suplementacji. Nawet bez czuć samą cholinę, która pozwala mi szybciej zapamiętywać to co się uczę.
  • 311 / 53 / 0
Dużo lepsze to od zwykłej lecytyny?
Uwaga! Użytkownik syntheticFlesh nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1174 / 222 / 23
Zdecydowanie tak. Jakoś fenylo mi się o wiele lepiej komponuje z tym niż z lecytyną czy jajkami. Jakbym dorzucił lepszy opał do pieca. Szkoda, że to takie drogie, jak ktoś ma sklep z ponad 50g w prochu ekonomicznego to priv plz
  • 349 / 102 / 0
Jeżeli chodzi o apteczne to najtańszy obecnie jest cytykot (cytykolina + wit b2), dalej citotrop, citoglavis (fajne bo jako jedyne w tabletkach, a nie kapsułkach. A dla ludźmi którzy nie mają na co wydawać kasy proaxon w formie płynu, ale niesmaczny. Zarówno citoglavis jak i cytykot spokojnie można dostać poniżej 25zł za 7,5g. Przy większych zamówieniach można poprosić farmaceutę czy mógłby udzielić rabat, ale poniżej 20zł nie ma szans.
31 maja 2021Jedi11 pisze:
@Morfeo
Jest suplement o nazwie Citotrop - kosztuje 30zl i ma 30 tabletek - jedna ma 250mg więc wychodzi 15g w opakowaniu. Można kupić w aptece.
Nie cytujemy postów znajdujących się bezpośrednio nad naszym postem. - {owerfull}
Coś ci się nie udało liczenie. 250mg x 30 to 7,5g a nie 15
28 maja 2021Morfeo pisze:
Wie ktoś może skąd to kupić w normalnej cenie?
Nie znalazłem wersji w samym prochu. Znalazłem w najlepszej wersji 25g za 89zł. Nie udało mi się znaleźć większych opakowań a wiem, że czasami idzie dostać takie rzeczy o wiele taniej.
Z góry dzięki za odpowiedź.
Po przeliczeniu cytykot wychodzi taniej (zamawiajcie przez net, duże apteki - doz, gemini, apteline), albo dogadać się z farmaceutą.
Moi drodzy hyperrealowicze, proszę o nie składanie mi ofert sprzedaży, ani zakupu leków, ani innych środków, szczególnie tych nielegalnych. Jeżeli macie jakieś pytanie dotyczące leków - piszcie śmiało, w tym mogę pomóc.
  • 1174 / 222 / 23
Dzisiaj zjadłem 25mg metylofenidatu jak zawsze i czułem się całkowicie normalnie. Skończyłem trening, po 2h zjadłem 300mg CDP Choliny i po jakimś czasie nagle w bardzo szybkim stanie dopadł mnie wkurw, wszystko mnie irytowało, dźwięki były bardzo nieprzyjemne. Co to była za szalona interakcja?
ODPOWIEDZ
Newsy
Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.

Ryszard Petru ma już projekt depenalizacji marihuany. Znamy szczegóły

Dopuszczenie posiadania do 15 gramów suszu lub jednego krzaka konopi na własny użytek – to propozycja, którą przedstawi zespół parlamentarny tworzony przez posłów koalicji. Dotarliśmy do szczegółów projektu, które potwierdzają nasze wcześniejsze ustalenia.

Zamiast paneli podłogowych narkotyki. KAS zatrzymała kontener z marihuaną

Funkcjonariusze Pomorskiego Urzędu Celno-Skarbowego w Gdyni skontrolowali kontener, który przypłynął z Kanady do portu w Gdańsku. Zgodnie z deklaracją, w kontenerze miały być drewniane ekologiczne panele podłogowe, a odbiorcą była firma w Polsce.