Minęło już 40 godzin od próby iniekcji, żadnego bólu, krwiaka, nic. Wie ktoś jaki jest powód zawrotów?
Dodam tylko, że przy różnych kroplowkach, uderzeniach, zastrzykach IM wykonanych w szpitalu nic takiego nie miało miejsca.
Do dziś wybieram numer Grzesia, chociaż leży w grobie
Znów umarło kilka osób, ja tylko czekam na swą kolej
My tylko czekamy w kolejce"
Igłę się wbija na prosto pod kątem 90 stopni ? Ile na jaką głębokość ma wejść ?
I czym takie iniekcje się charakteryzują, mega szybkim pierdolnięciem ? (Tak słyszałem od starego grzejnika)
Najszybciej podobno wchodzi podobno w żyłę pod tętnicą szyjną.
Ale jak możesz... to powstrzymaj się i huknij w kabel na ręce/stopie.
04 lipca 2021OdwiertKorzenny pisze: Jak się robi strzała w pachwinę ?
Igłę się wbija na prosto pod kątem 90 stopni ? Ile na jaką głębokość ma wejść ?
I czym takie iniekcje się charakteryzują, mega szybkim pierdolnięciem ? (Tak słyszałem od starego grzejnika)
Najszybciej podobno wchodzi podobno w żyłę pod tętnicą szyjną.
Myślę, że większość osób, którzy chcą się brać za te żyły główne (zupełnie niepotrzebnie) nie zdaje sobie sprawy z konsekwencji, jakie mogą być powikłania, że możesz się wykrwawić, jak przebijesz tętnice, a przecież nie jesteś pielęgniarką/pielęgniarzem by zrobić to dobrze.
Ja leżąc na oddziale z zaburzeniami odżywiania miałam wkłucie głębokie. Zrobili mi to na anestezjologi przy miejscowym znieczuleniu, ale to była poważna sytuacja. Obchodzili się w szpitalu z tym jak z jajkiem.
Także wybijcie sobie z głowy te ćpuńskie działania, bo może to się źle dla Was skończyć.
Warto czasami na spokojnie "stanąć" przed swoim ćpaniem i zastanowić się, czy aby na pewno.
Popieram natomiast ostatnie zdanie w pełni. Lepiej nie walić, niż walić;) Dragi oczywiście;)
Mój znajomy powiedział ze oprócz odkażania brzucha powinienem odkazić wieko fiolki (te gumę w która wbija się igle), ale boje się ze spirytus nie odparuje lub przedostanie się do roztworu i go spierdoli.
Powinienem to robić czy olać?
1. Robimy to każdorazowo przed i po wbiciu nowej igły/
2. Nie robimy tego w ogóle.
Na logikę 1 jest lepsza (czyściej), ale w praktyce wacikiem nie oczyścimy porów gumy tak, by nic się przez igłę nie dostało do środka. Z drugiej strony, alkohol także może dostać się do środka (w ten sam sposób co bakterie), a ponadto spirytus niszczy gumę i powoduje jej parcenie, co w konsekwencji oznacza spadek ochrony przed dostawaniem się do fiolki wszelkiego syfu.
Postąp logicznie. Jak fiolka jest do wykorzystania przez krótki czas (7-10 dni) i masz w tym zasie częste zastrzyki, to nie przecieraj. Jak w dłuższej perspektywie ( 15-21 dni) to przecieraj.
Najważniejsze jest, by nie brać się za fiolkę z brudnymi i niezdezynfekowanymi łapami. Jak sobie spokojnie stoi w lodówce (w opakowaniu i np pudełku - nie bezpośrednio przy mięsie), to jej nic nie będzie. 99% przeniesiesz na rękach i w ten sposób "zabrudzisz" gumę,
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
Prawie 60% rynku e-papierosów w Polsce to szara strefa
Prawie 60 proc. polskiego rynku e-papierosów funkcjonuje poza jakąkolwiek kontrolą państwa. Nowy raport Fraunhofer IIS pokazuje, że Polska jest jednym z europejskich liderów nielegalnego obrotu produktami do waporyzacji, a skala problemu może rosnąć jeszcze szybciej niż dotychczas.
Przebrały drona za ptaka, by przemycać narkotyki do więzienia
Policja aresztowała dwie kobiety, po tym, jak użyły drona przebranego za plastikową wronę do przemytu narkotyków, tytoniu i telefonów komórkowych. Kobiety w ten sposób próbowały szmuglować przez mury więzienia w Luizjanie.
Więzienie za 0,11% przekroczenia?
Wolne Konopie włączają się do sprawy jako strona społeczna w sprawie pana Andrzeja.